Ezgi Mola, M.O.'nun 'özür dile dava kapansın' teklifini reddetti

Oyuncu Ezgi Mola, cinsel saldırı sanığı M.O.'ya hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada, M.O. tarafının "özür dile konu kapansın" teklifini reddetti.

Ezgi Mola, M.O.'nun 'özür dile dava kapansın' teklifini reddetti
Ezgi Mola, M.O.'nun 'özür dile dava kapansın' teklifini reddetti
GİRİŞ 04.06.2021 08:14 GÜNCELLEME 07.06.2021 11:43
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Ünlü oyuncu Ezgi Mola'nın cinsel saldırı suçundan yargılanan M.O.'ya Twitter'dan hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada yeni gelişme yaşandı.

Batman'da İpek Er'e cinsel saldırıda bulunup intihara sürüklediği suçlamasıyla uzman çavuş M.O. hakkında cinsel saldırı suçundan Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı. M.O.'ya tutuksuz yargılanma kararı verilmişti.

TAHLİYE KARARI SONRASI BU MESAJI ATMIŞTI 

Sanık hakkında verilen tahliye kararı kamuoyunda tepki çekerken, o dönem (27 Ağustos 2020) Ezgi Mola da sosyal medya hesabında "Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica umut her şeyi elimizden aldınız ya!! Ne diyeyim! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun!!!" şeklinde paylaşımda bulunmuştu.

EZGİ MOLA'YA SUÇ DUYURUSU

M.O.'nun avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Şüpheli olarak Mola'nın ifadesi alındı.

Mola, 19 Mart 2021'de talimatla alınan ifadesinde özetle şöyle dedi:

"Kadına şiddetin, ölümleri, istismarların üst üste gerçekleştiği o dönemde tam da Twitter gündeminin en üst sıralarında yer alan (Twitter tabiri ile trend topic olan)! #MusaOrhantutuklansın etiketiyle tüm kadına şiddet olaylarına genel tepkimi her duyarlı insan gibi verdim. Ben şikâyetçiyi ne tanırım ne da şahsına bir kastım olabilir. Göz önünde olan biri olduğum için duyarlılığımı gösterme düşüncesiyle genel fikrimi ve tepkimi ortaya koydum."

HAKARET DAVASI AÇILDI 

Hakaret suçunun uzlaşmaya tabi suçlar kapsamında olması nedeniyle savcılık, dosyayı uzlaştırma bürosuna gönderdi.

Taraflar aranarak uzlaşıp uzlaşmayacakları soruldu.

EZGİ MOLA "ÖZÜR DİLE" TEKLİFİNİ REDDETTİ 

M.O.'nun avukatı, "Mola özür mesajı yayınlasın" dedi. Ancak Mola reddetti.

Taraflar uzlaşmayınca savcılık, Mola hakkında "sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçundan Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

Ezgi Mola'ya destek veren bazı ünlü isimler

16 ÜNLÜYE DE SUÇ DUYURUSU 

Ezgi Mola'ya sosyal medyadan destek yağarken, M.O.'nun avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Mola'ya destek olurken hakaret içerikli paylaşımlar yaptıklarını öne sürdüğü 16 ünlü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ / MESUT HASAN BENLİ
YORUMLAR 55
  • gaga 2 yıl önce Şikayet Et
    ezgi mola Musa Orhan kardeşimizden özür dilemeli ve tazminat ödemelidir.ayrıca tsk ve içişleri bakanlığıda sırf çiftleşmekle suçlanan kardeşimize tazminat ödemeli ve tekrar işe almalıdırlar.
    Cevapla
  • Ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekler ortaya çikmadan,mahkeme karari ni vermeden,insanlari biz suçlu ilan edemeyiz..olaki iftiraya ugradi,olaki işin içerigi bizim bildigimiz gibi degil nasil hukum verebiliriz...Gerçekten tecavuzculerin Allah belasini versin..savunmuyorum yanliş anlaşilmasin sadece gerçek suçlular bulunsun,cezasini çeksin..
    Cevapla
  • adamın 2 yıl önce Şikayet Et
    adamın mesajları var şey yapmaktan usandım diye ne gerçeğinden bahsediyorsun sen karşı taraf gönüllü olsa bile bir askere yakışır mı bu hareket?
    Cevapla
  • mehmet kağan Köse 2 yıl önce Şikayet Et
    Musa Orhan bir zanlı yani hala dava sonuçlanmamış hüküm giymemiş. Mahkeme sonucunda zaten ya ceza alacak yada serbest kalacak. Ben konuya hakim değilim başka fikrim yok. Ama Ezgi Hn. bu hassasiyeti CHP ve HDP li siyasilerin tecavüz davalarında da göstermiş mi merak ediyorum. El Cevap?
    Cevapla
  • Envers 2 yıl önce Şikayet Et
    Hem tecavüzcüyu salıp üzüntümüzu katla hemde içimizi dokmemize izin verme bu nasıl bir anlays.
    Cevapla
  • Gksl 2 yıl önce Şikayet Et
    Olayın tecavüz oldugundan nasıl eminsiniz?? Olayı detaylı araştırdıgınızda boş yere linç yapıldıgını gormuş olacaksınız .size biri iftira atsa tacizci dese.biz gerçekleri öğrenmeden sizi suçlasak ne hissederdiniz
    Cevapla
  • ABDÜLHAMİD 2 yıl önce Şikayet Et
    EZGİ MOLA'Yİ SEVMESEK DE BURADA SONUNA KADAR HAKLI. BU SAVCILAR HANGİ VİCDAN'A SIĞINARAK BUNLARI SALIYOR ANLAMIŞ DEĞİLİM. pes doğrusu.
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayatta hiçbir zaman peşin hükümlü olmamak lazım hiç bir zanlı suçu ispat olunana kadar suçlu değildir.Mahkeme sonuçlanmadan birilerini trendtopik oldu diye suçlayıp hakaret etmemeliyiz.Belki de kişi iftiraya uğradı ,yada bizim başımıza gelmeyeceğinin bir garantiside yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzaydaki felaketten kıl pay kurtuldular!
Yiğidolar pes etmedi! Fenerbahçe 90+4'te yıkıldı