Suç örgütü liderlerini FETÖ'cüler korumuş

Bazı suç örgütü liderlerine tahsis edilen koruma kararlarında FETÖ’nün nasıl bir etkisi olduğu bir kez daha gözler önüne serildi.

Suç örgütü liderlerini FETÖ'cüler korumuş
Suç örgütü liderlerini FETÖ'cüler korumuş
GİRİŞ 27.05.2021 09:53 GÜNCELLEME 27.05.2021 09:53
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Soylu’nun, Habertürk yayınında açıkladığı işbirliğinin yeni detayları ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, FETÖ’den ihraç edilen eski Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Nurettin Demir, kamuoyunda gündeme gelen suç örgütü liderinin DHKP-C tarafından tehdit edildiğine yönelik bir kurgu hazırladı. 16 Ocak 2015’teki ilk rapor doğrultusunda suç örgütü liderine koruma gerektiğiyle ilgili İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü terör ve istihbarat birimlerince yazışmalar başladı. Ancak suç örgütü lideri, kararın tebliğ edilmesinin ardından 26 Ocak 2015’te koruma istemediğini söyledi. Emniyet kaynaklarına göre, suç örgütü liderinin bu tavrı “renk vermeme” hamlesiydi. Nitekim, devam eden süreç de bunu doğruladı. İstanbul İstihbarat Şube’den 20 Şubat’ta, Terör Şube’den de 26 Şubat’ta İstanbul Koruma Şube Müdürlüğü’ne, sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcıları imzasıyla DHKP-C tehdidi içerikli yazılar gönderildi. Bu yazıların ardından İl Koruma Komisyonu 6 Mart 2015’te tekrar toplandı ve suç örgütü lideri için bir polis korumasıyla yakın koruma kararı verildi. Koruma kararları aynı ekip tarafından 2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında da uzatıldı

FETÖ DE TUZAĞI DESTEKLEDİ

Meslekten ihraç edilen ve adı FETÖ borsasına karışan eski İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Özgür Taşdemir ile Nurettin Demir’in kurduğu tuzağı desteklemek için 15 Eylül 2017 yılında bir valiliğe DHKP-C’nin Okmeydanı’nda suç örgütü liderine ait kumarhaneye saldırılar düzenleyebileceğine ilişkin bir tutanak da gönderildi. Emniyet kaynakları,  “Tutanak, suç örgütü liderinin işlettiği kumarhaneye terör tehdidini konu alıyor. Kumarhaneyi DHKP-C’den korumaya çalışıyorlar. Özgür Taşdemir’in ilişkileri, mal varlıkları ve birçok şeyi şaibeli…” diyor. Suç örgütü liderine verilen koruma kararı geçtiğimiz yıl Eylül ayında kaldırılmıştı. 

 

YORUMLAR 30
  • izmir-doğru 3 2 yıl önce Şikayet Et
    fetö bu tarafdan dindar öbür tarafdan mafyavari ajan takılıyor fetö millete sessiz efendi gözüktü siyasi düşüncesini hiç bildirmedi her gelen iktidarla beraber çalıştı ve yüzde 50 den fazla kadroyu kapınca yerleşince panter kesildi masaya vurdu devlete kafa tuttu olay bu parasal güç ve medya gücünü yakalayınca 500 sene devam ederiz dediler ancak tayyip erdoğan korkusuz davranıp herşeyi göze almasıyla önledi darbeden korkmadı eğer 10 yıl daha geç darbe olsaydı darbeye gerek yoktu nedenmi ülkenin yüzde 90 kadrosunu ele geçirmiş ülke bitmişti.darbenin erken olması hayırlı oldu.
    Cevapla
  • izmir-doğru 1 2 yıl önce Şikayet Et
    fetönün tarifi : bir adam var psikopat zibidi görseler kimse itibar etmez kimse güvenmez ancak bir adam var kamufule olmuş cübbe giyiyor dinden imandan bahsediyor din adına konuşuyor din adına para topluyor milleti istediği kıvama getirmiş bu adam ne söylüyorsa doğru söyler güveni oluşmuş adam parasını aracını evini bağışlıyor veriyor emrini bekliyor millet dağın üstüne yardım çekiyor su taşıyor bırakıp geri dönüyor güveniyor ya fetö dağın öbür tarafında yardımları kafirlere yardım ediyor müslümanları o biriken suyla boğmaya çalışıyor
    Cevapla
  • Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bir gün herkes Tayyip Erdoğana teşekkür edecek.FETÖ 'yu kim temizleyecekti.AB-D güdümündeki muhalefet mi?
    Cevapla
  • Hayat 2 yıl önce Şikayet Et
    Orduyu ele geçirmişlerdi.Emniyet ve yargıda bunların eline düşen kurtulamıyordu.Medyayi da istediği gibi yonlendiriliyorlardi.Reisi eleştirebilirsiniz ama o olmasaydı kimse bunları temizleyemezdi.Bunlara acımayın.Fethullaha en ufak eleştiri yapan hapsi boyluyordu.Esnaf ve iş adamlarını haraca bağlamışlardı.
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    fetö diğerlerinden çok farklı bir iç tehlike pkk-hdp-chp biz buyuz düşüncemiz bu devlete açıktan düşmanız diyen ekip fetö ise hükümetle dost gibi görünen milete dindar gibi görünen ve dindar hoca alim gibi kamufule olan sinsi bir örgüttür.
    Cevapla
  • zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten hepsini Yöneten Fetö, onu da yöneten Amerika ve siyonizm.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı