İzmir'de çok sayıda kişi şebeke suyundan fenalaştıklarını söyleyerek hastaneye koştu

İzmirlilerin su sorunu bitmek bilmiyor. Lağım kokusu şikayetlerinden sonra, Buca'da şebeke suyu kullandıktan sonra fenalaştıklarını öne süren çok sayıda vatandaş hastaneye koştu. İZSU'ya göre ise bu durumun insan sağlığına zararı yok.

GİRİŞ 21.06.2021 12:12 GÜNCELLEME 21.06.2021 12:12
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi'ne şebeke suyu nedeniyle rahatsızlandıklarını belirten, aralarında çocuk ve bebeklerin de olduğu çok sayıda kişi müracaat etti.

Hastaneye gelen vatandaşlar, içtikleri ve kullandıkları suda kötü bir tat ve koku olduğunu belirterek, mide bulantısı, baş dönmesi gibi rahatsızlıkların meydana geldiğini söyledi.

İzmir'in yıllardır sorunu olan körfezdeki lağım kokusu şimdi de musluk suyunda!İzmir'in yıllardır sorunu olan körfezdeki lağım kokusu şimdi de musluk suyunda!

5 çocuğu ve eşiyle hastaneye gelen Muharrem Kökalan, şebeke suyunu içtikten sonra fenalaştıklarını ve eşinin sudan kötü kokular geldiğini söylediğini belirtti.

"BELEDİYE MAĞDURİYETİMİZİ GİDERSİN"

Başka yakınlarının da şebeke suyundan kötü kokular geldiğini söylediğini ifade eden Kökalan, "Bir abim var o da suyun koktuğunu söyledi. Mağduruz. Hastanedeyiz. Benim 5 tane çocuğum sokak ortasında resmen bayıldılar. Kustular. Hastaneye geldik ancak hastane tıklım tıklım. Burada tartışmak zorunda kaldık. Çünkü hangi birisine müdahale edeceklerini bilmiyorlar. Çocuğum hala kusuyor. Doktor 5 gün kusma ve ishal olabileceğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu mağduriyetimizi gidersin." dedi.

Yakınlarıyla beraber hastaneye gelen 10 yaşındaki Irmak Kaymaz, içtiği suyun tadının kötü olduğunu ve koktuğu için ellerini de yıkamadığını ifade etti.

KAYNAYAN SU ÜZERİNDE TORTU OLUŞTU

Çay demlemek için suyu açtığını söyleyen Uğur Demir ise, bir süre sonra kaynayan suyun üzerinde tortu oluştuğunu, tadına baktığında ise midesinin bulandığı için hastaneye başvurduğunu belirtti.

Demir, "Aşı olmak için hastaneye gelecektim. Burada şikayetimi söylediğim zaman direkt seruma bağladılar. Daha sonra çok sayıda çocukta gelmeye başladı." ifadelerini kullandı.

İZSU'YA GÖRE İNSAN SAĞLIĞINA ZARARI YOK

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İZSU) dün yaptığı açıklamada, Gaziemir ilçesinde şebeke suyunun tat ve kokusunu etkileyen kısa süreli bir arıza yaşandığı ancak bu sorunun insan sağlığına olumsuz bir etkisinin bulunmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verilmişti:

"Tahtalı Barajı'nın suyunun arıtılarak kente verildiği Görece İçme Suyu Arıtma Tesisi bünyesindeki klorlama ünitesinde kısa süreli bir teknik arıza meydana gelmiş, gereken müdahale hızla yapılarak sorun giderilmiştir. Gerekli numuneler alınarak, testler yapılmış ve insan sağlığına zarar verecek herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Klor oranındaki değişim nedeniyle gözlenen tat ve kokudaki farklılığın (tricloramine kaynaklı kokunun) giderilmesi için şebekedeki suyun tahliyesi gerektiğinden sorundan etkilenen Gaziemir Bölgesinde 2 saat süreyle su kesintisi uygulanacaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 112
  • osmanli27 2 yıl önce Şikayet Et
    beter olun size müstahak..chp dawamkee
    Cevapla
  • şehremini 2 yıl önce Şikayet Et
    İHH, ÇARE vs afrikada kuyu açan yardım kuruluşları İzmir' de sondaj çalışması yapsınlar. İzmir susuzken Somali vs Afrika ülkelerinde ...... :)
    Cevapla
  • Harun malatya 2 yıl önce Şikayet Et
    Yemin ederim cok zengin olursam iszmire bir eşşek heykeli yaptıracam
    Cevapla
  • Vatann sever 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem içilebilir işleyip satın
    Cevapla
  • İzmirli 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz halimiz den memnunuz. İzmir in derdi kimseyi germesin. Haydi herkes kendi işine baksın.
    Cevapla
  • ddd 2 yıl önce Şikayet Et
    cehapeli vurguncuların çoğu hazır su içtiği için onları etkilememiştir tabi..
    Cevapla
  • yalcin fakir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sudan zehirlendim .Tam da herşey güzel olucakdı.
    Cevapla
  • RTE the King 2 yıl önce Şikayet Et
    Taş devrinde yaşamaktan memnunsun yani, acınacak haliniz var aslında ama işte, anlayana.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı