Bugün Cuma Namazı camide kılınacak mı? Tam kapanmada camiler açık mı olacak?

29 Nisan 2021 tarihi ile 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak tam kapanma sürecinde camilerin kapalı olup olmayacağı, camilerde namaz kılınıp ibadet edilip edilmeyeceği en çok sorulan sorular arasında yerini aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuya ilişkin açıklama yaptı. İşte soruların cevaplar…

Bugün Cuma Namazı camide kılınacak mı? Tam kapanmada camiler açık mı olacak?
Bugün Cuma Namazı camide kılınacak mı? Tam kapanmada camiler açık mı olacak?
GİRİŞ 30.04.2021 11:06 GÜNCELLEME 30.04.2021 11:06

Tam Kapanma tedbirleri kapsamında 29 Nisan 2021 tarihi ile 17 Mayıs 2021 tarihine kadar tam gün sokağa çıkma yasağı uygulamasına geçildi. Konuya ilişkin alınacak tedbir ve önlemler İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlana genelge ile belirtildi. Bu kapsamda Müslümanlar ise Cuma günü namazın kılınıp kılınmayacağını ve söz konusu sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde camide namaz kılınıp kılınmayacağını merak ediyor. Peki tam kapanma başladığında Camiler kapanacak mı? İşte merak edilen soruya ilişkin yapılan açıklamalar…

Bu Hafta Camide Cuma Namazı Kılınacak mı?

Bu camide Cuma namazı kılmak isteyen Müslümanlar evlerine en yakın camilere giderek namaz kılabilecek ve ibadetlerini yerine getirebilecek.

29 Nisan / 17 Mayıs Tarihleri Arasında Camiler Kapalı Mı Olacak?

29 Nisan 2021 tarihi ile 17 Mayıs 2021 arasında uygulanacak tam gün sokağa çıkma yasağı süresince camiler açık olacak. Tüm Müslümanlar evlerine yürüme mesafesindeki camilerde namaz ve ibadetlerini gerçekleştirebilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya "Yürüme mesafesindeki camilerde ibadetler yapılabilecek, şu an için kapanma yok" şeklinde.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tam kapanma sürecinde vatandaşların mahallelerindeki camilere gidebileceğini belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması