CHP'li belediyeden Suriyelilerin suyuna 10 kat zam

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, kentte yaşayan yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapılacağını açıkladı.

GİRİŞ 26.07.2021 17:47 GÜNCELLEME 26.07.2021 17:47
Bu Habere 649 Yorum Yapılmış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediyenin toplantı salonunda açıklamalarda bulundu. Bolu Belediye Başkanı olduktan sonra mültecilere belediye bütçesinden ayni ve nakdi yardımı kesmesiyle tepki çeken CHP'li Tanju Özcan, Bolu'da yaşayan yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapacaklarını açıkladı.

Özcan, yardımı kesmelerine rağmen yabancı uyrukluların Bolu'dan gitmediğini ifade ederek, "Arkadaş, yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. 'İş yeri ruhsatı vermiyorum' diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni önlemler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta belediye meclisi var. Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı ücretlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşıyla yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık vergisi ücretine zam yapacağız” dedi.

'GİTSİNLER İSTİYORUZ'

Yabancı uyruklu kişilerin gitmelerini istediklerini söyleyen Özcan, şöyle devam etti:

"Bunu niye yapıyoruz? Gitsinler istiyoruz. Bu misafirlik uzadı. Benim elimde yetki yok ki zorla, zabıtayla şehrin dışına bırakıp koyayım. Bir ara sınırlar açıldığında biz otobüsleri ücretsiz yapıp insan gönderdik. Şimdi de göndermeye hazırız. Gönderelim gitsin."

'BİRİLERİ BANA 'FAŞİST' DİYECEK, HİÇ UMURUMDA DEĞİL'

Zammın bütün yabancı uyruklu kişileri kapsayacağını açıklayan Özcan, haftaya gerçekleştirilecek olan belediye meclisi toplantısında bu kararı alacaklarını belirterek, "Bütün yabancı uyruklu kişilere bu zammı yapacağız. Gitsinler dava açsınlar. Ben hukukçuyum. Aldığım kararın gerekçesini de sebebini de söylüyorum. Kimseden bir şey saklamıyorum. Biliyorum ki bu açıklamamdan sonra müfettişler gelecek. Biliyorum ki bu açıklamamdan sonra birileri hakkımda suç duyurusunda bulunacak. Gene çıkıp birileri insan haklarından bahsedecek, bana 'faşist' diyecek. Hiç umurumda değil" diye konuştu.

YORUMLAR 649
  • 1954 2 yıl önce Şikayet Et
    chp faşist bir partidir .bu evveldede böyle idi şimdide öyle .başlarındaki k.k 2011 seçimlerini kazansa idi erdoğanın dişlerini sökeceğim diye meydanlarda bas bas bağırıyordu .
    Cevapla
  • MİSAFİR 2 yıl önce Şikayet Et
    Misak-ı Milli sınırlar içinde yaşayan insanlara yabancı gözüyle bakamazsınız. Onlar o toprakları Türkiye'ye yani Anavatan'a dâhil edecek olan insanlar. Yakın bir gelecekte sınırlarımıza dâhil olacak olan vatan toprakları ve o topraklarda yaşayan vatandaşlarımız olacaklar. Yakın bir geçmişte de öyleydi zaten. Atatürk Suriye bölgesini savunmak için İngilizlerle ve Fransızlarla savaştı. O savaşı kazansaydık bu insanlar bugün Suriyeli değil, bizim vatandaşımız olacaktı. Bu gün 'Doğu ve Güneydoğu Türkiye'den ayrılsın.' diyen HDP ile 'Suriyeliler ve onların toprakları Türkiye'ye katılmasın.' diyenler aynı zihniyetteki insanlardır. Bu ikisi aynı şeydir ve söyleyenler de aynı ittifakın elemanlarıdır
    Cevapla
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlıktan nasibini almamış adamlar nasıl belediye başkanı olabiliyorlar?
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Alma mazlumun ahını....çıkar aheste aheste ......
    Cevapla
  • osman 2 yıl önce Şikayet Et
    tatile suriyeye sağa sola gidiyorlar. sen tatile gittin mi ?
    Cevapla
  • avcı 2 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun
    Cevapla
  • Gürbüz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu sözün, bir Dua sözüdür. Ama kabul edilmesinin İMKANI YOKTUR. Çünkü Allah kötülükleri helal kılmaz, üstelik cezalandırır. İlgi duyuyorsan, iyice OKU.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor