WhatsApp gizlilik sözleşmesini kabul etmeyenlerin hesaplarını silecek! 15 Mayıs’a kadar...

Günlük hayatta ülkemizde en fazla kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesi için kullanıcılarına verdiği süre doluyor. Facebook tarafından satın alınan uygulamanın yeni sözleşmesini onaylamayanların hesapları askıya alınacak. WhatsApp sözleşmeye gelen tepkiler üzerine sözleşme için son gün olarak 15 Mayıs tarihini vermişti. Sürenin dolmasına kısa bir zaman kala gizlilik sözleşmesinin detayları belli oldu…

WhatsApp gizlilik sözleşmesini kabul etmeyenlerin hesaplarını silecek! 15 Mayıs’a kadar...
WhatsApp gizlilik sözleşmesini kabul etmeyenlerin hesaplarını silecek! 15 Mayıs’a kadar...
GİRİŞ 07.05.2021 10:00 GÜNCELLEME 07.05.2021 10:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

WhatsApp’ın yeni veri politikası nedeniyle geçtiğimiz aylarda büyük tartışmalar yaşanmış ve birçok kullanıcı alternatif mesajlaşma uygulamasına geçiş yapmıştı. Facebook tarafından satın alınan WhatsApp gelen tepkiler üzerine geri adım atmış ve sözleşmenin kabulü için son tarih olarak 15 Mayıs’ı vermişti.  Sözleşmeyi onaylayan  kullanıcıların kişisel mesajları uçtan uca şifrenilirken yapılan konuşmalar şirket tarafından görüntülenebilecek. WhatsApp bazı ülkelerde sözleşmede değişikliğe giderken zorunlu olan ülkelerin arasında Türkiye’de bulunuyor. Yeni gizlilik sözleşmesini belirtilen tarihe kadar kabul etmeyenler 15 Mayıs tarihinden sonra gelen mesajlara cevap veremeyecek.  İşte gizlilik sözleşmesinin onaylanmaması durumunda olacaklar…

WhatsApp’ın Verdiği Süre 9 Gün Sonra Doluyor!

WhatsApp’ın tartışmalara neden olan gizlilik sözleşmesi için yapılan uzatma 9 gün sonra sona erecek. WhatsApp sözleşmeyi kabul etmeyenlerin hesaplarını askıya alacak. Sözleşmeyi onaylamayan kullanıcılar WhatsApp’ı kullanamayacak. Sözleşmenin onaylanması durumunda kişisel mesajlaşmalar şifre ile korunsa da işletme hesaplarıyla yapılan mesajlaşmalar şirketler tarafından görüntülenecek.

WhatsApp Sözleşmesi Kabul Edilmezse Ne Olur?

WhatsApp tarafından ilk kez Şubat ayında ortaya atılan veri ilkeleri sözleşmesini 15 Mayıs tarihine kadar kabul etmeyen kullanıcılara bazı yaptırımlar uygulanacak. 

Yeni sözleşmeyi onaylamayan kullanıcılar birkaç gün boyunca hesaplarına gelen mesaj ve aramaları bildirim olarak görüntüleyebilecek.

Ancak WhatsApp uygulaması üzerinden bunları okumak  ya da yanıtlamak için kullanamayacak.

Sözleşmeyi onaylamayan hesaplar 120 gün boyunca pasif olacak ve bu sürede kullanıcılara geriye dönerek yeni sözleşmeyi kabul etme şansı sunulacak.

120 gün sonunda kullanıcıyı sözleşmeyi kabul etmediği takdirde hesapları yeniden aktif edilmezse otomatik olarak silinecek. Kullanıcılar WhatsApp hesaplarını kaybedecek.

WhatsApp Kullanıcılardan Hangi Verileri Topluyor?

WhatsApp, Facebook tarafından 2014 yılında 19 milyar dolara satın alındı. Uygulama üzerinden gelir elde etmekte zorlanan Facebook yeni arayışlar içine girdi. WhatsApp kullananların hesap bilgileri, mesajları, işlem ve ödeme verileri, konum bilgileri, bağlantılar, kullanım ve kayıt bilgileri WhatsApp tarafından toplanabiliyor. 

YORUMLAR 7
  • alper 2 yıl önce Şikayet Et
    Silmezse a. G. Facebook hesabında siliyorum.
    Cevapla
  • Vefa 2 yıl önce Şikayet Et
    O silmeden ben sildim.
    Cevapla
  • Bordo bereli 2 yıl önce Şikayet Et
    Yine başladık arkadaş ya.
    Cevapla
  • Signalciyiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Signal kullanın güvenli ve basit kullanım.
    Cevapla
  • Şakirr 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD şirketleri uygulamaları ne kadar güvenli?
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Elan Mustafa kullanın demişken 2005 te aktif bunun kullanmış garanti bi sıkıntı var o programda
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    BİP, e geçin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir