Tanığın ifadesi başörtülü Rabia Yılmaz'ı darp eden çiftin yalanını ortaya çıkardı

İzmir’de Rabia Yılmaz’a çarptıktan sonra küfrederek başörtüsünü zorla çıkarttığı ileri sürülen dolmuş şoförü ve eşinin olayı inkar etmesine rağmen olaya tanık olan bir vatandaş, darp olayını ve hakaretleri doğruladı.

GİRİŞ 28.07.2021 10:34 GÜNCELLEME 28.07.2021 10:44
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Geri manevra yaparken çarptığı 23 yaşındaki Rabia Yılmaz’a küfür ederek başörtüsünü zorla çıkarttığı ileri sürülen dolmuş şoförü tutuklanırken, eşi olduğu öne sürülen kadın ise ev hapsi kararıyla serbest bırakıldı. Şüpheliler Rabia Yılmaz'ı darp ettiklerini inkar etti ancak olaya tanık olan bir vatandaş, darp olayını ve hakaretleri doğruladı. Tanık, Rabia Yılmaz'ın şikayetinde belirttiği gibi genç kadına başörtülü olduğu için hakaret edip darp ettikleri şeklinde ifade verdi.

Tanığın ifadesi başörtülü Rabia Yılmaz'ı darp eden çiftin yalanını ortaya çıkardı

Saldırı olayı, geçtiğimiz 22 Temmuz Perşembe günü Kurban Bayramı'nın üçüncü günü Karabağlar ilçesi Eskiizmir semtinde meydana geldi. 35 M 9098 plakalı minibüsün şoförü Ramazan E. (43) geri manevra yaparken yolda yaya olarak yürüyen 23 yaşındaki Rabia Yılmaz'a çarptı. Rabia Yılmaz, "Abi ben varım durur musun karşıya geçene kadar" dedi. Ancak minibüs şoförü hiçbir şey olmamış gibi araçla geri gelmeye devam etti ve genç kadının diz kapağına çarptı.

Genç kızın tepki göstermesi üzerine minibüs şoförü ile arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine Rabia Yılmaz olay yerinden uzaklaşmak istedi. Ancak Ramazan E.'nin eşi Yeliz E. (37), 'kocama hakaret edemezsin. Özür dileyeceksin' dedi. Rabia Yılmaz da bunun üzerine, "O bana çarptı. Onun benden özür dilemesi gerekiyor" dedi. Tartışmanın büyümesi üzerine minibüs şoförü ve eşi, Rabia Yılmaz'a saldırdı.

Tanığın ifadesi başörtülü Rabia Yılmaz'ı darp eden çiftin yalanını ortaya çıkardı

Ramazan E., Rabia Yılmaz'ın sırtına vururken, eşi de tokat atıp, genç kadının başörtüsünü çıkarttı. Genç kız, başörtüsünü kapatmaya çalışırken defalarca tartaklandı. Ramazan E. ile özel güvenlik görevlisi eşi Yeliz E. İddiaya göre "AK Parti'nin köpeğisin. Kapalısın diye namuslu musun?" diyerek genç kadını darp etti.

Çevredekilerin araya girmesiyle genç kadın minibüs şoförü ile eşinin elinden kurtuldu. Rabia Yılmaz'ın şikayetçi olması üzerine 2 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında 'İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme suçundan' işlem yapıldı.

Tanığın ifadesi başörtülü Rabia Yılmaz'ı darp eden çiftin yalanını ortaya çıkardı

İFADELER ORTAYA ÇIKTI

Gözaltına alınan minibüsçü Ramazan E. tutuklanırken, özel güvenlik görevlisi eşi Yeliz E. ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin ifadesi ortaya çıktı. Sabah'ın haberine göre Ramazan E., "Aracı geri manevra yaparken bana 'gerizekalı' dedi ve aracıma vurdu. Geri gelirken onu fark etmedim. Ancak kimseye çarpmadım. Ona çarptığımı söyleyerek bana hakaret edince sinirlendim. Aramızda karşılıkla tartışma oldu. O bize hakaret etti. Biz de ona hakaret ettik. Kesinlikle vurmadım. Darp etmedim" dedi.

Yeliz E. ise, "Sadece aramızda tartışma yaşandı. Bahsedildiği gibi 'AK Parti'nin köpeğisin. Kapalısın diye namuslu musun?' sözlerini sarf etmedim. Eşime 'gerizekalı' dediği için sinirlendim. Ben de ona söylendim. Darp etmedim. Başörtüsünü açmadım" dedi. Şüpheliler Rabia Yılmaz'ı darp ettiklerini inkar etti ancak olaya tanık olan bir vatandaş, darp olayını ve hakaretleri doğruladı. Tanık, Rabia Yılmaz'ın şikayetinde belirttiği gibi genç kadına başörtülü olduğu için hakaret edip darp ettikleri şeklinde ifade verdi.

 

KAYNAK: TAKVIM.COM.TR
YORUMLAR 14
  • bbb 2 yıl önce Şikayet Et
    bu tür insanlara en ağır ceza verilmeli .toplumun içine çıkamamalı.Müslüman memlekette bunları görmek çok üzücü
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Tersi bir durum olsa chp en az 20 avukat gönderir kadın hakları dernekleri mahalle baskısı var şeriat geliyor diye yürüyüş yapar İzmir kadın kolları yunan bayrağı renkli kıyafetleri ile sokakta dans edip laiklik elden gidiyor sloganları atarlardı.
    Cevapla
  • soner 2 yıl önce Şikayet Et
    Yurt dışında da yurt içinde de başörtülülere saldırıların artması tesadüf değil. Bunlara çaydırıcı ağır ceza verilmedikten sonra azgınlıklarına devam edecekler. Bunlara dur denmeli...
    Cevapla
  • 1453 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi bir ceza verilmesi gerekir.
    Cevapla
  • M. Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    En ağır ceza verilmeli ki, bir daa bu tip insan müsvetteleri bu filleri işlemeden önce iki kez düşünsünler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap