Anneler Günü ne zaman? Anneler Günü sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Anneler Günü bu yıl 17 günlük tam gün sokağa çıkma yasağı uygulamasına denk geliyor. Vatandaşlar annelerine hediye veya buket alabilmek için sokağa çıkma yasağında muaf olup olmayacaklarını merak ediyor. İşte tüm detaylar…

Anneler Günü ne zaman? Anneler Günü sokağa çıkma yasağı olacak mı?
Anneler Günü ne zaman? Anneler Günü sokağa çıkma yasağı olacak mı?
GİRİŞ 06.05.2021 10:13 GÜNCELLEME 06.05.2021 10:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Anneler Günü bu yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanacak. Her yıl hediyeler çiçekler ile birlikte insanların hayatlarındaki en değerli varlıkları olan annelerimizin anneler günü kutlanmaya devam ediyor. Lakin bu yıl kutlanacak olan anneler günü 29 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanan tam kapanma süresi içerisine denk geliyor. Bu süre zarfında alınan karar çerçevesinde 17 gün boyunca tam gün sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Peki anneler gününde sokağa çıkma yasağı olacak mı? Çiçekçiler açık olacak mı? İşte merak edilen soruların cevaplar…

Anneler Günü Ne Zaman?

Tüm dünyada farklı günlerde kutlanan Anneler Günü yayığın olarak Mayıs ayının ikinci hafta kutlanıyor. Bu yıl Türkiye’de Anneler Günü 9 Mayıs 2021 Pazar günü kutlanacak.

Anneler Günü’nde Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?

Bu yıl 9 Mayıs 2021 Pazar kutlanacak olan anneler günü 29 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanan tam gün sokağa çıkma yasağı kapsamına denk geliyor. Bu süreçte Anneler Günü’nde vatandaşlar annelerine evlerine en yakın çiçekçiden çiçek almaya gidebilecek ve sokağa çıkma yasağı da devam edecek.

Anneler Günü’nde Çiçekçiler Açık Mı?

Tam kapanma süresi içine denk 8-9 Mayıs 2021 yani Cumartesi ve Pazar günü çiçekçiler 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Vatandaşlar ikametgahına en yakın çiçekçiye giderek hediyelerini alabilecek.

İşte İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama;

"Çiçek satışı yapan iş yerleri, Anneler Günü nedeniyle 8-9 Mayıs 2021 Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında açık olabilecek ve vatandaşlarımız ikametlerine en yakın çiçekçiye giderek alışveriş yapabileceklerdir. Çiçek satışı yapan iş yerleri bu tarihlerde, 10.00-24.00 saatleri arasında evlere servis şeklinde de hizmet verebileceklerdir"

YORUMLAR 1
  • erkan 2 yıl önce Şikayet Et
    sanki çokta önemli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu