Heyecanla beklenen IISS 7 başlıyor!

2013 yılından bu yana İLEM’in yürütücülüğünde düzenlenen International ILEM Summer School’un (IISS) yedincisi, 20 ülkeden 45 akademisyenin katılımıyla 5 Temmuz Pazartesi günü çevrimiçi ortamda başlıyor.

Heyecanla beklenen IISS 7 başlıyor!
Heyecanla beklenen IISS 7 başlıyor!
GİRİŞ 04.07.2021 08:57 GÜNCELLEME 04.07.2021 08:57

IISS, belirlenmiş bir gündem etrafında bir hafta süreyle farklı coğrafyaların akademik birikimini ve bakış açılarını bir araya getiren ve entelektüel paylaşıma imkan sunan uluslararası ölçekte bir çalışmadır. Program geçen yıl Ekim ayında ilan edilen yazı çağrısıyla lisansüstü düzeydeki öğrenciler ve akademisyenler için başvuruya açılmıştı. Salgın şartları dolayısıyla çevrimiçi gerçekleşecek program, konferans, dersler, konuşmalar ve atölyelerden oluşuyor.

Programın detaylarına dair açıklama yapan IISS Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Köroğlu, bu yıl IISS’ye Hindistan’dan Rusya’ya, İtalya’dan Latin Amerika ülkelerine kadar yaklaşık 20 ülkeden 45 akademisyenin katılacağını belirtti. Köroğlu, “İlk defa bu yıla özel tüm programı dileyen herkes Zoom Webinar altyapısıyla takip edebilecek. Biz bu program aracılığıyla İslam dünyasında ortak çalışmalar yapan kurumların ve genç ilim insanlarının tanışmasını ve fikir paylaşımında bulunmasını amaçlıyoruz.” diyerek etkinliğin neyi amaçladığını ifade etti.

Kültürel Zenginlik Oluşturmasını İstiyoruz
Programın ana temasının “Modern Dünya’da Müslüman Kimliği” olacağını belirten Köroğlu, 5 gün boyunca bu konunun farklı kültürlerden çeşitli bakış açılarıyla ele alınmasının zenginlik oluşturacağının altı çizdi.

IISS 7’nin ilk gün açılış konuşmalarında İLEM Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Abdulkadir Macit, İLKE Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş, IGMG Genel Başkan Yardımcısı Dr. Abdulhalim İnal, ICYF Başkanı Taha Ayhan, YTB Başkanı Abdullah Eren ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak yer alacak. Akabinde Syed Farid al Attas tarafından “Bilginin Sömürgeleştirilmesi ve Din: Müslümanların Modern Kimliklerine Dair Beklentiler ve Zorluklar” başlıklı açılış konferansı gerçekleşecek. Programın ilk gününde ayrıca Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından “Türkiye'nin Dost Yüzü-YTB” başlıklı bir sunum da gerçekleşecek.

Program kapsamında Imtiyaz Yusuf, Basma Abdelgafar ve Dalia Fahmy “Müslüman Kimliği” üzerine geniş kapsamlı dersler verecek. Azyumardi Azra, Fikret Karcic ve Nassef Manabilang Adiong ise IISS Talks’a konuk olacak. Farklı coğrafyalardan örneklerin sunulacağı konuşmalarda Müslüman kimliğinin yansımaları sorgulanacak. Benzer şekilde programda yer alan 7 farklı atölyede katılımcılar tarafından sunulacak 28 bildiriyle kimlik meselesi tartışılacak.

Dinleyiciler Sorularıyla Katkı Sunabilecek
Dinleyicilerin soruları, eleştirileri ve değerlendirmeleri eşliğinde atölyeler son bulacak. Bu atölyelerin moderatörlüğü ise Latif Karagöz, Irfanullah Farooqi, Alev Erkilet, Ahmet Köroğlu, Necati Anaz, Nia Deliana ve Baptiste Brodard tarafından yürütülecek.

IISS 7, İLEM’in yürütücülüğünde YTB, İstanbul Üniversitesi, International League of Academicians (ILM) ve Islamic Cooperation Youth Forum’un (ICYF) destekleriyle gerçekleşiyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu