Van Valiliğinden "sosyal medyadaki düzensiz göçmen görüntüleri"ne ilişkin açıklama

Son Dakika haberi; Van Valiliği, bazı sosyal medya platformlarında bir grup düzensiz göçmenin koştuğu görüntülerin yer aldığı videonun güncel bir olaymış gibi yansıtıldığı belirtildi.

GİRİŞ 07.08.2021 09:59 GÜNCELLEME 07.08.2021 10:17
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Van Valiliği, alınan tedbirler sayesinde kentteki düzensiz göçmen sayısında yüzde 50'ye yakın düşüş yaşandığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı sosyal medya platformlarında bir grup düzensiz göçmenin koştuğu görüntülerin yer aldığı videonun güncel bir olaymış gibi yansıtıldığı belirtildi.

Söz konusu görüntülerin yeni olmadığın ifade edilen açıklamada, şunları kaydedildi:

"Bahse konu görüntülerin yeni olmayıp, geçtiğimiz haftalarda kolluk kuvvetlerimiz tarafından düzensiz göçmenlerin yakalanması ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yapılan faaliyetler sırasında düzensiz göçmenlerin saklandığı bir eve yapılan operasyon neticesinde kaçmaya çalışan ve daha sonra yakalanarak sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezine gönderilen düzensiz göçmenlere ait görüntüler olduğu belirlenmiştir. Söz konusu operasyonlarda düzensiz göçmenlerin barındırıldığı tespit edilen 45 metruk bina ve eklentisi yıkılmış, tespit edilen diğer metruk binaların ise yıkımına devam edilmektedir."

Sınır hattında alınan ilave tedbirler ve güvenlik personeli takviyesi ile engelleme faaliyetlerinin kararlılıkla yürütüldüğü bildirilen açıklamada, düzensiz göç ile mücadele ve göçmen kaçakçılarına yönelik operasyonların da hız kesmeden devam ettiği vurgulandı.

Alınan tedbirler neticesinde kentte düzensiz göçmen sayısında yüzde 50'ye yakın düşüşün olduğu ifade edilen açıklamada, gerek sınır hattında gerekse kent genelinde düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile mücadelenin tam bir eşgüdüm ve kararlılıkla devam edeceği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Fedakar 2 yıl önce Şikayet Et
    Bitlis ten gunluk 1000 kisi geciyor belki daha fazla yeter artik allah askina
    Cevapla
  • Yanlış 2 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalık. Sınırlarından elini kolunu sallayıp girilen, kim girip çıktığı belli olmayan, bir ülkenin güvenliği nasıl sağlanır? Bilmiyoruz hiç birimiz, bunlar terörist mi, hırlı mı, hırsız mı, katil mi? Bunlar bir suça karışsa nasıl bulacaksın, elinde onların kişisel hangi done, bilgi var? Ayrıca ülke ekonomisine zarar. Hiç biri vergi vermiyor. Bunların sırtından para kazanan iş adamları da sigorta ve vergi pirimi ödemiyor. Türk vatandaşının iş bulma ve hayatını rahat yaşayabileceği ücrete talip olma kısacası iş barışına da mani oluyorlar.
    Cevapla
  • 2.mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    geçen hafta girenlermiş bunlar yahu geçen hafta orada bir hudut yok mu ipini koparan gelmiş
    Cevapla
  • öneri 2 yıl önce Şikayet Et
    iş gücü işte eğitin tekstil sektöründe doğuda istihdam edin. Yazık
    Cevapla
  • Süleyman. Sari 2 yıl önce Şikayet Et
    Batıda istihdam etsinler neden doğu ?
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kimseye bu sahısların bu ülkeye nasıl girdiklerinin hesabı sorulmuyor. Adam başı 150 tl hoop içerdesin. Kimse kimseyi kandırmasın. Her yerdeler her mahalle her sokak. Gelin körfeze görün..
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    İçişleri Bakanı'nı dinlemediğiniz belli. Devletin resmi açıklamaları yerine oradan buradan duyduklarınıza inanıyorsunuz. Neymiş görmüşmüş, o senin gördüklerin devletin kontrolü altında deport edilecek olanlar. Anladın mı ? Bence anlamadın çünkü anlamak istemiyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi