Birçok ilde Delta varyantı alarmı: Valilik Kurban Bayramı’nda kısıtlama getirdi!

Son Dakika haberi; Bartın'da Delta varyantı nedeniyle Kurban Bayramı’nda toplu halde ve karşılıklı ziyaretler yasaklandı. Gaziantep'te bir kişide, Tunceli'de üç kişide Delta varyantı tespit edildi, 52 kişi karantinaya alındı.

GİRİŞ 11.07.2021 16:17 GÜNCELLEME 11.07.2021 16:29
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Bartın Valiliği, Delta varyantı nedeniyle Kurban Bayramı’nda köylerde yöresel nitelikteki köylerin ve mahallelerin toplu halde ve karşılıklı olarak birbirlerini ziyaret etmeleri, ziyaretlerde toplu yemek ve güreş gibi etkinliklerin yapılmasını yasakladı. Tunceli'de iki kişide Delta varyantı tespit edildi, 52 kişi karantinaya alındı. Diyarbakır'da 10 katlı bir apartman ile Ordu'da 2 mahalle de koronavirüs nedeniyle karantinada...

Bartın Valiliği'nden Delta varyantı nedeniyle Kurban Bayramı'nda yeni yasak!

Bartın Valiliği, Kurban Bayramı’na yönelik kararlar aldı. Valiliğin aldığı kararla, bölgede bir gelenek halinde uygulanan, köylerin ve mahallelerin toplu halde ve karşılıklı olarak birbirlerini ziyaret etmeleri, ziyaretlerde toplu yemek ve güreş gibi çeşitli etkinlikler yapılması yasaklandı.

Valiliğin kararı şöyle:

“Ülkemizde Delta varyantı koronavirüs vakalarının görülmesi ve sayısı az da olsa ilimizde ve çevre illerde bu varyanta rastlanması nedeniyle, köy muhtarları da dahil olmak üzere konunun bütün taraflarıyla yapılan değerlendirmeler sonucunda, aile ve akraba arasındaki bayramlaşma etkinlikleri dışında, yöresel nitelikteki özel etkinliklerin tedbir olarak yapılmamasının uygun olacağı sonucuna varılmıştır.”

Koronavirüste korkutan ölüm: Alfa ve Beta varyantı aynı anda bulaşmışKoronavirüste korkutan ölüm: Alfa ve Beta varyantı aynı anda bulaşmış

TUNCELİ'DE 52 KİŞİ KARANTİNAYA ALINDI

Tunceli'de 3 kişide yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantı tespit edildi.

Irak'tan kente gelen evli bir çift ile bir yakınları, halsizlik şikayeti yaşamaları üzerine Kovid-19 şüphesiyle Tunceli Devlet Hastanesine müracaat etti.

Hastanede sağlık personelince testleri yapılan 3 kişinin, Kovid-19'un Delta varyantına yakalandığı belirlendi. Söz konusu kişiler, ikametlerinde karantinaya alındı.

İl Sağlık Müdürü Çağdaş Özdemir, AA muhabirine, çevre illerden kente başlayan seyahatler sebebiyle Delta varyantının görüldüğünü söyledi.

Delta varyantının tek bir hanede görüldüğünü ifade eden Özdemir, "Ancak gözüken o ki bundan sonra vakalar biraz daha Delta varyantı ağırlıklı görüneceğe benziyor. Delta varyantı ile ilgili asıl problem şu, özellikle genç nüfusta hastalık yapıyor. Tabi bunda aşısız olmalarının etkisinin de olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Özdemir, Delta varyantı vakalarında izolasyon sürelerinin biraz daha uzun olduğunu belirterek, "Pozitifleşme oranları biraz daha geç oluyor. Yaklaşık 14'üncü güne kadar Delta varyantları pozitif olabiliyor. Onun dışında şu anda ilimizde vaka sayılarımızda ciddi bir azalma oldu." diye konuştu.

Bartın Valiliği'nden Delta varyantı nedeniyle Kurban Bayramı'nda yeni yasak!

