Son dakika haberi... Başkan Erdoğan'dan darbe imalı bildiriyle ilgili ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe imalı bildiriyle ilgili '104 emekli amiralin böyle bir girişimde bulunması asla kabul edilemez.' dedi.

GİRİŞ 05.04.2021 18:52 GÜNCELLEME 05.04.2021 22:07
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış
  • Başkan Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki değerlendirme toplantısının ardından darbe imalı bildiriyle ilgili ilk kez konuştu.
  • Bir gece yarısı yapılan bu eylem yönetimi tartışmaları itibariyle kesinlikle art niyetli bir girişimdir.
  • Eski diplomatlardan, eski milletvekillerinden ülkemize karşı husumetleriyle bilinen sözde aydınlardan oluşan kimi kesimler, bir süredir benzer söylemlerle yasamayı, yürütmeyi ve yargıyı hedef almaktadır.
  • Tartışmanın sebebi kesinlikle ifade özgürlüğü meselesi değildir.
  • Bunun münferit bir hadise olduğu açıktır. Söz konusu görüntünün yayınlandığı gün silahlı kuvvetlerimiz kendi içinde detaylı bir soruşturma yapmış ve sonuca bağlamıştır.
  • Şu anda bu 104 kişinin içerisinde bizzat CHP içinde üye olan, ailesi olanlar var. Siz bunları yakın zamanda medyada göreceksiniz. Bu işin merkezinde ana muhalefet partisinin ta kendisi var.  
  • Daha iyisi için imkan bulana kadar Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne bağlılığımızı sürdürüyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki değerlendirme toplantısı sona erdi. Erdoğan, toplantının ardından açıklama yaptı.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

'ART NİYETLİ BİR GİRİŞİMDİR'

Az önce yaptığımız toplantıda 2 gündür ülkemizi meşgul eden meselenin tartışmalarını ayrıntılarıyla değerlendirdik. Bir gece yarısı yapılan bu eylem yönetimi tartışmaları itibariyle kesinlikle art niyetli bir girişimdir. Hiçbir emekli kamu görevlisinin de topluca bu teşebbüs etme hakkı yoktur. Biz bu amirallerin, diplomatların son dönemde Kıbrıs'tan Karabağ'a kadar verdiğimiz mücadelede bir araya gelerek ülkemiz için destek bildirisi yayınladığını görmedik. Yine bunların, 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletimizin yanında yer aldığını görmedik. 

'BUNA İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DENEMEZ'

Tartışmanın sebebi kesinlikle ifade özgürlüğü meselesi değildir. Buradakilerin bir kısmı çeşitli mecralarda dile getirmektedir. Hiçbirine yaptıkları açıklamalardan dolayı her hangi bir soruşturma açılmış değildir.  Ama bir gece yarısı, 104 emekli amiralin böyle bir girişimde bulunması asla kabul edilemez. Buna ifade özgürlüğü denemez. Yayınlanan bildirinin milletimiz nezdinde bu kadar sert tepki gösterilmesinin nedenini de çok daha büyük kampanyanın olmasıdır. Sözde aydın kesimler bir süredir yasamayı, yürütmeyi, yargıyı hedef almaktadır. Üstelik bunların bir çoğu da dikili bir taşı olmayan kişilerdir. Biz bildiri yayınlanır yayınlanmaz, siyasetçilerin duruşlarını güçlü bir şekilde beklerdik. Eğer böyle yapmış olsalardı, milli iradeye teşekkür için huzurlarınızda olacaktım.

Darbe bildirisini imzalayan emekli amirallerden 4'ü CHP üyesi çıktı

CHP'YE ÇAĞRI

Demokrasi karşıtı tüm bildirilerin özellikle arkasında yer alan zihniyet, bu defa saffını aynı istikamette belirtmiştir. Ana muhalefet partisini bir kez daha demokrasiden yana tutum almaya çağırıyoruz. Buna karşı milli iradeden yana tavır koyan herkese şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

"BU İŞİN MERKEZİNDE ANA MUHALEFET PARTİSİNİN TA KENDİSİ VAR"

Şu anda bu 104 kişinin içerisinde bizzat CHP içinde üye olan, ailesi olanlar var. Siz bunları yakın zamanda medyada göreceksiniz. Bu işin merkezinde ana muhalefet partisinin ta kendisi var. Türk ekonomisini, yatırım istihdam üretim yönünde büyütmeyi sürdüreceğiz. İktidara geldiğimizden bu yana, ülkemizi biz nereden aldık, bugün neredeyiz. Yatırımlar dahil bunları kronolojik olarak Çarşamba günü milletimize açıklayacağım.

Gözaltındaki emekli amirallere sorulacak 3 soru

"ASLA KABUL EDİLEMEZ"

Tartışmanın sebebi kesinlikle ifade özgürlüğü meselesi değildir. Buradakilerin bir kısmı çeşitli mecralarda dile getirmektedir. Hiçbirine yaptıkları açıklamalardan dolayı her hangi bir soruşturma açılmış değildir.  Ama bir gece yarısı, 104 emekli amiralin böyle bir girişimde bulunması asla kabul edilemez. Buna ifade özgürlüğü denemez. Yayınlanan bildirinin milletimiz nezdinde bu kadar sert tepki gösterilmesinin nedenini de çok daha büyük kampanyanın olmasıdır. Sözde aydın kesimler bir süredir yasamayı, yürütmeyi, yargıyı hedef almaktadır. Üstelik bunların bir çoğu da dikili bir taşı olmayan kişilerdir. Biz bildiri yayınlanır yayınlanmaz, siyasetçilerin duruşlarını güçlü bir şekilde beklerdik. Eğer böyle yapmış olsalardı, milli iradeye teşekkür için huzurlarınızda olacaktım. Demokrasi karşıtı tüm bildirilerin özellikle arkasında yer alan zihniyet, bu defa saffını aynı istikamette belirtmiştir.

'BUNUN MÜNFERİT BİR HADİSE OLDUĞU AÇIKTIR'

Geçmişte cübbeleriyle siyasileri hedef alanları demokrasi adına eleştirmiştir. Biz geçmişte milli iradeyi çiğneyen askerlerin yaptıklarını demokrasi adına doğru bulmadığımızı açıkça ifade etmiştik. Bugün de aynı noktadayız. Bunun münferit bir hadise olduğu açıktır. Söz konusu görüntünün yayınlandığı gün silahlı kuvvetlerimiz kendi içinde detaylı bir soruşturma yapmış ve sonuca bağlamıştır.

Başkan Erdoğan noktayı koydu! Montrö açıklaması

Ahmet Hakan'dan dikkat çeken bildiri yazısı: Aksi halde ne olur sayın amiraller?

Yargıtay'dan darbe imalı bildiri için açıklama

Son dakika: Amiraller ve Deniz Aslanları'ndan sonra CHP'li eski vekillerden de bildiri

 

YORUMLAR 89
  • A.A.A 3 yıl önce Şikayet Et
    Rakı içerek Amiral olmuş CHP kökenli Vatan hainleridir bu 104 kişi. Bunlara verilen ne varsa hepsi geri alınsın ve Ömürboyu Hapise atılsınlar (Asmak en doğru olanı)
    Cevapla
  • Muhtesip 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp kapatılsın . Teror orgutunden farki var mi? Ihanet, manda ve himaye mantığı ne ararssn var,gericilik cag disilik hepsi bu partide.. anayasaya aykiri oldugu halde goz yumulan tum ticari sermaye ve gelirleri hazineye irad edilsin basta is bankası hisseleri olmak üzere
    Cevapla
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu 104 Vatan hainlerien ağır cezayı almalı
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin faydasına karar veren hizmet eden idarecilerin artmasını ümit ediyorum.
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Ölümüne..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi