PKK Mehmetçiğe pusu kurmak istiyor

Suriye’den K. Irak ve sınırdaki TSK üslerine maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunan PKK, yine Suriye’nin kuzeyinden gelen teröristlerle K. Irak’taki Mehmetçiğe pusu kurmak istiyor.

PKK Mehmetçiğe pusu kurmak istiyor
PKK Mehmetçiğe pusu kurmak istiyor
GİRİŞ 31.05.2021 07:33 GÜNCELLEME 31.05.2021 07:33
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Pençe harekatlarıyla Irak’ın kuzeyinde eylem yapamaz hale gelen PKK terör örgütü, son saldırılarını Suriye üzerinden koordine ediyor. Suriye’den K.Irak ve sınırdaki TSK üslerine maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunan PKK, yine Suriye’nin kuzeyinden sızmaya çalışan teröristlerle de K.Irak’taki Mehmetçiğe pusu kurmak istiyor. Bu eylemlerden sonuncusu, gri listede aranan PKK elebaşı Selahattin Dede’nin etkisiz hale getirildiği operasyonla ortaya çıkarıldı. MİT’in adım adım izlediği PKK’lı elebaşı ve beraberindeki 3 teröristin, Irak’ın kuzeyinde Pençe-Şimşek operasyonunu yürüten güvenlik güçlerine saldırı girişimi önlendi.
 

MSB duyurdu! 1 Ocak'tan itibaren 1162 terörist etkisiz hale getirildiMSB duyurdu! 1 Ocak'tan itibaren 1162 terörist etkisiz hale getirildi


İŞTE PKK-YPG BAĞI

Suriye-Irak terör köprüsünü ortaya çıkaran bu nokta operasyonun yanı sıra son dönemde önlenen saldırı girişimleri de PKK-YPG bağını inkar edilemez bir noktaya taşıdı. Örgütün Suriye’deki YPG yapılanmasını kuran Sofi Nurettin’in etkisiz hale getirildiği operasyonun ardından, Metina bölgesindeki TSK üsleri, Pençe harekatlarının komuta edildiği Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü, Batman İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığı ile Şırnak 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığı’na Suriye’den gönderilen maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunuldu. Maket uçaklar üzerindeki incelemeler, ABD’nin YPG’li ortağına yaptığı yardımların izini ortaya koydu. Yine Pençe harekat bölgelerinde ele geçirilen silah ve mühimmatlar da daha önce ABD yönetimine birçok kez iletilen ve YPG’ye verilen silahların TSK’ya yönelik saldırılarda kullanıldığı gerçeğini ortaya koyan raporlara eklendi.

BRÜKSEL’DE GÜNDEM

PKK terör örgütünün son saldırı girişimleri, Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütünün, Irak’ın kuzeyi ve Türkiye’deki saldırılardaki dahlini inkar edilemez şekilde ortaya koydu. Bu da ABD’nin PKK’yı YPG’den ayırt edemeyeceğinin ispatı olarak değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Haziran’da Brüksel’de ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşme öncesi yaşanan bu gelişmeler, YPG dosyasını kabarttı. Türkiye, PKK-YPG bağını ortaya koyan dosyaları birçok kez ABD’li muhataplarına sunmuştu. Biden yönetimine de söz konusu dosyaların sunulması bekleniyor.

Yenişafak

YORUMLAR 8
  • Bahadır 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en büyük şeytanı ABD dır onlara silah verip eğitiyor .abd bizim mutefikimiz asla olmadı bizim en büyük dusmanimizdir. Ve nerde bi abd li görülse başı ezilmeli aynen İsrail'i gibi. ..
    Cevapla
  • Haci rahmeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ulke çok hain gordu hepside toprağin altinda.
    Cevapla
  • Zaza 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyem ayağımızın dibinde Irak ve Suriyede törör örgütü PKK - PYD'nin yerleşmesine gelişmesine ve Türkiye karşı saldırılar düzenlemesine öncülük eden ülkemizdeki ABD oyunlarına izin mi vereceğiz? Türkiye'ye operasyon çekmelerine göz mü yumacağız? Kalk ayağa Türkiye ve Türkiye tuzaklarına karşı bir olalım
    Cevapla
  • Abdullah Gazi 2 yıl önce Şikayet Et
    Alayı gelsin köpeklerin evel Allah gerekirse itleri gebertmeye bende giderim.
    Cevapla
  • ziyaretçi 2 yıl önce Şikayet Et
    silahlara bakın sözde müttefiklerimizin ürettiği silahlar ama ne hikmetse pkk elinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço