2021 YKS baraj puanı yükseldi mi? Üniversite tercihi için geçtiğimiz yıl 170 olan baraj puanı bu sene...

26-27 Haziran tarihinde yapılacak YKS sınavına kısa bir zaman kaldı. Üniversite hayali kuran milyonlarca aday sınava hazırlık yaparken öğrencilerin en çok merak ettiği konuların başında YKS baraj puanın kaç olduğu geldi. Geçtiğimiz yıl üniversite sınavına girecek öğrencilerin pandemiden en az şekilde etkilenmesi için ÖSYM sınavlarda değişikliğe gitmişti. YKS baraj puanı 170 olurken TYT sınavı için baraj düşürülmüştü. Peki 2021 yılında YKS baraj puanı kaç olacak?

2021 YKS baraj puanı yükseldi mi? Üniversite tercihi için geçtiğimiz yıl 170 olan baraj puanı bu sene...
2021 YKS baraj puanı yükseldi mi? Üniversite tercihi için geçtiğimiz yıl 170 olan baraj puanı bu sene...
GİRİŞ 31.05.2021 09:27 GÜNCELLEME 31.05.2021 09:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Öğrenciler yerleşmek istedikleri bölümlere göre 26-27 Haziran tarihlerinde  üç oturumda yapılacak Alan Yeterlilik, Temel Yeterlilik ve Yabancı Dil Testi sınavlarına katılacak. Önlisans ve lisans bölümlerine tercih etmek için ÖSYM tarafından belirlenen baraj puanına göre öğrenciler hareket ediyor. Geride bıraktığımız sene içerisinde YKS oturumlarına katılacak öğrenciler için bu baraj puanı düşürüldü. Üniversite sınavının düzenlenmesine bir aydan az bir süre kala öğrenciler 2021 yılında YKS baraj puanı kaç olacak? sorusuna yanıt arıyor. ÖSYM 2021 yılı YKS başvuru kılavuzunda bu soruya hazırladığı görsel ile cevap verdi. Peki YKS baraj puanı 170 olacak mı? İşte sınava hazırlık yapan öğrenciler için sınava ait tüm detaylar…

YKS Baraj Puanı 2021 Yılında Değişti Mi?

Pandeminin etkilerinin en aza indirilmesi için 2020 yılında yapılan sınavda lisans programlarını tercih etmek isteyen öğrenciler için YKS baraj puanı 180’den 170 düşürüldü. Aynı zamanda Temel Yeterlilik Testinde (TYT) ise baraj puanı 150 olarak belirlendi. Yapılan açıklamada bu uygulamanın sadece geçtiğimiz yıl geçerli olduğu duyurulmuştu. Bu yıl yapılacak sınavlarla ilgili ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzda detaylar belli oldu. 

TYT sınavında 150 ve puan üzeri alan adaylar TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilecek.

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan sayısal, sözel, eşit ağırlık, dil puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek.

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan sayısal, sözel, eşit ağırlık, dil puanları 180 ve üzeri olmayan adaylar sadece ön lisans bölümlerini tercih edebilecek.  Bu adaylar lisans programlarını tercih edemeyecek.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan programlara başvuru yapabilmek için TYT puanının 150 ve üzeri olması gerekmektedir.

OBP Başarı Puanı Yerleştirmelerde Etkili Olacak!

Ortaöğretim başarı puanı, öğrencilerin tercihlerinde puanlarına eklenecektir. OBP puanını öğrencilerin lise eğitimleri boyunca aldıkları dönem sonu notları belirlemektedir. Dört yıl boyunca alınan notların ortalaması oluşturularak diploma puanı ortaya çıkar. YKS sınavında ise ortaöğretim bitirme notları en küçüğü 250 en büyüğü 500 olmak üzere ortaöğretim başarı puanına dönüştürülecektir. Lise eğitiminde 100 üzerinden alınan diploma notu 5 ile çarpılarak OBP puanı hesaplanacaktır. 

YKS Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

YKS sınavı olarak bilinen Yükseköğretim Kurumları sınavları 26-27 Haziran (Cumartesi-Pazar) tarihlerinde gerçekleştirilecektir. İşte detaylı AYT, TYT ve YDT sınav tarihleri;

YORUMLAR 1
  • Tyt 2 yıl önce Şikayet Et
    Hmmm
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak