Çetelerin otopark çatışması, kızını gezdiren babanın sonu oldu

İstanbul Şişli'de 40 metrekarelik otopark için iki grup sokak ortasında birbiriyle çatıştı. İki yaşındaki kızı Ada'yı parka götüren Okan Karaten öldü, olay yerinden geçen motosikletli kurye de yaralandı.

GİRİŞ 13.06.2021 07:30 GÜNCELLEME 13.06.2021 08:25
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Kuyumcu Okan Karaten ile birçok ünlü ismin yardımcılığını yapan Elanur Karaten, 3 yıl önce evlenmişlerdi. Çiftin şimdi 2 yaşında olan Ada isimli bir kızları dünyaya geldi.

Karaten çifti önceki gün saat 18.00 sıralarında kızları Ada'yı Gezi Parkı'na götürdü. Bu sırada İnönü Mahallesi'nde iki grup, saat 17.00 sıralarında 40 metrekarelik bir alanın otopark olarak kullanılması nedeniyle kavga ediyordu. Çevredekiler araya girince kavga yatıştı. Okan Karaten ve Elanur Karaten kızlarıyla birlikte Yeni Nalbant Sokak'ta yürürken, kavga eden taraflar yine birbirlerine girdi. Çıkan çatışmadan kızını ve eşini korumaya çalışan Okan Karaten başından vurularak hayatını kaybetti. Kurşunlar yoldan geçen motosikletli bir kuryeyi de yaraladı. Çatışmaya karışan 56 yaşındaki Halis Y. de bacaklarından vuruldu.

HEPSİ SUÇ MAKİNESİ

Polis ekipleri çatışmanın ardından bölgeyi ablukaya alarak tarafları aramaya başladı. Çatışmanın bir tarafındaki A.A. (54) ve G.E.A. (26) ile diğer taraftaki C.İ. (36), O.T. (29), İ.A. (21) ve B.G. (27) gözaltına alındı.

Olay yerinde biri pompalı 4 tüfek ve tabanca ele geçerken, tarafların otomobilinden tam otomatik Uzi, Sig Sauer ve Baretta tabancalar ele geçti.

Yapılan incelemede gözaltındaki A.A.'nın 8 suçtan, G.E.A.'nın 3 suçtan, karşı taraftan C.İ.'nin 18 suçtan, O.T.'nin 24 suçtan, İ.A.'nın 21 suçtan, B.G.'nin ise 20 suçtan poliste kayıtları olduğu ortaya çıktı. Polisin elde ettiği bilgilere göre, ilk gruptaki H.Y., A.A. ve G.E.A. bölgede emlakçılık yaparken aynı zamanda bir otel işletiyordu. Diğer grubun ise bölgede otomobil galerisi vardı ve 40 metrekarelik alanı, otopark olarak işletiyorlardı. İki grup 40 metrekarelik otoparkın kullanımıyla ilgili uzun süredir sürtüşüyordu. Kavga ve devamındaki çatışmaya da sürtüşme neden oldu.

ADA'NIN VEDASI

Okan Karaten dün gözyaşları içinde toprağa verildi. Okan Karaten'e veda etmek için kızı Ada da yakınlarının kucağında camideydi. Elanur Karaten eşinin ardından şunları söyledi:

"Benim sevgilim, o benim arkadaşımdı. Hayatım boyunca bana bir kötülük dahi etmedi, hiç kötü bir söz söylemedi. Birbirimize söz vermiştik. Kızımız ilkokula gittiğinde birlikte biz de gidecektik. Birlikte orada olacaktık. Ben ne yapacağım şimdi. Kızıma ne söyleyeceğim."

Okan Karaten'in eşi Elanur Karaten'le bir süre birlikte çalışan Demet Akalın, olayın ardından paylaştığı mesajında "Evinden çıkıp kızını parka götüren baba. Sokak çatışmasında kafasına kurşun isabet ediyor. 2 yaşındaki bebek babasız kaldı. Eski çalışma arkadaşım eşsiz kaldı... Hayat acımazsız" dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ / ÇETİN AYDIN
YORUMLAR 47
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bu rahmetliyi öldürenler ,kaza kurşunu diyilerek 3-5 yılla yırtacaklar. Yazık olan rahmetliye oldu. Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Devletin veya belediyelerin kesinlikle otopark işini kendi yapması lazım. Böyle vurgunculuk,soygunculuk ve adilik olmaz. Ne suçu var bu insanların, yazık, Allah rahmet eylesin. Otoparkçı ,yıkamacı,galerici hatta emlakçı esnafının çoğu çetelere bulaşmış ,eski hükümlü veya mahkemesi devam eden suçlu. Bunlara sıkı takip şart. Kesin ve tek çözüm devletin bunları dipte köşede infazıdır. Bunları infaz edin ki yeni yetmeler de bunlara özenmesin. Ortalık suçlu kaynıyor niye adalet sistemi bünyemize uygun olmayan yasalarla dolu. Hakimlerde ona göre ceza veriyor veya vermiyor.
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    idam gelmese bunlarin cezadan falan korkacagi yok
    Cevapla
  • Zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde köpekleri salmışlar , taşları bağlamışlar. Bu alçaklarin kim oldukları belli bunlar suç makinası bunları belirleyip imha edeceksin.Çatışmada öldü diyeceksin.
    Cevapla
  • Oku 2 yıl önce Şikayet Et
    Burdan yetkililere sesleniyorum, bunlara dur diyecek çıkmaz ise bu iş çok kötüye gidecek. Vatandaş olağanüstü rahatsız ve bu sorunu kendi idaresi ile çözmeye hazır, yani suç çetelerine karşı koyup silahlanma. Daha tehlikeli bir duruma geçmeden kararları ve sert müdahaleler bekliyoruz artık yoksa İstanbul çok fena karışacak benden söylemesi. Ve bunu isteyen hainleri de unutmayalım çünkü bu alçaklar da kaos peşinde, saygılarımla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saldırı mı tiyatro mu? İsrail-İran geriliminde o görüntüleri yayınladılar
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!