AÖF sınavları online mı yüz yüze mi olacak? Anadolu Üniversitesi yaz okulu sınavları...

Anadolu Üniversitesi yaz okulu takvimini öğrencilerine geçtiğimiz günlerde duyurdu. YÖK 2020-2021 eğitim öğretim yılı yaz okullarının uzaktan yapılabileceği bilgisini paylaştı. Açıköğretim Fakültesi sınav tarihi 4 Eylül olarak belirlenmişti. Yükseköğretim Kurulu’nun aldığı online eğitim kararı sonrası sınavlara girecek İktisat ve İşletme öğrencileri AÖF yaz okulu sınavları online mı yapılacak? sorusunun yanıtına odaklandı. AÖF hakkında karar verildi…

AÖF sınavları online mı yüz yüze mi olacak? Anadolu Üniversitesi yaz okulu sınavları...
AÖF sınavları online mı yüz yüze mi olacak? Anadolu Üniversitesi yaz okulu sınavları...
GİRİŞ 26.07.2021 17:49 GÜNCELLEME 26.07.2021 17:49
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle yoğun katılımla gerçekleştirilen sınavların birçoğu online olarak yapıldı. Güz ve bahar dönemi için Anadolu Üniversitesi, internet üzerinden sınav kararı almıştı. Vaka sayılarının düşüş eğilimine girmesiyle ÖSYM ve MEB sınavları yüz yüze olarak tamamladı. Yükseköğretim Kurulu 2020-2021 eğitim yılında yaz okullarının yüz yüze yapılması kararı almıştı. YÖK aldığı kararı bozarak yaz okullarının uzaktan eğitim ile verileceği bilgisini paylaştı. Bu gelişme ile birlikte AÖF öğrencileri sınavların nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Açıköğretim Fakültesinden yaz okulu sınavlarıyla ilgili beklenen açıklama geldi. Peki 2021 AÖF yaz okulu sınavları online mı yapılacak? İşte 4 Eylül’de yapılacak sınavla ilgili alınan kararın detayları…

AÖF Yaz Okulu Sınavları Nasıl Yapılacak?

AÖF yaz okulu kayıtları 9 Temmuz tarihinde sona erdi. Anadolu Üniversitesi 21 Haziran tarihinde resmi internet sayfası üzerinden yayınladığı “2020-2021 Öğretim Yılı Yaz Okulu Kayıt ve Sınav Tarihleri” isimli duyuruda yaz okulu sınavlarının 4 Eylül 2021 tarihinde yüz yüze yapılmasını planladıklarını açık bir şekilde belirtti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yaptığı açıklamada yaz okulu eğitimlerinin uzaktan öğretim yöntemiyle yapılmaması hususunda ki  kararın 2021-2022 eğitim öğretim yılında uygulanacağı duyurdu. Yaz okulu sınavlarının düzenlenmesine 46 gün varken Anadolu Üniversitesinin sınav kararında değişikliğe giderek sınavların online olarak düzenlenmesi bekleniyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama geldiğinde bu haber üzerinden detaylara ulaşabilirsiniz.

Danıştay Başkanlığı AÖF Hakkında Kararını Verdi!

Danıştay Başkanlığı AÖF öğrencilerini yakından ilgilendiren konu hakkında kritik bir karara imza attı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde Laborant ve Veteriner Sağlık programı bölümünden mezun olan öğrencinin açtığı dava sonrasında Danıştay AÖF mezunları ile örgün öğretim mezunlarının tamamen eşit haklara sahip olduğu kararına  hükmetti. 

YORUMLAR 38
  • Enis 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence de insan sağlığı her şeyden önemli kronik hastayım ve sınavın online olmasını AÖF den istirham ediyorum...
    Cevapla
  • Banu 2 yıl önce Şikayet Et
    merhabalar bende dığer arkadaşlarıma katılıyorum kronık rahatsızım ben marketlere bıle cıkmıyorum elimden geldıkce acıl olmadıgım surece doktora bıle gıtmedım telefondan gorustum doktorumlada ıkı tane kucuk cocugum var bana bısey olsa onlara bakacak kımse bıle yok olumle sonuclanmasa bıle hastanede yatsam mesela onlara ne olacak lutfen duyarlı olalım onlıne yapılsın daha da cogalacak herkes serbest gezmeye basladı konserler avm ler dolu ben hala sokaga cıkmaya korkuyorum aylarca kapıdan dısarı bıle cıkmadık sukur hala covıdde olmadım ınsallah da olmayız o kadarkı dıkkatlı yasıyorum ıkı alt sokakda aılem var onlarla bıle gorusmuyorum hala lutfennnn duyun sesımızı onlıne olmalı saygılar.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiden vaka sayıları 14 binleri aştı. Bayram hareketliliği ve sonrası tekrar memleketlere dönüşlerden sonra vaka sayılarının 10 gün sonra 20-30 binleri bulacağını belki de daha fazla artacağını düşünüyorum. Bu şartlarda sınavlar kesinlikle yüz yüze yapılmamalı. AÖF öğrencilerinin profiline bakıldığında yaş farklılıkları görülecektir, her yaş grubundan öğrenci mevcuttur. Bu durum bulaşı riskini arttırmaktadır. Sınavlar kesinlikle online olmalıdır. AÖF yetkililerinin bu durumları göz ardı etmeyeceklerini umuyorum.
    Cevapla
  • Fikret 2 yıl önce Şikayet Et
    Vaka sayıları 5 binlerde ilken online yapılan sınavların, vaka sayıları 11 binin üstüne çıkınca yüz yüze yapılması kararı verilmesi kadar anlamsız bir şey olamaz.
    Cevapla
  • Afatsum 2 yıl önce Şikayet Et
    Insan sağlığı herşeyin öncesinde olmalıdır, vay biz yüzyüze olduk siz niye online oluyorsunuz davası gudmek çok yanlış seyler, şuanda vaka sayıları atmakta bunu göz ardı etmek çok yanlış olur, sınavın türü ne olursa olsun tedbir olarak on-line olması lazım, sonra saçma sapan kısır çekişme yorumları yerine hastalığa yakalanan ve onu atlatmayan insanların vebali üzerimize olur Allah göstermesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'