Son dakika: Kudüs için asker teklifi! Erdoğan ve Putin'den görüşme

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile telefonda görüştü. İsrail'in saldırıları sonrası Kudüs için koruma gücü konusu masaya yatırıldı.

Son dakika: Kudüs için asker teklifi! Erdoğan ve Putin'den görüşme
Son dakika: Kudüs için asker teklifi! Erdoğan ve Putin'den görüşme
GİRİŞ 12.05.2021 20:55 GÜNCELLEME 12.05.2021 20:59
Bu Habere 153 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Filistin’de yaşanan gelişmeler ile Sputnik V aşısının Türkiye’ye sevkiyatına ilişkin konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İsrail’in Kudüs, Gazze, Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik pervasız saldırıları karşısında Türkiye olarak tepkilerini en sert şekilde ortaya koyduklarını belirterek, uluslararası camianın da İsrail’e güçlü ve caydırıcı bir ders vermesi gerektiğini, bu amaçla her seviyede girişimlerini sürdürdüklerini ifade etti.

İKİ LİDER KUDÜS KONUSUNDA HEMFİKİR

Rusya Dışişleri Bakanlığının Filistin konusunda Birleşmiş Milletler parametrelerine ve iki devletli çözüme işaret eden açıklamasını önemli bulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Rusya’nın Kudüs'te yaşanan gelişmeler konusunda hemfikir olduğunun gösterilmesinin önemli bir mesaj teşkil ettiğine dikkati çekti.
 

Acil Kudüs İstişare Toplantısı sonrası 12 maddelik sonuç bildirgesi yayımlandı

"BMGK MÜDAHİL OLMALI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kriz daha fazla büyümeden Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin meseleye müdahil olmasının önemli olduğunu ve Konsey’in İsrail’e saldırıları durdurması hususunda kararlı ve net mesajlar vermesi gerektiğini vurguladı.

KORUMA GÜCÜ TEKLİFİ

Filistinli sivillerin korunması için bölgeye uluslararası koruma gücü gönderilmesi fikri üzerinde de çalışılması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Rusya’nın Birleşmiş Milletler’de tüm bu konularda yakın işbirliği sergileyeceğine inandığını ifade etti.
 

Son Dakika Haberi: Şehit sayısı yükseldi

Rusya Devlet Başkanı Putin de Türk halkının Ramazan Bayramını kutlayarak, sağlık, mutluluk ve esenlik temennisinde bulundu.

CEZAYİR İLE DE KUDÜS ZİRVESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile telefonda görüştü.Erdoğan, Türkiye ile Cezayir arasında her alanda güçlenen iş birliğinin Filistin davasının savunulmasında da artarak süreceğine inandığını ifade etti.

PAKİSTAN BAŞBAKANI İLE DE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı İmran Han ile telefonda görüştü.

YORUMLAR 153
  • Bir G@rip 2 yıl önce Şikayet Et
    KÜDÜSÜN KURTULUŞU İÇİN 2023 SECİMLERİ DÖNÜM NOKTASI Milli araba, İha Siha, Anka Bayraktar Tb2 Karayel, Atak-Atak2 gökbey Helekopterleri, Hür kuş, Hür Jet, MMU (Hayalet ucak Avruba bile yapamadı 25-30 ülke) Füzeler. Balistik füzeler. Gemi füzeler Ejder, Kirpi, Kobra. Zırlı araçlar Obüs ve Tanklar, Aya Füze (ay 380,000 Dünyanın Çeresi 40,000 km yani aya giden füze ile dünyanın etrafını 8-9 defa dolaşır ve DÜNYANIN İSTEDİĞİ NOKTASINI VURUR) v.s. O YÜZDEN 2023 secimleri Türkiyenin ve İslamın Şahlanış veya Yıkılış secimi OLACAK, yada HÜKÜMET DEĞİŞİR. Daha önceden Uçak fabrikası ve Devrim arabalarınıda yaptık ama hepsi kapandı BEDAVA YEM OLTANIN UCUNDA OLUR
    Cevapla
  • ibrahim barbaros 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail de tuzak var dikkatli olmak lazım unutulmasın ki yılllarca Arafat denildi ne oldu karısı bile Yahudiydi içten filistin yok edildi.Önce saf kan olmak ve bir olmak lazım güç kendiliğinden oluşur.
    Cevapla
  • Selçuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Filistin'e fazla değil bir bölük askerimiz yeter yeter ki orada olalım bu Yahudiler korkak
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu işlerden bi sonuç çıkmaz İslam alemi yüŕümediği sürece bu iş çözülmez Ya öleceğiz ya var olacağız.Gerisi hikaye
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Gonlum isterki oraya sadece Rusy ve Turkiye'nin baris gücü girsin.Birlesmis milletler guvenilmez
    Cevapla
  • Intifa 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya asla olmaz. Rusya girdiği yerden çıkmaz. Sadece biz gitmeliyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı