Maket uçak saldırısının ardından FETÖ çıktı

PKK'nın askeri birliklere saldırmak için kullandığı maket uçakların silahlı hale gelmesinde FETÖ'nün parmağı çıktı. Örgüt üyesi Gürbüz Sevilay, bunun için Ukraynalı uzmanları Suriye'ye götürerek Mazlum Kobani ile tanıştırmış.

Maket uçak saldırısının ardından FETÖ çıktı
Maket uçak saldırısının ardından FETÖ çıktı
GİRİŞ 03.06.2021 06:52 GÜNCELLEME 03.06.2021 06:54
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Milli İstihbarat Başkanlığı'nın (MİT) Özbekistan'daki operasyonuyla 15 Şubat'ta Türkiye'ye getirilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi Gürbüz Sevilay, terör örgütü PKK/YPG ile olan kirli iş birliğini en ince ayrıntısına kadar anlattı. 2019'da Irak ve Suriye'deki PKK/KCK-PYD/YPG-SDG mensuplarının füze, anti-drone, radar sistemi ve termal üniforma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2019'da ilk olarak Irak'ın kuzeyine gittiğini anlatan Sevilay, "Kamışlı'ya yakın bir yerdeki petrol kuyularının olduğu bölgeye geldik. Burada 'çıkartılan petrolü ABD'ye veriyoruz. Bu bölgeyi insansız hava araçlarından korumamız lazım' dediler. Ben de istedikleri silahları temin edebileceğimi söyledim" ifadelerini kullandı. Sevilay, bir örgüt üyesiyle silahları almak için Ukrayna'ya gittiğini anlattı.

PKK Mehmetçiğe pusu kurmak istiyorPKK Mehmetçiğe pusu kurmak istiyor

ABD'DEN UÇAKLA PARA GELİYOR

PKK/YPG'de sözde komutan konumunda olan teröristin çağırması üzerine Suriye'ye döndüklerini dile getiren Sevilay şunları kaydetti:

"PKK'ya ait üniversite kampüsü içerisindeki fabrikaya gittik. Bana fabrikayı gezdirdi, her blokta değişik üretimlerin ve tamiratların yapıldığını anlattı. Gülerek para problemleri olmadığını ve ABD'den her hafta iki uçak dolusu dolar geldiğini söyledi."

PKK'nın, YPG'yle olan bağını gizlemeye çalıştığı da Sevilay'ın ifadelerinde geçti. Sevilay, görüştüğü bir teröristin "PKK mensubu olduğunu, PKK elbisesini özlediğini ancak burada giyemediğini, PKK ile YPG'nin ayrı oldukları izlenimi verilmeye çalışıldığını" anlattığını ifade etti.

Abdullah Ağar uyardı: Yeni bir tehdit versiyonu ile karşı karşıyayızAbdullah Ağar uyardı: Yeni bir tehdit versiyonu ile karşı karşıyayız

MAZLUM KOBANİ'YLE GÖRÜŞMÜŞ

Mazlum Kobani kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin ile görüştüğünü belirten Sevilay, şunları söyledi:

"Burada 15 dakikalık bir görüşme yaptık. Burada Ukrayna'dan getirdiğimiz anti-drone ve anti-İHA sistemi kataloglarını gösterdim. Bana bunları getirip getiremeyeceğimi sordu. Ben de getirebileceğimi söyledim."

MAKET UÇAK PARMAĞI

İstenilen teçhizatların temini için tekrar Ukrayna'ya gittiğini kaydeden Sevilay, görüşme yaptığı bazı kişilerle birlikte Suriye'ye döndüğünü kaydetti. Sevilay şöyle devam etti:

"Mazlum Kobani'nin karargahına götürüldük. Burada görüşmeler yapıldı. Mazlum Kobani, Ukraynalı ekibe küçük uçakları silahlı/füze atabilen hale çevirip çeviremeyeceklerini sordu. Ukraynalılar, bu durumun olabileceğini söylediler. Ayrıca her türlü silahı da temin edebileceklerini söylediler. Mazlum Kobani'nin 'ürün sıkıntımız yok. ABD ve diğer ülkelerden her türlü temin edebiliyoruz ancak değişik ürünlerle de ilgileniyoruz' sözleri üzerine stinger roketlerinin resimlerini gösterip özelliklerini anlattılar. Mazlum Kobani, ilk etapta roketlerden 100 adet, fırlatıcısından da 5 adet alacağını söyledi. Sipariş için avans olarak 750 bin dolar verildi. Teslimatın yapılmasının ardından paranın geri kalanı da gönderilecekti."

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 20
  • Arkut 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar bol bulunan, ona buna dağıtılan para hala kıymetli, bu doların ipi çekilmeli artık, o gün abd nin bittiği gün olacaktır
    Cevapla
  • Muhaberat 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem bu hainlere "Ukraynalılar" denilen kişiler yardım ediyorlar biz neden pkklıların roketlerle önlem almaya çalıştığı SİHA'larımızı Ukraynaya ihraç ediyoruz?Eğer Ukraynanın bu kişilerle bir bağı yok ve bu kişiler bunu münferiden yapıyorlarsa sadece hüviyetleri Ukrayna olduğu için böyle adlandırılıyorlarsa Ukrayna Resmi Makamlarından bu kişilerle alakalı yakalama veya tespit etme girişiminde bulunulmuş mu? İHA, SİHA veya AKINCI hava araçlarımızı tarafı belli yüzde yüz belli olmayan ülkelere veya Azerbaycan Pakistan vb. dost ülkeler dışındakilere satmamalıyız çünkü kimin ne planladığı belli değil. Ukrayna çok dönek bir ülke perde arkasında ABD ile her türlü dansı yapıyor.
    Cevapla
  • Uyarı 2 yıl önce Şikayet Et
    Tekrar ediyorum: "Mazlum Kobani" değil, "Ferhat Abdi Şahin" ismini kullanmalısınız. Herifin kod adını kullanarak, onun algı operasyonuna alet oluyorsunuz. Benden söylemesi.
    Cevapla
  • Çiçek. 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah ın izniyle hepsi cezasını TEK TEK BULUR ZATEN ALLAH İSTEDİGİNİ İSTEDİGİ AN ÖLDÜRÜYOR KİM NERDE NE ZA MAN ÖLECEGİNNİ BİLİYORMU şu An bile biri ölmüş olabilir
    Cevapla
  • eci 2 yıl önce Şikayet Et
    bir insan nasıl vatanını satar,doğduğu toprakları nasıl altın tepside sunmaya çalışır..akp ye şöyle karşıt görüş..yok onlar mason yok onlar bop yok onlar yahudi..tamam bu taraf böyleyse bu vatandaşın ve yardım ettiği terörcüler o zaman vatan sever ezilen halk hele hele o zaman onların arkasındakiler kim? ya arkadaş sizin beyinlermi farklı çalışıyor ben anlamıyorum bu işi..sonu belli kardeşim savaş katliam ve vatansızlık..bunlar para için yapamayacağı şey yok o zmaan..la üç günlük dünya be,neyi paylaşamıyorsunuz..biz bir birlik olsak var ya önümüzde kimse duramaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço