Peş peşe gelen yangın haberleri sonrası son dakika kararı! 31 Ekime kadar yasaklandı

Balıkesir Valiliği tarafından alınan karar ile yangınların önlenmesi için belirlenen mesire alanları haricinde il genelindeki tüm ormanlık alanlara giriş yasaklandı. Yarın başlayacak olan yasaklar, 31 Ekim Pazar gününe kadar sürecek.

Peş peşe gelen yangın haberleri sonrası son dakika kararı! 31 Ekime kadar yasaklandı
Peş peşe gelen yangın haberleri sonrası son dakika kararı! 31 Ekime kadar yasaklandı
GİRİŞ 29.07.2021 19:56 GÜNCELLEME 30.07.2021 00:45
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Peş peşe gerçekleşen orman yangınları sonrası İzmir ve Balıkesir'de ormanlara girişler yasaklandı.

Türkiye'nin birçok noktasında orman yangınları meydana gelmesi nedeniyle Fethiye'de de kırmızı alarm verildi.

İlçede herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat talimatıyla bütün kurumlar teyakkuza geçti.
 

Peş peşe gelen yangın haberleri sonrası son dakika kararı! 31 Ekime kadar yasaklandı

ORMAN YOLLARI VE ORMANLIK ALANLARDA 24 SAAT NÖBET TUTULACAK

Fethiye Kaymakamlığı'ndan alınan bilgilere göre, orman yollarında ve ormanlık alanlarda jandarmanın ve emniyetin bütün personeli, vefa destek grupları, 352 paraşüt pilotu, 42 mahalle muhtarı, her mahalleden 7-8 kişilik genç gurubu, milli eğitimden kamuya kadar araçlı tüm devlet memurları bugün ve yarın dahil olmak üzere 24 saat nöbet tutacak.

Peş peşe gelen yangın haberleri sonrası son dakika kararı! 31 Ekime kadar yasaklandı

EN KÜÇÜK İHBARDA MÜDAHALE EDİLECEK

Yapılan en küçük bir ihbarda ve şüpheli durumda ekipler anında müdahale edecek. Ekipler karadan ve denizden drone ile alan incelemesi de gerçekleştiriyor.

Konuyla ilgili Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: 

"Meteoroloji Müdürlüğünden alınan hava tahmini raporlarında sıcaklık değerlerinin artacağı belirtildiğinden, önümüzdeki günlerde oluşabilecek olağanüstü hava halleri nedeniyle, mevsimsel veya insani faktörlere dayalı olarak orman yangınlarının artabileceği değerlendirilerek, 30 Temmuz 2021 tarihinden itibaren ormanlık alanlarda meydana gelebilecek orman yangınlarına karşı giriş çıkışların yasaklanması kararlaştırılmıştır.

Bir ilimizden daha yangın haberi geldi!Bir ilimizden daha yangın haberi geldi!

Orman Bölge Müdürlüğünce yangın yönünden tehlikeli alanlarla, mutlak korunması gerekli kıymetli alanlara girişçıkışlar, 6831 Sayılı Yasanın 74. maddesi uyarınca Valilik oluru alınmak suretiyle kısıtlanacak veya yasaklanacaktır. Acil durumlarda ise sözlü talimatlar uygulanacak, takiben en kısa sürede yazılı olura dönüştürülecektir.  Belirtilen piknik yapılacak alanlar ile 30. Maddesinde belirtilen girişi yasaklanan tehlikeli ve kıymetli alanların kontrolü Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Balıkesir Şube Müdürlüğü ve/veya Orman İşletme Müdürlükleri ile Jandarma Komutanlıklarınca sağlanacaktır. Ormanlık alanlar ile ormanlık alanların civarında izin verilen yerlerde (ormanlık alanlarda önceden belirlenerek ilan edilen kamp yerleri hariç) 31.10.2021 tarihine kadar mangal, semaver, ateş yakılmasına saat 20.00den sonra müsaade edilmeyecektir. 

Peş peşe gelen yangın haberleri sonrası son dakika kararı! 31 Ekime kadar yasaklandı

Kışla içinde yangın çıkaran şüpheliyle ilgili yeni detay! 13 gün önce...Yangın çıkaran şüpheliyle ilgili yeni detay!

Ayrıca, enerji nakil hatlarından çıkabilecek orman yangınlarına karşı TEİAŞ ve Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından her türlü tedbirlerin alınması, alınan kararlar arasında yer aldı.

KKTC'DE ORMANLARA GİRİŞLER YASAKLANDI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, yüksek yangın riski nedeniyle ormanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Meteoroloji Dairesi’nin hava tahminleri doğrultusunda alçak basınç ve nem oranının yüzde 20’nin altına düştüğünü ve yangın ihtimalinin çok yüksek bir durumda olduğunu ifade etti. Yüksek yangın riski nedeniyle ormanlara girişlerin yasaklandığını aktaran Karzaoğlu, sıcak havanın etkisinde kalan rüzgarın hızını arttırarak, yer yer bölgesel olarak fırtına oluşturmasını beklendiğini vurguladı. Türkiye'deki yangınlardan dolayı rüzgarın etkisiyle KKTC’ye ulaşan dumanların ise ciddi bir durum içerisinde olduğumuzun kanıtı olduğunu da dile getiren Karzaoğlu, "Orman Dairesi, tüm personeli ile gerekli yangın tedbirlerini almış ve teyakkuz durumundadır" ifadelerini kullandı.

Peş peşe gelen yangın haberleri sonrası son dakika kararı! 31 Ekime kadar yasaklandı

Ayrıca Türkiye'de Akdeniz bölgesinin birçok yerinde ve Güney Kıbrıs'ta da 3 ayrı yerde çıkan orman yangınlarının, geniş alanlara yayılmış ve telafisi mümkün olmayan yaralar açtığına dikkat çeken Karzaoğlu, bu bilgiler ışığında birtakım önlemler alındığını belirtti. Karzaoğlu, "İkinci bir duyuruya kadar her ne sebeple olursa olsun orman yollarına ve ormanlık alanlara 29 Temmuz saat 15.00 ile 4 Ağustos saat 24.00 tarihine kadar Fasıl 60 Orman Yasası'na göre Dairemizin görev ve yetkilerine dayanarak girişler yasaklanmıştır. Bu konuda tüm yurttaşların, gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyoruz. Orman alanları ve her turlü ateşli piknik alanları dahil olmak üzere, ateş yakmak kesinlikle yasaklanmıştır. Vatandaşlarımızın görecekleri en küçük dumanı dahi Alo 177 (Orman Yangın İhbar Hattı) ve 199 (İtfaiye) hatlarına bildirmeleri, erken müdahale için büyük önlem arz etmektedir. Tamamen geçici olan bu tedbirlere tüm vatandaşlarımızın uyacağına yönelik inancımız tamdır. Günümüzde bir nefesin ne kadar kıymetli olduğunun bilincinde olarak, tüm canlılara nefes sağlayan doğamıza hep birlikte sahip çıkalım" dedi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÇELİK BÖLGEDEN SON DURUMU PAYLAŞTI

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte Türkiye'nin yüreğini ağzına getiren Akdeniz ve Ege bölgesindeki yangın bölgelerinde yerinde incelemelerde bulundu.

İki gündür devam eden Ege ve Akdeniz'deki orman yangınlarını yerinde takip eden bakanlardan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik de yangın bölgelerinde yaptığı ziyaretlerle destek verdi. 

Sena Nur Çelik  yangınla ilgili sürekli paylaşımlarda bulunarak gelinen son durumu sosyal medya hesabından gözler önüne serdi.

YORUMLAR 92
  • Doğu-Batı 2 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle İDAM Cezasının yasa olarak tekrar getirilmesi lazım. Sonrasında ise Yıllar önceki seçimde genç parti lideri cem uzanın yalakalığını yapan can ataklı göz altına alınıp yayınladığı "her taraf yanmalı" videosunun altındaki açıklamalarının irdelenmesi lazım. Mutlaka bir bildiği var ki böyle bir açıklama yaptı.
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Girene 10 yil hapis verilmeli türkiyeyi yakanlara arkasindakilere ayni sekilde cevap verilmeli yunanistana tazminat davasi acilmali gerek kibrista gerek türkiyede 1 dünya savasindan buyana ödemiyorsa ayni sekilde cevap verilmeli seferberlik ilan edilmeli artik bicak kemige dayandi
    Cevapla
  • hiya 2 yıl önce Şikayet Et
    silahlanın arkadaşlar devlet yetişemiyor .Ormanı korumak icin silahlanın
    Cevapla
  • vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Ormanlarda piknik v.s. gibi yerler tamamen iptal edilmelidir. Ormanlik alanlar atli polisler tarafindan korunmalidirlar.
    Cevapla
  • veysel 2 yıl önce Şikayet Et
    ormana girenler için vur emri verilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek