Kabine Toplantısı tarihi! Normalleşme adımları için Pazartesi günü...

Kabine toplantısının yapılacağı gün ve tarih, yasaklar sebebiyle araştırılıyor. Tam kapanmanın sona ereceği 17 Mayıs sonrası normalleşme çalışmaları kademeli olarak başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada Pazartesi günü normalleşme adımlarının atılacağını duyurdu. Sokağa çıkma yasağı, seyahat kısıtlaması ve kapalı olan dükkanların açılma tarihi yapılacak toplantıdan çıkan karara bağlı. Peki Kabine toplantısı ne zaman?

Kabine Toplantısı tarihi! Normalleşme adımları için Pazartesi günü...
Kabine Toplantısı tarihi! Normalleşme adımları için Pazartesi günü...
GİRİŞ 15.05.2021 18:46 GÜNCELLEME 15.05.2021 18:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ülke genelinde 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak tam kapanma süreci devam ediyor. Yasakların kalkacağı tarihi merak eden vatandaşların gündeminde Kabine toplantısının tarihi var.  Tam kapanmanın sona ereceği tarihin iki gün sonrasında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlanacak. Yasakların uzatılıp uzatılmayacağı Bakanların katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıda ana gündem maddesi olacak. Yapılacak Kabine toplantısında tam kapanmanın verimliliği masaya yatırılarak yasaklar hakkında son karar verilecek. Peki Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? İşte toplantıya ilişkin bütün detaylar…

Kabine Toplantısı Ne Zaman?

Bakanlar Kurulu 2 hafta bir gerçekleştiriliyor. En son 26 Nisan tarihinde toplanan Kabine bu hafta bayram dolayısıyla bir araya gelemedi. Tam kapanmanın sona ermesine 2 gün kala yeni kararların hayata geçirilmesi için Kabine Toplantısının 17 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilecek. 

Kabine Toplantısının Gündem Maddeleri!

Kabine toplantısının ana gündem maddesi tam kapanma sonrası normalleşme takvimi olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın diğer Bakanlara  tam kapanma uygulanan 29 Nisan-17 Mayıs arasında yaşanan vaka sayılarıyla ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirmesi bekleniyor. İşte Pazartesi günü yapılması beklenen Kabine toplantısının gündem maddeleri;

"Kontrollü Normalleşme Başlıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı son dakika açıklamada Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takviminin uygulanmaya başlayacağını açıkladı. Erdoğan " Niyetimiz, mayıs ayı sonuna kadar nispeten ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayıyla birlikte günlük hayatı daha da rahatlatacak şekilde tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz. Aldığımız tedbirleri vatandaşımızın işine, aşına, ekmeğine zarar vermeyecek esneklikte uygulamaya özen gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 1
  • Ssss 2 yıl önce Şikayet Et
    Kabine toplantısını yap bugün pazartesi yapıp salıdan sonrası tatil mi olacak İnan yıldık ya vallahi yıldık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!