GAZİANTEP'İN ARABAN İLÇESİNDE DELTA VARYANTI GÖRÜLDÜ

Araban ilçesi Kaymakamı Abdulhamit Mutlu, kaymakamlığın resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ilçedeki bir hastada delta varyantına rastlandığını belirterek, vatandaşları aşı yapmaları konusunda uyardı. Kaymakam Mutlu, "Değerli vatandaşlarımız bulaşıcılığı normal virüsten yaklaşık yüzde 60 daha fazla olan delta varyantı virüs ilçemizde bir hastamızda görünmüştür. Normalleşme tedbirleriyle birlikte maske ve mesafe kuralında görülen rahatlamanın ağır sonuçlarını üzüntüyle yaşayabiliriz. Düğünler başta olmak üzere tüm toplu alanlardan maske ve mesafe kuralına dikkat etmenizi ve lütfen aşınızı en kısa zamanda yaptırmanızı istirham ediyoruz. Aşı tek ve en güçlü silahımız. Kollarımızı sıvayalım, aşımızı olalım" ifadelerini kullandı.

Gaziantep'te bir kişide delta varyantı görüldü

DİYARBAKIR'DA 10 KATLI BİNAYA KARANTİNA KARARI

Diyarbakır'da bulantı ve yüksek ateş belirtileri üzerine koronavirüs testi yapılan 6 bloklu sitedeki 10 katlı binada yaşayan 8 kişinin sonucu pozitif çıktı. Bina, çevresi güvenlik şeridiyle kapatılarak karantinaya alındı. Polis ise binaya giriş ve çıkış yapılmaması için nöbet tutmaya başladı.

Ordu da bir mahallle daha karantinaya alındı

ORDU'DA KORONAVİRÜS PANİĞİ BÜYÜYOR! BİR MAHALLE DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Ordu'nun Ünye ilçesine İnkur Mahallesi Armutlu Küme Evleri mevkisi, koronavirüs önlemleri kapsamında karantinaya alındı. Damyeri Mahallesi de daha önce karantinaya alınmıştı.

Ordu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Ünye'ye bağlı İnkur Mahallesi Armutlu Küme Evleri mevkisinde koronavirüs vakaları ile olası vaka ve temaslıları sonucu ev karantinasında bulunanlar olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Yaşanan salgının bir an önce engellenmesi, vatandaşların sağlık güvenliğinin korunması amacıyla mahallede karantina kararının alınmasının gerekli oldu. Ordu Ünye ilçesi İnkur Mahallesi Armutlu Küme Evleri mevkisinde 08.07.2021 tarihi saat 15.00’ten itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mevkisi ile olan giriş çıkışların kapatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

YORUMLAR 57
  • Serra 2 yıl önce Şikayet Et
    Sürekli küresel güçlerden yakiniyoruz AB test olmadan kimseyi ülkesine almıyor biz bu kadar sıkıntıyı boşa mı çektik acaba çocuklar nerdeyse 2yil uzak kaldı okuldan Irak'tan gelmiştir bilmemne testini göster diyeceksiniz sınırdan gelenlere böyle saçmalık olur mu oteller yabancılarla dolu sıkı denetim şart aşı olmayanlari negatif testi olmayanlara adım attirmayacaksiniz
    Cevapla
  • Insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hergun elini kolunu sallaya sallaya gelen binlerce afgan ne olucak neden hickimse açıklama yapmıyor bu topraklar kanla alındı
    Cevapla
  • Hak dava. 2 yıl önce Şikayet Et
    Zkkm olsun yeter ya bu küresel güçler amaçlarına ulaşıncaya kadar ne varyant bitecek ne virüs bitecek Yeter artık bıktı millet bırakın Ne olacaksa olsun.
    Cevapla
  • Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Konserler büyük sıkıntı. Binlerce kişi maske yok mesafe hak getire
    Cevapla
  • Vatann sever 2 yıl önce Şikayet Et
    Burhaniye imko tatil sitesinde corona ve maske mesafe YOOOK gidip baksın filyasyoncular havuz dolup taşıyor gençler itiş kakış şakalaşıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor