CHP ve Sözcü'nün 'isim değiştirme' yalanı elinde patladı

Sözcü Gazetesi'nin, "Oğlunun adını 'Recep Tayyip' koyan bir vatandaşın pişman olup ismi değiştirmek istediği ama talebinin kabul edilmediği" iddiası Çankırı Valisi tarafından yalanlandı.

CHP ve Sözcü'nün 'isim değiştirme' yalanı elinde patladı
CHP ve Sözcü'nün 'isim değiştirme' yalanı elinde patladı
GİRİŞ 13.06.2021 12:59 GÜNCELLEME 13.06.2021 14:27
Bu Habere 259 Yorum Yapılmış

CHP; genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu üyelerinden oluşan 40 kişilik heyet ile Çankırı’yı ziyaret etti. 2 Haziran’daki ziyaretin ardından kentteki genel durum ve vatandaşların görüşleri rapor haline getirildi.
 

Son dakika: Osman Nuri Kabaktepe'den canlı yayında İmamoğlu'na sert mesaj: Balon patladı!Son dakika: Osman Nuri Kabaktepe'den canlı yayında İmamoğlu'na sert mesaj: Balon patladı!


'İSİM DEĞİŞTİREMİYORUM' İDDİASI

CHP'nin Kılıçdaroğlu'na sunduğu raporu Sözcü Gazetesi manşetine taşıdı ve bir vatandaşın "Oğluma, Recep Tayyip Erdoğan adını koymuştum. O zaman AK Partiliydim. Şimdi pişmanım. Oğlumun adını değiştirmek istiyorum ama memurlar ‘Biz bu ismi değiştirsek tayinimizi çıkarırlar, o nedenle değiştiremeyiz diyorlar.' Oğlumun adını bile bu dönemde değiştiremiyorum." dediğini iddia etti.

YALANLAMA VALİDEN GELDİ

Konuya İlişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan​ Çankırı Valisi Abdullah Ayaz  "Bugün bazı basın/yayın organlarında yer alan, il nüfus müdürlüğümüze oğlunun ismini değiştirmek amacıyla müracaat eden bir vatandaşımızın talebinin farklı gerekçeler ileri sürülerek yerine getirilmediği iddiası tamamen gerçek dışı olup detaylı açıklama bilahare yapılacaktır." ifadelerini kullandı. 

ÇANKIRI VALİLİĞİ'NDEN RESMİ AÇIKLAMA

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında verilen 'Oğluna Recep Tayyip ismini verdi şimdi değiştiremiyor' başlıklı haberlere istinaden açıklama yapılma ihtiyacı duyulmuştur" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 39. maddesindeki 'Mahkeme kararı olmadıkça, kişisel durum sicilinin hiçbir kaydında düzeltme yapılamaz' hükmü ile 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 35. maddesinin birinci fıkrasındaki 'Kesinleşmiş mahkeme hükmü olmadıkça nüfus kütüklerinin hiçbir kaydı düzeltilemez ve kayıtların anlamını ve taşıdığı bilgileri değiştirecek şerhler konulamaz?' hükmünde açıkça belirtildiği gibi kesinleşmiş mahkeme kararı olmadıkça nüfus kütüklerindeki hiçbir kayıt düzeltilememekte ve kayıtların anlamını veya taşıdığı bilgileri değiştirecek şerhler konulamamaktadır. 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun geçici 11. maddesi uyarınca yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan, genel ahlaka uygun olmayan, toplum tarafından gülünç karşılandığı değerlendirilen ad ve soyadları, mahkeme kararı aranmaksızın, il veya ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir defaya mahsus olmak üzere değiştirilebilmekte, nüfus personelinin resen kişinin nüfus kayıtlarında yer alan ismini değiştirme veya düzeltme yetkisi de bulunmamaktadır."

Açıklamada "Bu itibarla, basın haberinde bahsi geçen ismin 5490 sayılı kanunun geçici 11. maddesi kapsamında değerlendirilmesi ve il/ilçe kurulu kararıyla düzeltilmesi mümkün olmadığından, mahkeme kararı olmaksızın düzeltilmesi olanaksızdır. Öte yandan nüfus müdürlüklerimize söz konusu talebe ilişkin randevu ya da herhangi bir resmi başvurunun bulunmadığı tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR 259
  • Sarılar007 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir işimiz kalmadı şimdi böyle saçma sapan işler ile uğraşıyorsun, yaaa arkadaşlar bu CHP zihniyetinin odaklandıgı tek bir şey var oda Erdoğan bitsin gitsin onlar için Türkiye Cumhuriyetinin hiç bir değeri yok, sözcü gazetesi bu ülkenin ve Sayın Erdoğan beyin resmen düşmanı. Sözcü ben ve yakınların 2023 te yine Erdoğan diyecek. Durmak yok yola devam. Ne mutlu Türk'üm diyene.
    Cevapla
  • ismail 2 yıl önce Şikayet Et
    ne diyordu şu meşhur kadın gazeteci vardı hani ORTAYA BASİT BİR YALAN AT VE TEKRARLA al işte basit bir yalan ve sürmanşetten hemde basit bir gazeteden. oturdumu ülkenin gündemine. hemde yarın başkan bıden ile görüşecek. bu gazeteyi ülke genelinde toplayıp sözcü gazete matbaası nerede ise önünde yakacaksın ki . bakalım yangın nasıl oluyormuş görsün kanı bozuklar
    Cevapla
  • vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    cehape demek yalan demek, dolan demek, talan demek. halkı kandırmak demek.
    Cevapla
  • Nami 2 yıl önce Şikayet Et
    Eeee srn al o zaman adamın müracaatını.
    Cevapla
  • Osman kaan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan haber yapana ve yaptığı haberi ispat edemeyene en ağır ceza verilsin . Böyle haber anlayışı olamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar