Son dakika: 11 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, Hasta, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Temmuz koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 11 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, Hasta, ölü sayısı ve son durum açıklandı
Son dakika: 11 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, Hasta, ölü sayısı ve son durum açıklandı
GİRİŞ 11.07.2021 21:02 GÜNCELLEME 11.07.2021 21:02
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 222 bin 68 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 261 kişinin testi pozitif çıktı, 37 kişi hayatını kaybetti.

BAKAN KOCA'DAN 'KIRMIZI' UYARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günün tablosuna ilişkin yaptığı açıklamada, ''Kırmızı kategorideki illerimizde vaka sayılarının düşüş eğilimini kontrol altında tutmak güçleşiyor. Mücadelede yerinizi almak için biran evvel aşınızı olun.'' ifadelerine yer verdi.



Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 11 Temmuz'da açıklanan 24 saatlik verilere göre 5 bin 261 vaka tespit edildi.

Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 37 oldu. Bir günde toplam 222 bin 68 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 5 bin 242 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 60,74 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 27,63 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 57 milyon 738 bin 829'a yükseldi.

Aşılamada ilk sırada Muğla var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 82,0 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Eskişehir, Amasya, Aydın, İzmir ve Bilecik takip etti.

En düşük aşılama Bitlis’te

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 30,6 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Bitlis’i sırasıyla Siirt, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Şırnak ve Ağrı takip etti.

YORUMLAR 41
  • BURSA 2 yıl önce Şikayet Et
    aşı olmayanların şehir dışına seyehatleri yasaklansın
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    2020 temmuz hasta ve ölüm sayısına bakın iğneyi değiştirmiş 50 milyon aşılandı o zamanki hastalık daha az...
    Cevapla
  • Z.kuşak.02 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya siz kafayı mı yediniz arkadaşlar.? aşıyı bulan Dr: Uğur Şahin Yani bir Biontech aşısının mucidi ben bulduğum aşı olmayacağım derken sizin bu aşı sevdanız nedir böyle ALLAH aşkına, kendinize gelin.
    Cevapla
  • Avşaroğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olmamak topluma zarar vermektir. Olay bireysel tercih olmaktan çoktan çıkmıştır. Toplum sağlığı problemi haline gelmiştir. Bakınız Ruslar çalışanlara aşı zorunluluğu getirmiştir. Bu karar doğrudur. Oyalanmadan bizde de zorunluluklar getirilmelidir. Toplumsal bir olay artık bireysel pencereden değerlendirilemez.
    Cevapla
  • WWW 2 yıl önce Şikayet Et
    Çeşitli bahanelerle aşı karşıtlığı aşı olmama inadı iyi niyet göstergesi değil...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar