Son Dakika... Başkan Erdoğan'dan Putin'le önemli görüşme

Son Dakika haberi; Başkan Erdoğan, Putin ile telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan, Putin'e Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesine destek için Rusya'nın 5 yangın söndürme uçağı ve 3 helikopter daha tahsis etmesi dolayısıyla teşekkür etti.

GİRİŞ 31.07.2021 13:23 GÜNCELLEME 31.07.2021 15:46
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Putin görüşmede orman yangınları nedeniyle Türkiye'ye "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan ile Putin'in telefon görüşmesinde, Türkiye'deki orman yangınları ele alındı.

PUTİN: TÜRKİYE'YE YARDIMLARI SÜRDÜRECEĞİZ

Söz konusu doğal afetle mücadelede iki ülke arasındaki etkileşimin önemine dikkatin çekildiği görüşmede, Putin, yangınların söndürülmesiyle ilgili Türkiye'ye yardımlarını sürdüreceklerini bildirdi.

17. KARMA EKONOMİK KOMISYONU (KEK) TOPLANTISI OLUMLU GEÇTİ

Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin de ele alındığı görüşmede, başkent Moskova'da dün yapılan Türkiye-Rusya Hükümetlerarası 17. Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı'nın olumlu geçtiği vurgulandı.

ORTAK ÇALIŞMA İÇİN MUTABIK KALINDI

Görüşmede, iki taraf da ticaret, ekonomi, enerji ve diğer alanlarda yapılan anlaşmaların uygulanması için ortak çalışmaların devam ettirilmesiyle ilgili olduğunu ifade ederek temasların çeşitli düzeylerde sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı.

RUSYA, TÜRKİYE'YE YANGINLARLA MÜCADELE İÇİN 11 HAVA ARACI DAHA GÖNDERECEK

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Rusya lideri Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefon görüşmesinin ardından Türkiye'ye yangınlarla mücadele için 11 hava aracının daha gönderileceğini duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin farklı bölgelerinde devam eden orman yangınlarını ele almak üzere gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Yangının başladığı günden sonra 5 uçak ve 3 yangın söndürme helikopterini Türkiye'ye gönderen Rusya'nın 11 araçtan oluşan havacılık grubunu daha göndereceği belirtildi. Yerleşim yerlerinin ve turistik bölgelerin yakınında devam eden orman yangınlarının söndürülmesi konusunda gönderilecek hava aracı grubunun Rusya Savunma Bakanlığı ile Acil Durumlar Bakanlığına ait olduğu kaydedildi.

KAYNAK: AA, İHA
YORUMLAR 44
  • Dudu 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD neden yardim gondermiyor. Sanirim sucluluk pisikolojisi yaşiyor. Oküzun tirene baktigi gibi uzaydan resim gonderiyor. Nasilda başardik.
    Cevapla
  • DARKCAPTAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkür Rusya. Ağzı olan dacymalamaya devam ediyor. Şöyle düşün! şu an evin yansa dost kim dusman kim görürsün.
    Cevapla
  • halil 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeyi kendi tarafına çekmek, arayı yumuşatmak için yapsa da elbette güzel bir hareket, NATO müttefiklerimiz hiç böyle yapmıyor.
    Cevapla
  • Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Hükümetin acımasız katı kurallar getirmesi gerekiyor idam ölüm ve faili meçhul cinayetler gibi
    Cevapla
  • xray 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakın bu işin planlayıcısı abd dir. Pkk ypg pyd adı her bela ise abd nin kontrolünde bir terör örgutüdür. Biden ve ekibi bu tür kirli işleri çok severler. Hedef 2023 seçimleri. Peker keşi ile başladılar. Orman yangınları ve Afganlı mülteciler , fondaşlar ile devam ediyor. Tabi biden chp iyi parti ve hdp ye senaryo yazmaya ve kaosa aynen devam. Yalnız en tehlikelisi sosyal medya yalanları. Fetönün köpekleri burada salya akıtmaya ve 24 saat yalana devam ediyorlar. Ey kalleşler ve vatan hainleri ne yaparsanız yapın Allahın izni ile başaramayacaksınız. Allah bize yeter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele
Yunan şarkıcı Marina Satti, İsrailli yarışmacı Eden Golan'ı mimikleriyle protesto etti