Mihrimah Sultan Camii'ndeki tartışmanın aslı ne?

Mihriman Sultan Camii'ne alınmadığı öne sürülen haberlere konu olan Ebru Erman, yaşananların aslını anlattı.

Mihrimah Sultan Camii'ndeki tartışmanın aslı ne?
Mihrimah Sultan Camii'ndeki tartışmanın aslı ne?
GİRİŞ 01.05.2021 18:38 GÜNCELLEME 01.05.2021 18:38
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Dün sosyal medyada paylaşılan bir görüntü büyük tepki topladı. Görüntülerde yer alan genç bir kadının "Peygamberin hadislerinden uzaksın, sen benim için havasın!"  şeklindeki ifadelerle camiye alınmadığı öne sürüldü.

"İZİNSİZ ÇEKİLMESİNDEN RAHATSIZ OLDUM"

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak işin aslını anlatan Erman, videonun kendisinden izinsiz çekilmesinden de rahatsız olduğunu dile getirdi.

Camiye alınmaması durumunun söz konusu olmadığını ifade eden Erman, olayın camide namaz kılmasının ardından gerçekleştiğini söyledi. "Bu konunun hem İslam dininin hem de Türk toplumunun kadına bakışını ortaya koyan bir durum olarak değerlendirildiği haberler gönlümün razı olduğu bir durum değil" diye konuştu. 

"İSLAM KADININ VAKARLI DURUŞUNU DESTEKLER"

"Kadınlar toplumsal hayatın her alanında aktif bir şekilde olmalıdır. İslâm buna engel değildir aksine kadının vakarlı ve güçlü duruşunu destekler. Herkes önce insan olduğu için değerlidir!" diyen Erman, bu olay karşısında üzülmediğini de belirtti.

Erman'ın açıklamasının tamamı şöyle: 

KAYNAK: SUPERHABER TV
YORUMLAR 42
  • Reis. 2 yıl önce Şikayet Et
    Fetö yapmıştır.
    Cevapla
  • İstanbullu 2 yıl önce Şikayet Et
    Mihrimah Sultan Camii de defalarca bayanların namaz kıldığına şahit oldum. Bu işte ver bir bit yeniği ama hadi bakalım hayırlısı.
    Cevapla
  • Kanatçı Abbas 2 yıl önce Şikayet Et
    Kadının haksız olduğunu düşünüyorum o camide namaz kılarız böyle bir olay yaşamadım imdiye kadar , provokasyon olduğunu düşünüyorum
    Cevapla
  • kurtoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadis var şu var bu var diyen zatı zevellarden bıktım. Bazıları selamımızı almıyor bu derece sözde hadis aşığı elemanlar var. Allah adına hüküm kesen tipler. Allah cehli mürekkep ehlinden muhafaza buyursun.
    Cevapla
  • Kurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef, genel itibarı ile, ilahiyat fakültelerimizden takvalı Müslüm bireyler değil eleştirel felsefeci insanlar yetişiyor.
    Cevapla
  • Zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu olaydan da bunu çıkardın ya pes doğrusu. Ya bi oku muhterem ,senin dediğinle ne alakası var. Çarşıda ,pazarda ,yolculukta ,kadın nerde namazını kılacak hiç düşündün mü. Senin anan bacın yok mu ,ne diyorsun onlara "arabanın bagajında kıl" mı diyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!