Aşı randevu al: Telefonla aşı randevusu nasıl alınır? MHRS ve e-Nabız aşı randevu alma ekranı!

Aşı randevusu, aşılama sırası gelen 55 yaş üstü vatandaşlar tarafından araştırılıyor. MHRS ve e-Nabız üzerinden aşı randevusu almak isteyenler ayrıca telefonla koronavirüs aşısı randevusu oluşturma talebinde bulunabilir. Peki aşı randevusu nasıl alınır? Vatandaşlar istedikleri takdirde Sinovac ve Biontech aşı seçiminde bulunabiliyor. İşte e-Devlet ALO 182, MHRS ve e-Nabız aşı randevu ekranı!

Aşı randevu al: Telefonla aşı randevusu nasıl alınır? MHRS ve e-Nabız aşı randevu alma ekranı!
Aşı randevu al: Telefonla aşı randevusu nasıl alınır? MHRS ve e-Nabız aşı randevu alma ekranı!
GİRİŞ 20.04.2021 09:53 GÜNCELLEME 20.04.2021 09:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

55 yaş ve üstü aşı randevusu nasıl alınır? sorusuna yanıt artıyor. Tüm Türkiye’de koronavirüs ile mücadele kapsamında aşılama çalışmaları devam ediyor. Sağlık çalışanları ile başlayan ve süreç 55 yaş üstü vatandaşlar ile sürüyor. Aşı randevusu almanın üç farklı yolu bulunuyor.  Merkezi Hekim Randevu (MHRS) sistemi üzerinden randevu alındığı gibi e-Nabız’dan T.C kimlik numarası ve şifreyle giriş yaparak randevu oluşturulabiliyor. Dileyen vatandaşlar  ise ALO 182 hattı üzerinden koronavirüs aşı randevusu oluşturabilir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Haziran ayı sonu itibariyle 50 yaş üstünü aşılayabileceklerini ifade etti. Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşlar oruç tutarken aşı olmanın zararlı olabileceğini düşünerek randevularını iftar sonrası almak istiyor. Peki MHRS ve e-Nabız aşı randevusu nasıl alınır? İşte e-devlet koronavirüs aşı randevu ekranı!

Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Aşı sırası kendinde olan vatandaşların randevu alabilmek için üç farklı yöntemi bulunuyor. Dileyen vatandaşlar MHRS, e-Nabız ve ALO 182 üzerinden koronavirüs aşı randevusu oluşturabilir. İşte adım adım randevu oluşturma;

MHRS Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

MHRS üzerinden randevu almak isteyenler üye değilse aşağıda bulunan adrese tıklayarak “ Randevu Al” butonu ile üye olarak üyelik işlemini tamamlayabilir. Ardından “ Randevu Al”ı işaretleyen kullanıcılar T.C. Kimlik Numarası  ve şifre ile istediği hastane ve hekimi seçerek randevu alabilir.

MHRS Randevu Almak İçin Tıklayınız!

Telefonla Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Sırası gelen ve aşı olmak isteyen vatandaşlar mobil uygulama ve MHRS  ALO 182 hattını arayarak aşı randevusu talebinde bulunabilirler. Kendilerine en yakın aile hekimlikleri ile tüm kamu, özel ve üniversite hastanesinden randevu alınabilir.

55 Yaş Üstü Aşılama Çalışmaları Başladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada " Bugün itibarıyla aşılama programında yeni bir safhaya geçiyoruz. Aşılamada sıra 55 yaşından büyüklere geldi. Sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum. Aşı programımız tedarik koşullarına bağlı olarak kararlılıkla sürecek." dedi.

İftardan Sonra Aşı Yaptırılabilir Mi?

Diyanet İşleri Başkanı yaptığı açıklamada koronavirüs aşısının orucu bozmadığını açıkladı. Sağlık açısından uzman isimler iftardan sonra aşı olmanın bilimsel anlamda sakıncası olmadığını birçok kez dile getirdi. Ramazan ayında orucunun bozulacağı endişesi taşıyan ve aşı olmak için iftar sonrasını bekleyenler için randevu veriliyor. Randevu aldıkları takdirde aşı olmayacak vatandaşlar, randevularını MHRS ve E-nabız sistemi üzerinden iptal edebilir.

Koronavirüs Aşısı Nasıl Olunur?

Aşı olmak için randevu oluşturan hastaneye belirlenen saatte gidilmesi önemlidir. “AŞILA” uygulaması üzerinden randevu sahibinin sorgulaması yapılırken yine uygulama üzerinden barkot okutularak kayıt alınıyor. Kayıt ettirmenin ardından aşı yapılıyor. İki doz halinde yapılan koronavirüs aşısının ilkinin  uygulanmasının ardından ikinci doz randevu bilgileri vatandaşa kısa mesaj yolu ile iletiliyor. Dileyen vatandaşlar e-Nabız uygulaması üzerinden randevu bilgilerine ilişkin detayları görüntüleyebilir.

Hafta Sonu Aşı Yaptırılabilir Mi?

Sağlık Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “ Covid-19 aşısını mesai saatleri dışında ve hafta sonu da tüm hastanelerden randevu alarak yaptırabilirsiniz. Aşı sıranızı kontrol etmek ve randevu almak için http://enabiz.gov.tr ile http://mhrs.gov.tr adreslerini ziyaret edebilir veya uygulamalarını kullanabilirsiniz." denildi.” ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR 1
  • birecikli 2 yıl önce Şikayet Et
    aşı orucu bozarmı ..iftardan sonra aşı randevusu alın aşınızı öyle alın..şimdide iftardan sonra aşı olunurmu..yaw ne dir bu milletin kafasını kurcaladıgınız yeter artık yaww
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri