Bodrum kattan lüks yatlara: Tosuncuk'un karargah olarak kullandığı ev

'Tosuncuk' lakabıyla tanınan Mehmet Aydın, Türkiye'ye getirildi. Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandıran Aydın, 2016'da yaşadığı bodrum kattaki bir evde bu işe başladı. Eski komşuları Aydın'ı anlattı.

GİRİŞ 04.07.2021 08:42 GÜNCELLEME 04.07.2021 08:44
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandıran 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, teslim olduğu Brezilya'dan Türkiye'ye getirildi. 

Mehmet Aydın'ın, Çiftlik Bank'ı kurduğu sürece ilişkin kamuoyu derin bilgi sahibi değil. 

Son dakika: 'Tosuncuk' Türkiye'de: İstanbul'a getirildi!Son dakika: 'Tosuncuk' Türkiye'de: İstanbul'a getirildi!

İşte 'Tosuncuk' lakaplı Aydın'ın ilk görüntüleriİşte 'Tosuncuk' lakaplı Aydın'ın ilk görüntüleri

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ile ilgili yeni gelişme!'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ile ilgili yeni gelişme!

Hürriyet Gazetesi'nden Musa Kesler, Çiftlik Bank'ın kuruluş sürecini araştırdı. Aydın'ın Bursa Orhangazi'de yaşadığı bodrum kattaki evine giden Kesler, burada Tosuncuk'un eski komşularıyla görüştü. 

Mehmet Aydın, her şeyi bu bodrum kattaki evde planladı. Yazılımlar ve teknik detaylar için ilk adımlar yine bu evde atıldı. Sonradan ‘Tosuncuk’ adıyla anılacak olan Mehmet Aydın, 1 milyardan fazla para topladığı dolandırıcılık sürecini, burada 2016’nın ağustos ayında başlattı. Küçük bir karargâh gibi kullandığı evden devasa bir finansal çarka dönüşecek yapıyı sevk ve idare etti.

GARSONLUK YAPIYORDU

Mehmet Aydın bu dönemde hem garsonluk yapıyor hem de yine kendi kurduğu bir iddia sitesiyle meşgul oluyordu. Eşi Sıla Aydın’ın savcıya anlattığına göre, maddi durumu iyi değildi. Çiftlik Bank sistemini kurduktan kısa bir süre sonra paralar akmaya başladı. Aydın’ın bu evde altyapısını kurduğu sisteme ilk parayı 16 yaşındaki bir çocuk yatırdı. Çiftlik Bank’a ilk gelen bu para 4 bin liraydı. Daha sonra gelen paralar, kısa sürede günlük 30 bin liraya kadar yükseldi.

'Tosuncuk' lakabıyla tanınan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın, Türkiye'ye getirildi

'HOME OFİS'E PARA AKTI

Paralar doğrudan Mehmet Aydın’ın şahsi hesabına geliyordu. İlk başlarda gelen para günübirlik harcanıyordu. Sonra, bu çarkın çok iyi döndüğü anlaşılınca sisteme daha da yatırımlar yapıldı ve teknik altyapı iyice güçlendirildi. Yeni açılımlarla daha geniş kitlelere ulaşıldı. Mehmet Aydın, ailesiyle kaldığı bu evi başlarda ‘home ofis’ gibi kullanıyordu. Evlendikten sonra kendi evine taşındı. Ardından da bir ofis tuttu. Ama işleri daha da büyüyene kadar bu eve gelip gitmeye devam etti. Komşuları onu ‘sessiz, sakin, kendi halinde’ biri olarak hatırlıyor. Ancak hakkındaki ilk davalardan biri, zorla bu eve getirdiği bir rakibinden zorla yazılım şifreleri almasına ilişkin...

Hürriyet Gazetesi Muhabiri Musa Kesler, Mehmet Aydın'ın yaşadığı evin önünde.

‘ANNESİ EVİ BOŞALTTI’

Bir komşusu “Sık sık gelir giderdi annesini görmek için” diyor. Çiftlik Bank olayları gündeme gelince bu ev satılmış ve anne de başka bir yere taşınmış. Komşuları Aydın’ın annesinin nereye taşındığını bilmiyor.

HER ŞEYİ BU EVDE PLANLADI

Bursa’nın Osmangazi ilçesindeki bir kenar mahallede bulunan evin sokağı birbirine yaslanmış sıralı apartmanlardan müteşekkil. Mahalle dışarıdan göçle gelenler tarafından kurulmuş. Bodrum kattaki 80 metrekarelik evin kaldırıma bakan bir penceresi var. Güneş ışığını gören tek nokta da burası.

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ
YORUMLAR 36
  • Sen 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp de aynı şeyi yapıyor yıllardır ama herkes göre göre asalak yerine koydu herkesi bu garibanın siyasi kimliği yok sadece oyüzden kılıfına uyduramadın tosuncuk
    Cevapla
  • Kıllı Cafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Evini satıp bu akıllıya yediren tanıyorum. Az kalsın ben de tongaya geliyordum. Allah korudu
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    neymis digital suc suc degilmis kim diyor ya suc suc nasil olur ise olsun yapilsin ayni yere cikiyor insanlari kandirma dolandirma her suc icin tek tek kanun mu cikacak sucun hedefi ne kimler zarar gørdu ona bakarsin yarin birisi cin kullanir ufo kullanir kanun da yok cezasi yok mu olacak adam gibi suc suc dersin nasil oldugu cok ønemli degil
    Cevapla
  • Guaidoglu 2 yıl önce Şikayet Et
    Adami rahat birakin. Ona paralarini veren kazmalari tutuklayin. Firsatcilarin cekilmez tavirlari artik kafami agritiyor.
    Cevapla
  • halktanses 2 yıl önce Şikayet Et
    avantasını vermiştir birilerine inanmayın gelip kendi teslim olmuş zaten ülkeye döviz lazım dimi turizmden yeterince gelmiyor
    Cevapla
  • Volkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl kafa? Ne içiyosun bize de söyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular