Ermeni Vakıflar Birliği Başkanı'ndan 1915 olayları hakkında açıklama

Ermeni Vakıfları Birliği Başkanı Şirinoğlu, 1915 olayları hakkında, "ABD, AB ve diğer bazı ülkeleri iyi niyetli yaklaşımdan uzak görüyorum.” dedi.

GİRİŞ 23.04.2021 21:30 GÜNCELLEME 24.04.2021 12:47
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Ermeni Vakıflar Birliği ve Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu, AA'ya yaptığı açıklamada, 1915 olaylarının yıl dönümü vesilesiyle ABD'de Beyaz Saray'dan Ermeni halkının acılarını paylaşma maksadıyla mutat açıklamanın beklendiğini dile getirdi.

"Türkiye'de yaşayan Ermeni vatandaşlar olarak Türk, Ermeni ve uluslararası kamuoyuna seslenmek istiyoruz." diyen Şirinoğlu, şöyle devam etti:
 

Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan'dan sözde Ermeni soykırımı açıklaması

"100 yıldan uzun bir zaman önce iki halk arasında yaşanan bazı acı ve üzüntü verici hadiselerin siyasi mercilerce ele alınarak kullanılmasını tasvip etmiyoruz. Acılarımızın gündelik siyaset tarafından araçsallaştırılmasına karşıyız. Tarihte yaşanan elim hadiseler, Ermenistan ve Türk devlet yetkilileri tarafından, yine tarafsız tarihçiler tarafından ele alınabilir. Ama meseleye siyasi saiklerle müdahil olanlar, ABD, AB ve diğer bazı ülkeleri iyi niyetli yaklaşımdan uzak görüyorum. Ermeni halkıyla empati yapmanın ön koşulu, Türk halkının onuruyla oynamak ya da Türkiye'ye yönelik hasmane tutumlar içerisine girmek olmamalıdır. Bir Türk vatandaşı olarak iki halk arasında sevgi, saygı, dostluğu büyütmeliyiz, kin ve nefrete alan açmamalıyız. Dış dünyadan yapılan siyasi müdahaleler bu arzu ve temennilere engel olmaktan başka bir işe yaramamaktadır."

Bedros Şirinoğlu, Türkiye ve Ermenistan'ın karşılıklı anlayışla bu işi çözmesinin herkesin menfaatine olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Biliyoruz ki Ermenistan'da bugün çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Ermenistan'ı Türkiye'ye karşı kışkırtanlar 100 yıl önce de aynı şeyi yapıyorlardı. Neticede 'Kim kaybetti, kim kazandı?' diye bakıldığında bu olaylarda hem Osmanlı Devleti hem Ermeni hem de Türk vatandaşları kaybetti. Biz, Türkiye Cumhuriyeti'nin ferdiyiz. Devletimize güveniyoruz ve yabancı devlet adamlarının siyasi malzeme yaptığı, bizim için çok önemli olan 1915 olaylarının bağımsız komisyonlarda, tarihçiler tarafından ele alınmasını istiyoruz. Hadisenin tarafı olmayanların yapacağı her müdahale yaramızı deşmekten, onu kanatmaktan başka bir işe yaramamaktadır. Mesele yalnızca Türk ve Ermeni halklarının uhdesindedir."

YORUMLAR 30
  • osman ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz ermeni çetelerinin yaptığı acımasız hadiseleri çok iyi biliyoruz kozan sisde da Feke asmaca Saimbeyli de yani hacın da yaptıkları katliamları basın yayın yoluyla duyurmuyoruz Hoşkadem camii altındaki fırında yaktıkları kadınları çocukları insanları unutmadık Ermeniler zulüm yaptı iç savaş çıkardılar çeteler çok Türk öldürdü Hacın da Ermeniler hakimdi iç işlerinde kendileri söz sahibiydi çok zulüm yaptılar öldürdükleri insanların sayısı belli değil bunlar ermeni soykırımı hala anlatılır köyleri yaktılar
    Cevapla
  • Bahri 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların Türk isim ve soy ismi almalarını engelleyen bir yasa çıkarılsın. Şirinyan , Dallamayan olabilir.
    Cevapla
  • Karadenizli 3 yıl önce Şikayet Et
    Madem bu Ülkenin onuru şerefi senin için ömemli.. O zaman de ki iddialar yalan kıyımı biz Ermeniler yaptık Türkler se bize her zaman merhamet gösterdiler.. Babamızın ocağında olsak burada yaşadığımız kadar huzur ve güven içerisinde yaşayamazdık de.. Bende ecdadının .. Ecdadıma yaptığı insanlık dışı ne varsa bir sadise olsun unutayım..
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Her kötülükten bir iyilik doğar. Türkiyeyi Batıda "Doğu Akdenizde sıkıştırmak" Türkiye'yi “ERMENİSTAN -YUNANİSTAN PARANTEZİNDE” tutup güç teksifinde sorunlar yaşaması için Ermenistanı durup dururken Azerbaycana karşı kışkırtan Üst akıl "Ermenistanın haksız işgal ettiği Dağlık Karabağın tekrar Azerbaycan tarafından geri almasına sebeb oldu..BU DURUM ÜST AKIL TARAFINDAN ŞİŞİRİLEN YUNANİSTANA DA DERS OLMALI
    Cevapla
  • Kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Fırsat bulsalar yine Fransız üniformalarını giyip saldırırlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi