YKS soru ve cevapları 2021! TYT, AYT ve YDT cevap anahtarı ÖSYM tarafından açıklandı mı?

YKS oturumları dün yapılan TYT sınavı ile başladı. Bugün saat 10.15’de AYT oturumu ve öğleden sonra yapılacak YDT sınavı ile üniversite sınav maratonu sona erecek. Sınavda karşılarına gelen soruların doğru yanıtlarını öğrenmek isteyen öğrenciler YKS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? sorusuna yanıt arıyor. ÖSYM sınavın sona ermesiyle AYT, TYT ve YDT cevap kitapçığını erişime açacak. İşte 2021- YKS soru ve cevapları öğrenme...

YKS soru ve cevapları 2021!  TYT, AYT ve YDT cevap anahtarı ÖSYM tarafından açıklandı mı?
YKS soru ve cevapları 2021! TYT, AYT ve YDT cevap anahtarı ÖSYM tarafından açıklandı mı?
GİRİŞ 27.06.2021 14:58 GÜNCELLEME 27.06.2021 14:58
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Üniversite sınavının ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testine  1 milyon 870 bin aday katılacak. TYT oturumunda hayallerindeki ön lisans ve lisans eğitimini almak için çabalayacak adaylara 180 dakika süre verilecek. ÖSYM sınavın sona ermesinin ardından YKS soru ve cevaplarını adayların erişimine açıyor. AİS üzerinden sisteme giriş yapan öğrenciler 10 gün boyunca AYT, TYT ve YDT oturumunda çıkan soruların belirli bir kısmını görüntüleyebiliyor. Sosyal bilimler bölümünden Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü sorularına cevap veren adaylar, Fen Bilimleri dersinden Fizik, Kimya ve Biyoloji sorularını yanıtlıyor. Sınavda karşılarına çıkan soruların doğru yanıtlarını arayanlar YKS soru ve cevapları yayınlandı mı? YKS cevap kitapçığı ne zaman açıklanacak? sorusuna yanıt arıyor. İşte 2021 YKS temel soru ve cevap kitapçığı!

YKS Soru ve Cevapları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM genellikle sınavın düzenlendiği gün veya ertesi günü soru ve cevapları adayların erişimine açıyor. Temel Yeterlilik Testi (TYT) Pazar  günü saat 10.15’de başlayacak ve 12.55'de sona erecek. Henüz YKS soru ve cevapları açıklanmadı. Ancak ÖSYM YKS soru ve cevaplarını adayların erişimine açtığında cevap kitapçığına bu haber üzerinden erişebilirsiniz.

YKS Soru ve Cevapları Nereden Erişime Açılacak?

2021 yılında üç oturum şeklinde düzenlenecek YKS oturumuna ait soru ve cevaplar ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden açıklanacak. Adaylar AYT, TYT ve YDT sınavında sorulan soruların doğru yanıtlarını T.C kimlik numarası ve aday şifresiyle buradan giriş yaparak öğrenebilir.

YKS Oturumları Öğleden Sonra Devam Edecek!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı, dün saat 10.15'de başlayan Temel Yeterlilik Testi ile başladı. Sınavlar bugün yapılacak  Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testleriyle devam edecek. AYT sınavı 27 Haziran Pazar günü saat 10.15’de başlayacak. AYT sınavında adaylara 160 soru yöneltilecek. Bu soruların cevaplanması için sınav süresi 180 dakika olarak belirlendi. Yabancı Dil Testi olarak bilinen YDT oturumunda adaylara girecekleri alanlara göre 80 soru yöneltilecek. Öğrenciler başvuru esnasında Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça alanlarından hangisinin sınava gireceğini seçti. YDT sınavı Pazar günü 15.45’de başlayacak ve 120 dakika sürecek.

2021 TYT Testi Soru ve Kapsamları!

Türkçe testinde Türkçeyi doğru kullanma, okuduğunu anlama ve yorumlama, kelime hazinesi, temel cümle bilgisi ve imla kurallarını kullanma becerilerini ölçmeye yönelik sorular yöneltilecek.

Temel Matematik testinde kavramlarını kullanma ve bu kavramları kullanarak işlem yapma, temel matematiksel ilişkilerden yararlanarak soyut işlemler yapma, temel matematik prensiplerini ve işlemlerini gündelik hayatta uygulama becerilerini ölçmeye yönelik sorular gelecek.

Sosyal Bilimler testinde Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe alanlarındaki temel kavram ve ilkeleri kullanma becerilerini ölçmeye yönelik sorulara cevaplanacak.

Fen Bilimleri testinde Biyoloji, Fizik ve Kimya alanlarındaki temel kavram ve ilkeleri kullanma becerilerini ölçmeye yönelik sorular sorulacak.

YORUMLAR 12
  • ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    çok zordu cidden sadece biyoloji iyiydi nokta.
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaşadığımız bunca sıkıntıya rağmen canını dişine takıp çalışan gençlerin bu şekilde zorlanmasını doğru bulmuyorum. Geçen yıl öğrencilere sağlanan kolaylıkları düşününce bu yıl son sınıf olan öğrencilerine haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Eleyici sorular tabiki olacak ama bütün sorularda eleyici olmazki. Önceki yıllarda sorulan soru tipleri bir anda bu kadar değiştirilmezki. Biraz insaf.
    Cevapla
  • İstanbullu 2 yıl önce Şikayet Et
    Soruların zor olması sıralamayı değiştirMez arkadaşlar. Zorsa herkese zor...
    Cevapla
  • Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Aylarca gece ve gündüz çalışan , her türlü fedakarlığı yapan , geçmiş yıllarda ki sorularda başarılı olan bir çok öğrenci özellikle matematik ve geometri sorularında hayal kırıklığı yaşadı. Yazık edilmesin.
    Cevapla
  • Kontrol yapilmamis 2 yıl önce Şikayet Et
    Sinav sorulari kontrol edilmeliydi bu kadar zor yapilmamaliydi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...