CHP ve Cumhuriyet Gazetesi'nden yangın üzerinden çirkin İHA yalanı

Başından bu yana yangınla mücadelede İHA'lar aktif olarak kullanılmasına rağmen Cumhuriyet Gazetesi CHP'li vekil Ulaş Karasu'ın 'Yangınların çıktığı saatlerde İHA’lar neredeydi?' yalanını haber olarak servis etti.

GİRİŞ 30.07.2021 13:04 GÜNCELLEME 30.07.2021 15:09
Bu Habere 145 Yorum Yapılmış

Dünyada orman yangınlarında İHA kullanan ilk ülkelerden biri olan Türkiye bu alanda adından söz ettirirken yıllardır İHA/SİHA'lara karşı çıkan CHP zihniyeti ve yandaş medyası ciğerlerimizi yakan yangınlar üzerinden kirli algı operasyonuna girişti.

Cumhuriyet Gazetesi CHP Parti Meclisi Üyesi Sivas Milletvekilli Ulaş Karasu'nun açıklamalarına dayandırdığı haberde Karasu'nun "Görevi yangın tespit, müdahale ve söndürme süresini kısaltmak olan İHA’lar ciğerlerimiz yanarken havada mıydı? Yangınların çıktığı saatlerde İHA’lar neredeydi?" şeklindeki yalanları yer aldı.

İHA'LAR YANGINLARIN BAŞINDAN BU YANA GÖREVDEYDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı 28 Temmuz'da sosyal medyadan videolu olarak paylaştığı "Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli Manavgat yangın bölgesi ile ilgili İHA’dan gelen son bilgilerle durum değerlendirmesi yapıyor." bilgisi İHA'ların yangınla mücadelede aktif olarak kullanıldığının en bariz kanıtı.

AYNI GÜN SELÇUK BAYRAKTAR'DAN DESTEK MESAJI

BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar aynı gün bakanlığın İHA'lı twitini alıntılayarak "Manavgat'ta ciğerimiz yanıyor... BayraktarTB2 İHA'larımız YeşilVatan'ın korunması için de gökyüzünde göreve devam ediyor. Yangını söndürme çalışmalarında yaralanan kahraman ormancı kardeşimize Allah'tan şifa diliyorum." paylaşımını yapmıştı.

MSB DE İHA'LARIN KULLANILDIĞINA İLİŞKİN VİDEO PAYLAŞMIŞTI

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya platformundan paylaştığı videoda şu ifadelere yer vermişti: "Devletimizin birçok kurum ve kuruluşu Marmaris’te çıkan yangını söndürmek için el birliğiyle mücadeleyi sürdürüyor. Deniz Kuvvetlerimize ait İHA ile havadan anlık görüntü aktarımı yapılarak #yangın söndürme çalışmalarının koordinasyonu sağlanıyor" dedi.

BAYRAKTAR'DAN CUMHURİYET'E CEVAP: BİRİLERİ YAKMANIN, BİZ KORUMANIN DERDİNDEYİZ

Cumhuriyet'e tepki gösteren Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından "Birileri yakmanın, biz korumanın derdindeyiz... Şu anda 6 BayraktarTB2, ekibimizle birlikte 7/24 görevinin başında. 2020'de 345, son 60 günde ise 86 yangını henüz başlangıç aşamasında tespit etti. Biz ormanları korumak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ya siz?" sözleriyle cevap verdi.

Selçuk Bayraktar'dan Cumhuriyet'e Fuat Oktay tepkisi

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 145
  • Bir garip sivaslı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sivas Kangal bizim köylü ama chp li olunca günahım kadar sevmem
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin başına gelmiş en büyük felaket, CHP zihniyetidir...
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten hayatları yalan yaşamları yalan sözleri yalan içleri yalan dışları yalan umarım evlatları de kendileride cair cair yanarlar
    Cevapla
  • bayram 2 yıl önce Şikayet Et
    yapılanların hiç birisini görmemek ve yalan söylemek memleket ve vatan düşmanlığından başka birşey değildir gözlerine sokmak lazım siha ve ihaları
    Cevapla
  • yolcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizide partinizide kahru perişan eylesin dilleriniz lal olsun bön bön baka kalın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı