AÖL kayıt yenileme ne zaman? 2021 Açık Lise kayıt yenileme ücreti!

Ara verilen AÖL kayıtları tekrar başladı. Açık Öğretim Lisesine ilk kez kayıt olacaklar ve kayıtlarını yenilemek isteyenler için Milli Eğitim Bakanlığı tarihleri duyurdu. Kayıt işlemlerinin ardından 3-7 Temmuz tarihleri arasında AÖL 3. dönem sınavları gerçekleştirilecek. Peki AÖL kayıt yenileme ne zaman, nasıl yapılacak? İşte AÖL ilk (yeni) kayıt ve kayıt yenileme yapacaklar için tarihler…

AÖL kayıt yenileme ne zaman? 2021 Açık Lise kayıt yenileme ücreti!
AÖL kayıt yenileme ne zaman? 2021 Açık Lise kayıt yenileme ücreti!
GİRİŞ 23.05.2021 13:24 GÜNCELLEME 23.05.2021 13:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AÖL sınav tarihleri, Açık Öğretim Lisesinde eğitim alarak lise mezunu olmak isteyenler tarafından araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, tam kapanma nedeniyle başlatılan kayıtlara ara vermişti. Tam kapanmanın sona ermesiyle kayıtlar yeniden başlatıldı. Öğrenciler AÖL ders seçimi ve kayıt yenileme ücreti yatırma işlemlerini yaparak kayıtlarını aktif hale getirebilecek. Salgın hastalık nedeniyle sınavlar geride bırakılan iki dönemde olduğu gibi AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirecek. 2021 AÖL kayıt yenileme yapmayan adaylar sınavlara katılamayacak. Peki AÖL kayıt yenileme ücreti ne kadar oldu? İşte Açık Lise kayıt takvimi!

AÖL Kayıt Yenileme Ne Zaman?

İlk kez kayıt yaptıracak adayların Halk eğitimi merkezlerinde işlem yapması gerektiği için tam kapanma döneminde AÖL kayıt yenileme işlemlerine ara verildi. Açık Öğretim Lisesi sisteminde öğrencilik durumu aktif ve donuk öğrenciler kayıt yenileme gerçekleştirecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurduğu takvime göre 17 Mayıs-18 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Bu tarihler arasında Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi, Mesleki Açık öğretim Lisesi kayıt işlemleri gerçekleştirilecek.

2021 AÖL Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrencilerden  2 Temmuz 2004 (dahil) ve öncesi doğum tarihliler  kayıt yenileyebilecektir. Yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin Halk Eğitimi Merkezi müdürlüklerinden biyometrik fotoğraflarını sisteme tanımlatmaları gerekmektedir. AÖL kayıt yenileme yapacak adaylar sorumlu oldukları dersleri seçerek ve AÖL kayıt yenileme ücretini yatırarak, öğrencilik durumunun aktif hale gelmesini bekleyecek.

AÖL Kayıt Yenileme Ücreti 2021 Yılında Ne Kadar Oldu?

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2021 yılında bir dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir. İşte detaylar;

AÖL 3. Dönem Sınavları Online Olarak Yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, 3. dönem sınavlarının çevrimiçi olarak gerçekleştirilmesi kararını aldı. Öğrenciler AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden aday şifreleriyle giriş yaparak online sınavlara katılacak. Çevrimiçi sınavlar 3-7 Temmuz 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğrenciler sorumlu oldukları dersleri seçerek tek tek sınava katılacak. Öğrencilere online sınavlarda 20 soru sorulurken sınav süresi 25 dakika olarak belirlendi. Sınavda kopya çektiği, bilgi paylaşımı yaptığı tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacak. AÖL'de ders geçme notu 45 olarak belirlendi. Online sınavlarda her doğru yanıtlanan sorunun puan olarak karşılığı 5 olacak. Sınavda en az 9 soruyu doğru cevaplayan öğrenci dersi başarılı bir şekilde tamamlayacak.

YORUMLAR 1
  • haluk sabri akdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    ek sınav olucakmı #?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu