Ali Erbaş: İrşat kaybolursa toplumda huzur kalmaz

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Korgan Müftülüğü binası ve Kur'an kursunun açılışında, "İrşat kaybolursa toplumda huzur kalmaz. İrşat, mürşit tasavvufun en önemli kavramlarıdır" açıklamasında bulundu.

Ali Erbaş: İrşat kaybolursa toplumda huzur kalmaz
Ali Erbaş: İrşat kaybolursa toplumda huzur kalmaz
GİRİŞ 08.07.2021 17:17 GÜNCELLEME 08.07.2021 17:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Her şeyiyle, Kur'an kurslarımızla, camilerimizle sizlerin hizmetindeyiz. Toplumların efendisi topluma hizmet edenlerdir. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanlardır." dedi.

Erbaş, Ordu'da Korgan Müftülüğü hizmet binası ve merkez yatılı erkek Kur'an kursu açılış töreninde yaptığı konuşmada, açılışta bu birliği ve beraberliği görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ordu'nun Kabadüz ilçesinde doğduğunu dile getiren Erbaş, Korgan ilçesinin de öğrencilik yıllarından hatırası bulunduğunu anlattı.

Binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Erbaş, "Her şeyiyle, Kur'an kurslarımızla, camilerimizle sizlerin hizmetindeyiz. Toplumların efendisi topluma hizmet edenlerdir. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanlardır. Diyanet hizmetleri, insanlara manevi alanda nasıl faydalı olabiliriz, bunun gayreti içerisinde olan insanların çalıştığı yerdir." diye konuştu.

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının Türkiye'nin yanı sıra dünyanın 149 ülkesine ulaştığına işaret etti.

Kendilerine emanet edilen zekat ve kurbanların, yurt içi ve yurt dışındaki ülkelere ulaştırıldığını aktaran Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada bir zekatı, bir kurban hissesini insanlara ulaştırmanın çok ötesinde bir hedef var. Bunlar vesiledir. Amaç nedir? Amaç Allah'ın rızasına ulaşmak. Amaç İslam'ı duymayan kulaklara duyurmak, on binlerce kilometre uzaklara kadar giderek ülkemizin büyüklüğünü, cömertliğini, milletimizin cömertliğini tanıtmak, duyurmak. Türkiye Diyanet Vakfının yeleğinin göğsündeki o Türk bayrağına karşıdan gelen insanların koşarak yapışması, öpmesi bizim milletimize olan sevgisinden kaynaklanmaktadır."

Herkesin fani olduğunu, yok olup öbür dünyaya intikal edeceğini belirten Erbaş, şunları kaydetti:

"Allah bakidir. Allah'ın baki olduğunu insanlara anlatmak ve insanların, Allah'ın dışındaki her şeyin fani olduğunun farkında olması, ona göre yaşaması büyük bir nimettir. O halde Rabbinizin hangi nimetini inkar ediyorsunuz? Bu yalanlanabilir mi? 'Bunun farkında olun' demektir. Onun için bunun farkındayız. Biz faniyiz, baki olan Allah'tır. Onun yolunda olalım. Çocuklarımızı, gençlerimizi, kızlarımızı buna göre yetiştirelim. Bu hakikati onların ruhlarına yerleştirelim amacıyla müftülüklerimizde diyanet işlerini yönetmeye çalışıyoruz. Kur'an kurslarımızda böyle nesil yetiştirmeye çalışıyoruz."

"İrşat kaybolursa toplumda huzur kalmaz. İrşat, mürşit tasavvufun en önemli kavramlarıdır." ifadesini kullanan Erbaş, bunun kaybedilmemesini temenni ederek, kaybedilmesi halinde başka ne kazanılırsa kazanılsın hiçbir anlamının olmadığını kaydetti.

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz ve Korgan İlçe Müftüsü Alim Yaya'nın da konuşmalarının ardından katılımcılar, açılış kurdelesi kesilen İlçe Müftülüğü hizmet binası ve Kur'an kursunu gezdi.

Programa, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, İl Müftüsü İsmail Çiçek, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı 27 yılda 2 milyon 802 bin 302 hisse kurban kestiTürkiye Diyanet Vakfı 27 yılda 2 milyon 802 bin 302 hisse kurban kesti

Diyanet kurban satışıyla ilgili merak edilen kredi kartı sorusunu yanıtladıDiyanet kurban satışıyla ilgili merak edilen kredi kartı sorusunu yanıtladı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Yaz Kur'an Kursları açılışında anlamlı mesajlarDiyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Yaz Kur'an Kursları açılışında anlamlı mesajlar

Camilerde çocuk sesi yankılanıyorCamilerde çocuk sesi yankılanıyor

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Rachid 2 yıl önce Şikayet Et
    Dilan müziğin yanında zümrüdü anka var. Katlı otopark, ya Ali...
    Cevapla
  • Mehmet Açıkalın 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH'IN EVLİYASI her zaman devresinde vardır. Kıyamete kadar da var olacaktır. Yunus Emre Hz lerinin buyurduğu gibi Evliyalık bir dilektir dileyene düğün dernektir. ALLAH'IN tayin ettiği Mürşidlerde her zaman devresinde var olacaktır.
    Cevapla
  • Yaren 2 yıl önce Şikayet Et
    İslam , müslim , mümin gibi kelimelerinin yerini başı sonu ortası iran şia sapıklarının dini olan tasavvuf kelimesi aldı bunuda tasavvuf denilen sapıklıpı din diye yutturmaya çalışıyorlar yazık olsun size
    Cevapla
  • Anonim 2 yıl önce Şikayet Et
    Ağzı olan konuşuyor, bu söylem tam bir deist söylemi, Rabbim cc bizleri sapıklardan muhafaza etsin.
    Cevapla
  • sus 2 yıl önce Şikayet Et
    edep ya hu
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Tasavvuf kuranı kerimin bütününü yaşamaktır Osmanlı imparatorluk un yükseliş devrinin en önemli sebebidir bilmeden konuşup küfre düşme
    Cevapla
  • Ahmed 2 yıl önce Şikayet Et
    Asıl senin gibi tasavvuf düşmanları sonradan türemiştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!