Sokağa çıkma yasağı 19 Mayıs’a kadar uzatılacak mı? Resmi tatil ile yasakların birleşmesi...

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı önümüzdeki hafta Çarşamba gününe denk geliyor. Tam kapanma dolayısıyla sokağa çıkma yasağı uygulanan tarih 17 Mayıs günü sona erecek. Resmi tatil olarak kutlanan günlerde Kabine vaka sayılarının düşürülmesi için kısıtlama kararı alıyor. Peki 19 Mayıs sokağa çıkma yasağı var mı? İşte alınan karar...

Sokağa çıkma yasağı 19 Mayıs’a kadar uzatılacak mı? Resmi tatil ile yasakların birleşmesi...
Sokağa çıkma yasağı 19 Mayıs’a kadar uzatılacak mı? Resmi tatil ile yasakların birleşmesi...
GİRİŞ 14.05.2021 17:48 GÜNCELLEME 14.05.2021 17:48
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Günlük koronavirüs tablosuna yansıyan vaka sayılarındaki düşüş sonrası alınan tedbirlerin devam edip etmeyeceği vatandaşların gündeminde ilk sırada yer alıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, paylaştığı bayram mesajında kısıtlamaların kademeli olarak kalkacağı bilgisini paylaştı. Bu yıl 23 Nisan, 1 Mayıs gibi resmi tatil olan günlerde sokağa çıkma yasağı ilan edilerek önlemler alınmıştı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı’na kısa bir zaman kala vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. Peki 19 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı var mı? İşte sokağa çıkma yasağıyla ilgili son durum…

19 Mayıs’ta Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak Mı?

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına 6 gün kaldı. Önümüzdeki hafta Çarşamba günü kutlanacak bayram öncesi yasak uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu.  19 Mayıs günü resmi tatiller arasında yer aldığından kamu ve özel sektörde çalışanlar bugün de tatil yapıyor. 

İçişleri Bakanlığı tarafından genelgeyle ilan edilen tarihlere göre tam kapanma 17 Mayıs Pazartesi günü sona erecek.  Tam kapanmanın sona ermesinin ardından iki sonra 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanacak. 19 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmayacağı henüz belli olmadı. Ancak vaka sayıları 5 binin altına düşmezse bu tarihte yasak uygulanması bekleniyor. Konuyla ilgili son karar önümüzdeki hafta yapılması beklenen Kabine Toplantısında alınacak.

2021 Yılı Resmi Tatil Günleri!

Kısıtlamalar Kademeli Olarak Kalkacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Ramazan Bayramı'nı kutladı. Bakan Koca paylaşımın açıklamasında " Sevdiklerimizle candan ama mesafeli, el öpmeden idrak edeceğimiz üçüncü bayram.

Büyük bölümünü evlerimizde geçirdiğimiz bir ayın sonunda kısıtlamaların kademeli olarak kalkacağı günlere ulaşıyoruz. Doyasıya kucaklaşacağımız bayramların hasretiyle Bayramınızı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 11
  • Miray can 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence sokağa çıkma yasağı devam etmelidir böylece daha iyi olur herkes için
    Cevapla
  • Muharrem 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne tatili insanlar çok zor durumdalar 1 günden ne olacak
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    7 lerde yüzyüze sınav yapılmasın
    Cevapla
  • Adile Karci 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberde Çocuk bayramı olarak geçmiş, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı olacak
    Cevapla
  • Nurcan 2 yıl önce Şikayet Et
    19 mayıs Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı değil Gençlik Ve Spor Bayramıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...