15 Temmuz'un etkileyici hikayesi: Hanımefendi bana hayatımın dersini verdi

15 Temmuz Derneği’nin Başkanı İsmail Hakkı Turunç, kanlı darbe girişimine karşı yapılan vatan savunmasının 5. yıldönümünde Haber7.com'a özel açıklamalarda bulundu. Turunç, 'Hayatımın dersi' dediği olayı da ilk kez anlattı.

GİRİŞ 15.07.2021 09:46 GÜNCELLEME 15.07.2021 09:54
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili ve 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarını ve 15 Temmuz gününün önemini Haber7 mikrofonlarına anlattı.Turunç'un açıklamalarından satır başları şu şekilde;

'SENARYO YURT DIŞINDA YAZILDI'

Öncelikle bu toprakları bize vatan kılan ve vatanı korumak adına şehit olanları rahmetle anıyorum. Gazilerimize de sağlıklı ömürler diliyorum. 15 Temmuz hain darbe girişimini planlayanlar yurt dışında senaryoyu yazdı. Eminim ki uzun yıllardır hazırladıkları bu darbe girişiminde halkın karşılarına çıkması bu senaryoyu yazanların bütün planlarını bozdu. Hem milletimizin ortaya koyduğu fedakarlık hem sayın Cumhurbaşkanımızın liderlik vasfı darbenin bastırılmasında çok önemli bir faktör oldu. Bundan sonra böyle bir darbe teşebbüsünde kimsenin bulunacağını düşünmüyorum. Çünkü gereken cevap milletimiz tarafından verildi. Özgürlük her bireyin hakkı. Bu hakka kimsenin müdahale etmesini doğru bulmuyorum. Milletimiz de doğru bulmadığı için o darbecilere destansı bir duruşla cevaplarını verdiler.  

DARBE BAŞARILI OLSAYDI...?

Türkiye’yi içeride ve dışarıda kurgulayarak yöneten güç odaklarının hoşuna gitmeyen bir süreç başlamıştı. Sayın Cumhurbaşkanımızın attığı adımlarla başladı. Bu da Türkiye gibi ülkeleri yönetenlerin uykularını kaçırdı. Önce Türkiye kazanacak ardından 3. Dünya ülkesi olarak görülen ülkelere örnek olacaktı. Daha önceleri bu ülkeler seslerini hafif yükselttiklerinde bu ülkelerin sesleri kesiliyordu. O yüzden Türkiye’de bu süreç devam etmesin istediler. Bunun için de daha önce olduğu gibi askerin içerisinden bir kısım hain ve dış uzantılarıyla birlikte müdahale edilecekti. Biz bu zamana kadar ki kazanımlarımızı çok zor elde ettik. Bu kazanımlar kaybedilirse haklarımızı tekrar elde etmemiz zor olurdu. Türk milleti kendini yönetmekten aciz değil. Bir başkasının aklına yönlendirmesine ihtiyacı yok. Bunu milletimizin kabul etmemesi gerekirdi. Zaten insanlar o gün siyasi bir duruşla da çıkmadı. Vatan sevgisi vardı kalbinde.  

'HAYATIMDA  ALDIĞIM EN İYİ DERS"

O gece iki noktada bulundum. Büyükşehir Belediye Meclis üyesiydim. Darbeciler AK Parti İl Binasını çevirmişlerdi. Biz oraya geçtik. Bir çatışma yoktu. Çatışmanın İBB’nin önünde olduğu söylendiğinde Saraçhane Başkanlık Binasına geçtim. Orada birçok kardeşimiz şehit oldular. 57-58 kardeşimiz de gazi oldu. Hadiseler gerçekten üzücüydü. İBB’nin bir hastanesi vardı. Hastaneye 100-150 metre kadar yaklaştığımda yerlerde şehitlerimizin ve gazilerimizin kanları vardı. Zorunda kaldığımız için kanların üzerine basa basa hastaneye girdik. Şehitlerimiz geride kalan milyonlara ders vererek gittiler. Allah’tan rahmet diliyoruz.   

Bulunduğum görev ve insani sorumluluğumdan dolayı İstanbul’daki şehit ailelerimizin 60’a yakınını bir hafta içerisinde ziyaret ettim. Bir şehidimizin evini ziyarete gittiğimde şehidimizin eşi kapıda karşıladı. 15 Temmuz’dan sonra 10. Gün falandı. Çok duygulu anlarımız oldu. ‘Herhangi bir ihtiyacımız var mı?’ diye sordum. Hanımefendi bana hayatımda aldığım en iyi derslerden birini verdi. ‘Allah eşimi şehit olarak bana ve çocuklarıma bir mükafat olarak verdi. Ben bir şehit eşi oldum. Çocuklarım da şehit çocuğu oldu. Siz Allah’ın verdiği bu mükafattan daha büyük bir mükafat mı verebileceksiniz bana?’ dedi. Bunu ömürüm boyunca unutamam.  

15 Temmuz’u neden unutmamalıyız? 

Bizim kültürümüze ve inancımıza göre yeryüzünde iki grup insan var. Bir grup güzel ve doğrunun yanında, bir diğer grup ise yanlışın ve çirkinliklerin yanında. Güzel düşünen ve güzel yaşayan, ilahi iradeye teslim olan insanlar sonraki nesillere de aktarmak zorunda. Bizim vazifemiz bu.  

 

15 Temmuz'da eşini ve bacağını kaybeden kadından tokat gibi sözler: Tiyatro diyenler...15 Temmuz'da eşini ve bacağını kaybeden kadından tokat gibi sözler: Tiyatro diyenler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz yazısıCumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz yazısı

Darbeci hainler bunları hiç hesaba katmadı! O gecenin tarihe geçen kırılma anları...Darbeci hainler bunları hiç hesaba katmadı! O gecenin tarihe geçen kırılma anları...

Yabancılardan tüyleri diken diken eden sözler: Vatan nasıl sevilir, dünyaya gösterdiniz...Yabancılardan tüyleri diken diken eden sözler: Vatan nasıl sevilir, dünyaya gösterdiniz...

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 13
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Hesaplarin en buyugu Rabbiminkidir. Mutlak hakimiyet O'nundur. Kotu insanlar oldukca zulum bitmeyecek, ta ki sana dondurulecegimiz gune kadar bizlere iyilerden, mazlumlardan olmayi nasip eyle Allah'im!
    Cevapla
  • gresunlu 2 yıl önce Şikayet Et
    darbe yapanlar hapishanede olsa yaşıyorlar chpnin veya meralin gelmesini bekliyorlar dışarı çıkmak için
    Cevapla
  • Bitez 2 yıl önce Şikayet Et
    sen kimi kandırdığını zannediyorsun misafir,Başkanın kaldığı oteli bastılar.başbakan Binali Yıldırımın yolda arabasını kurşunladılar sen neden bahsediyorsun..Devlet uyanmış,bir kalkışmanın olduğu haberleri geliyor..darbeci elbet saati erkene alır henüz devlet tepki vermeden bir an önce darbemi gerçekleştireyim diye...Bu kadar basit mantık silsilesini anlamıyorsan sen de darbecilerin safındasın demektir.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Darbeyi öne çektiklerine de inanan saflar varmış, darbe ileri alınır geri alınmaz. Suç işlememişken suç işler duruma düşülmez. Bir yıl öncesinden elebaşları yurt dışına gitti, bu şekilde yapılan darbe teşebbüsünün asıl gerekçesi ancak Adil öksüz gibi o gece salıverilenlere sorulunca öğrenilecek. Darbe yapacak adam önce bakanları alır, kurumları alır. Bir tane alı konulan bakan yok kimi kandırıyorsunuz?
    Cevapla
  • erdal34 2 yıl önce Şikayet Et
    sen nerdeydin misafir? g.k. başkanının kafasına silah dayadılar. haberin yok mu? fetöcü ağzıyla konuşma buralarda.
    Cevapla
  • Bitez 2 yıl önce Şikayet Et
    Darbeyi gece yarısı yapacaklardı ama Devletin bir hareketlilik olduğunu anladığını düşünüp darbe saatini 9 a çektiler.Nasıl olsa bu millet darbelerde siner korkar askerlerin önüne çıkmaz diye düşündüler çünkü geçmiş darbelerde hep böyle olmuştu..Bu kez fena halde çuvalladılar...Alçak herifler belalarını buldular.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Hastanenin gassalı, bakanlığın memuru, öğretmen mi darbe yaptı? Nerede darbe gecesi olmayan g.kurmay başkanı? Ordusuna sahip çıkamamış? Saat dokuzda darbe mi yapılır nereden öğrenmişler böyle darbe yapmayı?
    Cevapla
  • tan 2 yıl önce Şikayet Et
    darbe başarılı olsaydı kim başbakan olacaktı? ilan eden var mıydı?
    Cevapla
  • Manisalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Bir daha 15 temmuzu milletimize yaşatmasın.
    Cevapla
  • Kafkasyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu cevap bile Vatan kavramının milletin kalbinde edinilen en yüce makamın kelimelere dökülmüş tezahürü olarak karşımıza çıkmakta. Ne mutlu ki kalplerdeki Vatan sevgisinin sökülüp atılamadığını yüzyıllar sürecek bir olguyu milletin hafızasına kazındı. Bu millet 251 şehidin umarım hiç unutmaz. Şehitlerimize mevladan Rahmet kederli ailelerine sabır gazilerimize acil şifa dilerim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!