Türkiye Diyanet Vakfı 27 yılda 2 milyon 802 bin 302 hisse kurban kesti

Yarım asra yakın süredir gerçekleştirdiği faaliyetlerle Türk Milletinin iyilik temsilcisi olan Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığıyla birlikte 27 yılda 2 milyon 802 bin 302 hisse kurban kesti.

Türkiye Diyanet Vakfı 27 yılda 2 milyon 802 bin 302 hisse kurban kesti
Türkiye Diyanet Vakfı 27 yılda 2 milyon 802 bin 302 hisse kurban kesti
GİRİŞ 07.07.2021 13:05 GÜNCELLEME 07.07.2021 13:05

Yarım asra yakın süredir gerçekleştirdiği faaliyetlerle Türk Milletinin iyilik temsilcisi olan Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığıyla birlikte 28 yıldır vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenliyor.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, 1993 yılından bu zamana kadar vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu gerçekleştirdiklerini ve bu zamana kadar 2 milyon 802 bin 302 hisse kurbanı keserek milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaştırdıklarını ifade etti.

Kurban emanetlerinin dini vecibelere uygun bir şekilde büyük bir titizlikle kesildiğini belirten Açık, şunları kaydetti:

“Kurban olacak hayvanların belirlenmesinden kesim ve dağıtım sürecine kadar saha uzmanı arkadaşlarımız hassas bir çalışma yürütüyor. Veteriner hekimlerimizle birlikte hayvanların seçim sürecini tamamladıktan sonra alımlarını gerçekleştiriyoruz. Bir hayvanın kurban olmasına engelleyecek herhangi bir durumu varsa bu hayvanı kesinlikle almıyor ve kurban olarak kesmiyoruz.”

Kurban bağışlarının her yıl artarak devam ettiğini ifade eden Açık, şöyle devam etti:

1993 yılında 2 bin 634 hisse kurban bağışı alırken geçen yıl 557 bin 311 hisse kurbanı keserek yolumuzu gözleyen kardeşlerimize umut olduk. Bu zamana kadar 149 ülkeye ulaştık. İnşallah önümüzdeki yıllarda gidemediğimiz ülkelere de giderek oralardaki kardeşlerimize de kurban coşkusunu yaşatacağız. Elhamdülillah milletimizin Vakfımıza olan teveccühü her geçen gün giderek artıyor. Biz de bu güvene layık bir şekilde kurban emanetlerini en güzel şekilde keserek yerlerine ulaştırıyoruz.”

“BAĞIŞLARIN SON GÜNE BIRAKILMAMASI ÖNEMLİ" 

Bu yıl da “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu gerçekleştireceklerini dile getiren Açık, şunları söyledi:

“Türkiye’de 81 il 922 ilçede, yurt dışında ise 75 ülke 280 bölgede mazlum ve muhtaç kardeşlerimize halkımızın yardım elini ulaştırmaya devam edeceğiz. Milletimizin destek ve teveccühüyle geçen yıl aldığımız bağış rakamlarının üzerine çıkarak 20 milyondan fazla ihtiyaç sahibine Türkiye’nin iyilik elini ulaştırmayı hedefliyoruz. Gelen bağışlar doğrultusunda yurt içinde ve yurt dışında hangi ülkede ne kadar kurban keseceğimize dair plan ve programlama yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan istirhamımız bağışlarını son güne bırakmamaları. Çünkü keseceğimiz ve alımlarını yapacağımız kurban rakamlarını onlardan gelecek bağışlar belirliyor. Ülkelere yönelik dağılımları daha rahat ve sağlıklı bir şekilde yapabilmemiz açısından bağışların son güne bırakılmaması önem arz ediyor.”

“ÇAĞRI MERKEZİMİZ 23.00'A KADAR HİZMET VERİYOR" 

Kurban dönemine yaklaştıkça çağrı merkezine gelen taleplerin de arttığına dikkati çeken Açık, 18 kişilik uzman ekipten oluşan merkezin 08:00-23:00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet verdiğini ve yöneltilen her türlü soruya profesyonelce cevap verilmeye çalışıldığını vurguladı.

Bu dönemde en çok “Kurban bağışımı hangi kanallar aracılığıyla gerçekleştirebilirim? Kurban hisse bedelleri ne kadardır? Hangi tarihlere kadar bağışlarımızı gerçekleştirebiliriz? Hangi ülke ve bölgelerde hizmet veriyorsunuz? Kurban bayramı döneminde de adak, akika, şükür kurban kesimi gerçekleştirilebiliyor mu?” gibi sorularla karşılaştıklarını belirten Açık, “Arkadaşlarımız dönüşümlü olarak 23.00’a kadar çağrı merkezinde vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Çağrı merkezimiz aracılığıyla bağış alamıyoruz. Uzman ekiplerimiz, bağış yapmak isteyen vatandaşlarımızı yönlendiriyor, akıllarına takılan sorulara cevap veriyor” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içi 1125 TL, yurt dışı 925 TL olarak belirlediklerini hatırlatan Açık, “Vatandaşlarımız, www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra Android ve Apple store mağazalarından indirilebilen mobil bağış uygulamamızdan kurban vekaletlerini verebilecekleri gibi il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler. Vatandaşlarımız 0 312 416 90 00 numaralı telefondan arayarak kurban vekaleti hakkında detaylı bilgi alabilir” şeklinde konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi