Yine saldırıya geçtiler! Türkiye'den işgalci İsrail'e 'Kudüs' tepkisi

İşgalci İsrail'in hukuk tanımaz hamlelerine Türkiye'den sert tepki geldi.

Yine saldırıya geçtiler! Türkiye'den işgalci İsrail'e 'Kudüs' tepkisi
Yine saldırıya geçtiler! Türkiye'den işgalci İsrail'e 'Kudüs' tepkisi
GİRİŞ 10.05.2021 12:05 GÜNCELLEME 10.05.2021 14:50
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'da bulunan binlerce Filistinliye İsrail polisi müdahale etti. Sabah namazını Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'da kılan binlerce Filistinli, namazın ardından Mescid-i Aksa’nın avlusunda tekbirler getirerek gösteri düzenledi.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa’daki saldırılarında bazıları ağır olmak üzere, yaralananların sayısı 215’e yükseldi.

İşgalci İsrail'in hukuk tanımaz hamlelerine Türkiye'den sert tepki geldi. 

"FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki şiddetine karşı Filistin halkının sesi olmaya ve haklarını savunmaya devam edeceklerini bildirdi.

Twitter hesabından mesaj paylaşan Çavuşoğlu, "İsrail'in Mescid-i Aksa’daki masum insanlara karşı şiddeti bitmiyor." ifadesini kullandı.

Bu vahşete ses çıkarmayanların Orta Doğu Barış Sürecinden bahsetmemesi gerektiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, "Filistinli kardeşlerimizin sesi olmaya, haklarını savunmaya devam edeceğiz!" değerlendirmesinde bulundu.

 

ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun:

"Türkiye, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğinde bu zülüm düzenine karşı bugüne dek güçlü bir mücadele vermiştir. Bu onurlu ve vakur bir mücadeledir. Bu mücadele hak ve batıl mücadelesidir. Zalimler için yaşasın Cehennem! İslam dünyasına sesleniyoruz: İsrail’in alçakça ve zalim saldırılarına dur demenin vaktidir! Tüm insanlığa sesleniyoruz: Bu terör devletine had bildirmenin vaktidir! Bu, tarihsel ve insani sorumluluğumuzdur. Tek başımıza da kalsak biz bu zulüm düzeniyle mücadele edeceğiz!"

"ŞİDDET DERHAL SONA ERMELİ"

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın;

"İsrail işgal güçlerinin Kudüs’te sivil ve savunmasız Filistin halkına karşı uyguladığı şiddet derhal sona ermelidir. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla girişimlerimiz her düzeyde devam ediyor. Filistinlilere yönelik her tür saldırı, şiddet ve hadiseden İsrail makamları sorumludur."

"BU ZULÜM VE PERVASIZ BİR HUKUK TANIMAZLIKTIR"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'te, Mescidi-i Aksa ve çevresinde Filistinlilere dönük İsrail şiddetinin artarak devam ettiğine işaret ederek, "Mescid-i Aksa dışında fanatikler işgale hazırlık yapıyor. Bu zulüm ve pervasız bir hukuk tanımazlıktır. Dünya dur demelidir. Mescid-i Aksa’yı işgalden ve Kudüs’ü kendilerinin yapmaktan bahseden fanatikler her türlü insanlık dışı eylemi yapıyorlar. Bu saatten sonra “taraflara itidal tavsiye ediyoruz” şeklindeki açıklamalar fanatikleri cesaretlendirmekten başka bir şey değildir." açıklamasında bulundu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş;

"Terör devleti İsrail sadece Mescid-i Aksa'yı işgal etmiyor bütün insanlığı da katlediyor. Sessiz kalarak bu alçaklığı seyreden uluslararası camiaya yazıklar olsun. Artık söz bitmiştir! İsrail derhal durdurulmalıdır! Uluslararası kuruluşlar harekete geçip bu vahşeti durdurmalıdır."

 

"DÜNYAYI DAHA FAZLA SESSİZ KALMAMAYA DAVET EDİYORUM"

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, dünyanın İsrail'deki şiddet ve zulme daha fazla sessiz kalmaması çağrısında bulundu.

Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Ala, İsrail’de şiddet ve zulmün dinmediğini kaydetti.

Ala, "İşgalci İsrail polisi ve radikal grupların hukuk tanımazlıklarına karşı sessiz kalanlar ve 'taraflara itidal tavsiye ediyoruz' diyenler bilsinler ki ortada taraflar değil, devlet ve fanatikler eliyle işlenen bir zulüm bulunmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın bu zulme dur demesinin bir insanlık borcu olduğunu kaydeden Ala, "Biz her zamanki gibi mazlumun yanında olmaya, Filistinli kardeşlerimizin haklarını savunmaya devam edeceğiz. Dünyayı da bu zulme daha fazla sessiz kalmamaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 

İşgalci yerleşimci aracını Müslümanların üzerine sürdü

İsrail askerine ders gibi sözler! Çocuklarının zalimlerin tarafında olmasını ister misin?

İsrail polisi Şam Kapısı'nda Filistinlilere saldırdı

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 105
  • Nefer 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye gücünü önce Allah cc sonra milletinden alır. Attığı her adım uluslarasi hukuka uygundur. Şu ana kadar yaptığı tüm operasyonlarda , hasım devlet te dahil birleşmiş milletteler , aksi yönde tek kelam edememiştir... Önce diploması , tüm bu hukuk tüketilir çare kalmaz ise israilin tepesine çökeriz. Ingilizlerin müslümanların kalbine sapladığı bu lanetlenmiş milletin arkasında kim varmış donupte bakmayız bile....
    Cevapla
  • Haso 2 yıl önce Şikayet Et
    Etrafi araplarla cevrile su devletin cesaretine bakin ayibi araplara
    Cevapla
  • Haso 2 yıl önce Şikayet Et
    Asker niye cikarmiyoruz anlamsiz
    Cevapla
  • Çiçek 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada Türkiye Tek de kalsak ALLAH IN İZNİYLE MÜDAFA EDECEGİZ KUDÜS'Ü ALLAH IN İZNİYLE İNŞALLAH AMİN biz. Adaleti koruyan saglayan güvenilir Ülkeyiz Allahın izniyle de hepte öyle kalırız İnşallah Amin
    Cevapla
  • Engin 2 yıl önce Şikayet Et
    Derhal filistine türk askeri barış gücü olarak gönderilmeli ve libyada suriyede azerbaycanda olduğu gibi kalıcı türk üsleri kurulmalıdır. Filistinliler askere alınarak eğitilmeli ve silahlarla donatılmalıdır. Gerekli her türlü destek verilmeli ve filisitine SİHALAR hibe edilmelidir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?