CHP'lilerin 'Toma' algısı çöktü! İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, TOMA’ların yangın söndürmede kullanılmadığını iddia etmesi üzerine İçişleri Bakanlığı Basın Müşaviri M. Burak Gültekin, yangın söndüren TOMA’ların videosunu paylaştı.

GİRİŞ 03.08.2021 01:12 GÜNCELLEME 03.08.2021 10:54
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait TOMA'larla ilgili sosyal medyadan algı çalışmasına girerek bir açıklamada bulundu.

Tanal, sosyal medyadan "Orman yangınıyla mücadelede beton mikseri dahi kullanılırken, su depolama kapasitesine ve güçlü su sıkma kabiliyetine sahip TOMA'lardan neden etkili şekilde yararlanılmaz? En ücra köye gönderilen TOMA'lar, ağaçların, canlıların kurtarılması için kullanılsa daha iyi olmaz mı?" dedi.

PEKŞEN DE BENZER BİR PAYLAŞIM YAPTI

Öte yandan CHP'li Haluk Pekşen de konuyla ilgili olarak gerçeği yansıtmayan iddialarda bulundu ve "Memleket cayır cayır yanıyor her biri 10 ton su atan TOMA'lar neden garajlarda tutuyor? İnsanlar bidonla su taşırken herbiri 100 metreye su sıkan TOMA'lar neden garajlarda? 700 TOMA var üç TOMA bir köy kurtarır.Yol kenarları orman alanlarını anında söndürebilirler? Yeter artık!" dedi.

"TOMA'LAR YANGIN SÖNDÜRMEDE AKTİF DESTEK VERİYOR"

İçişleri Bakanlığı Basın Müşaviri M. Burak Gültekin, CHP'li Mahmut Tanal'ın TOMA'larla ilgili algı çalışmasına video ile yanıt verdi.

TOMA'ların yangın söndürmede kullanıldığını ifade eden Gültekin sosyal medya hesabından ise "İnsanların acısının olduğu, anılarının kül olduğu bir ortamdan siyaset devşirilmeye çalışılması gerçekten üzücü... Türkiye'nin dört bir yanından gelen TOMA'lar, yangın söndürme çalışmalarına aktif destek veriyorlar. Bu da bir örneği" ifadelerine yer verdi.

16 UÇAK, 52 HELİKOPTER VE 5 BİN 200 KİŞİYLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Orman kahramanları Türkiye'deki 132 yangından 125'ini kontrol atına alırken, yedi yangının ise kontrol altına alınma çalışmaları sürüyor. Yangınlarla mücadele ise 16 su atar uçağı, 9 İHA, 52 helikopter, 1 insansız helikopter, 850 arazöz, 150 iş makinesi, 13 tır, 129 itfaiye aracı, 11 ekskavatör, 57 ambulans, 16 UMKE aracı, 5 bin 200 personel ve 456 sağlık personeliyle mücadele ediliyor.

Orman yangınlarına TOMA ile müdahaleOrman yangınlarına TOMA ile müdahale

YORUMLAR 64
  • Ata 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir kaç kelimede ormanları yakan dostlarınıza söyleseydiniz....
    Cevapla
  • Ankaralı 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah bunları kahr-u perişan eylesin, zelil eylesin inşallah. İnsanlar canının derdindeyken bunlar da fitne ateşini körüklüyorlar. Milletim görüyordur inşallah.
    Cevapla
  • l@dikli @hmet @g@ 2 yıl önce Şikayet Et
    cibiliyetsiz vatan hainleri
    Cevapla
  • Ünal 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulan yalan söylerken yüzünüzde kızarmıyor ar damarını çatlamış soysuzlar
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    bu haluk pekşen kızılayın avukatlıgını yaptı bır zaman ne kadar para dolandırdı bır bılsenız hırgız haın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır