İşadamı Turgut Büyükdağ'dan Peker-Kavala ortaklığı iddiası

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker ile Gezi Parkı olaylarının finansörü Sorosçu Osman Kavala'nın iş ortaklığı yaptığı iddia edildi.

İşadamı Turgut Büyükdağ'dan Peker-Kavala ortaklığı iddiası
İşadamı Turgut Büyükdağ'dan Peker-Kavala ortaklığı iddiası
GİRİŞ 26.05.2021 21:13 GÜNCELLEME 27.05.2021 09:31
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

İşadamı Turgut Büyükdağ'ın 2008 yılında verdiği ifadeler 1995 yılından bu yana organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iş bağlantıları hakkında çarpıcı detaylar barındırıyor. 

“OSMAN KAVALA İLE SEDAT PEKER ORTAKTIR”

Büyükdağ'ın 2008'deki ifadesine göre Sedat Peker’e çalışan “Hacı” isimli şahıs 1995'te adamlarıyla birlikte fabrikasına gelerek güvenlik görevlilerine; “Osman Kavala ile Sedat Peker ortaktır. Turgut Büyükdağ’ın Osman Kavala’ya borcu varmış onu tahsil edeceğiz.” diyerek tehditte bulunuyor. Şahısların içeri alınmamasının akabinde telefonla ölüm tehditleri gelmeye başlıyor.

“OSMAN KAVALA, SEDAT PEKER VE ADAMLARINI ÜZERİME YOLLADI” 

Büyükdağ ifadesinde, Kavala’nın şirketleri üzerinden Toprak Mahsulleri Ofisinden Birleşik Yatırım Bankasının teminat mektubuyla buğday alıp sonrasında nakit parayla borcunu ödediği halde Osman Kavala’nın Sedat Peker ve adamlarını tahsilat için gönderdiğini iddia etti.

DÖNEMİN İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ BAĞBEK "PEKER İLE GÖRÜŞÜRÜM BU İŞİ HALLEDERİM" DEMİŞ

Büyükdağ'ın ifadesinde, korktuğu için dönemin Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Ümit Bağbek’i aradığını Bağbek’in “Sedat Peker ile görüşürüm bu işi hallederim” dediği iddiası da yer aldı.

"20-30 KADAR SİLAHLI ADAMIYLA RANDEVUYA GELDİ"

Yanardağ, ilçe emniyet müdürü Bağbek’in Sedat Peker ve adamlarıyla Taksim’de bir otelde randevu ayarladığı ancak Sedat Peker’in randevuya “Hacı” lakaplı Hacı Fikret Aydın isimli adamını gönderdiğini ifade etmişti. Hacı Fikret Aydın’ın 20-30 kadar silahlı adamıyla randevuya geldiğinin altını çizen Büyükdağ, Osman Kavala’nın halasının oğlu olan “Zeki” isimli şahsın da Sedat Peker’in adamlarıyla kendisini beklediğini; “Osman Kavala’nın halasının oğlu Zeki ve soyismini hatırlamadığım Zeki ve bankanın o dönemki genel müdürü de odadaydılar. Sedat Peker’in adamlarının hepsi silahlıydı. Şahıslar silahlarını bilerek bize gösteriyorlardı.” sözleriyle olanları aktarmıştı.

ÖLÜM TEHDİDİYLE TAHSİLAT İDDİASI

Randevu esnasında alacaklı olanın kendisi olduğunu Ümit Bağbek’e söylediğini ifade eden Büyükdağ, Sedat Peker kastedilerek “Bu insanlar o kadar çiğ değil, alacağın varsa alırsın” cevabını aldığını ancak “Hacı” isimli şahsın “Kardeş sen bu parayı vereceksin” dediğini iddia etmişti. 

"6 MİLYAR TL VE 14 DAİRESİNİ ALDILAR"

Büyükdağ'ın iddiasına göre organize suç örgütü lideri Peker’in adamı Hacı Fikret Aydın ve Salih Karakan kendisini süit odada ölümle tehdit ederek 6 milyar TL para, 14 tane koz yatağından daire, ayrıca Ümit Bağbek’e 1 daire, Süleyman Gürleyen’e 1 daire ve Salih Karakan’a bir daire vermek üzere anlaşma imzalamak zorunda bırakmışlardı.

YORUMLAR 44
  • mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    eee çakıcı reis içerden çıkınca, çakallar kaçacak delik ararlar en sonunda da bizim düşmanımıza kaçtı ve ordan devlete sallıyor, asagılık.
    Cevapla
  • keskin 2 yıl önce Şikayet Et
    Ortaya pkk destekcisi hdp nin terörist vekil çıktı. Eğer işin göbeğinde abd destekli-kasetci chp cıkmassa şaşarım.
    Cevapla
  • Alpagu 2 yıl önce Şikayet Et
    kimin kiminle hangi hesabı yaparak her yolu denemeye çalıştığı ortada.
    Cevapla
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Vay anam namuslu şerefli buysa vallahi yandık biz yaw bu herif komple varlığı haram lan bunun, Sedat sakin geberme geberirsen vay senin haline.?
    Cevapla
  • İstanbullu 2 yıl önce Şikayet Et
    Mafyayı normalleştirmek bir ülkeye yapılan en büyük ihanettir. Hele kendilerine din ve milliyet gibi perdelerle gizleyerek mafya olmak İslam adına kabul edilEmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...