Yasaklar yeniden geliyor mu? Kabine toplantısı ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak!

Yasaklar yeniden geliyor mu? Koronavirüs vaka sayılarının artış göstermesiyle beraber birçok vatandaş yasakların yeniden gelip gelmeyeceği konusunu merak ediyor. Uzun bir zaman sonra Temmuz ayı itibariyle tam normalleşmeye geçilmesinden sonra insanlarda maske mesafe ve hijyen konuların da gevşeme olmuştu. Artık gözler kabine toplantısında. Peki, kabine toplantısı ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak!

Yasaklar yeniden geliyor mu? Kabine toplantısı ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak!
Yasaklar yeniden geliyor mu? Kabine toplantısı ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak!
GİRİŞ 09.08.2021 17:49 GÜNCELLEME 09.08.2021 17:49
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Covid-19 salgınının tüm dünyayı etkisi altına almasıyla beraber 1 buçuk seneden fazladır belli başlı kısıtlamalarla hayat devam ediyordu. Geride bıraktığımız Temmuz ayı itibariyle sokağa çıkma yasağı, sosyal alanlardan sinema ve kafelerin kapalı olma durumu ortadan kaldırılmış ve tam normalleşme sürecine geçilmişti. Ancak bu tarihten sonra aşağılara doğru düşen koronavirüs hasta sayısı birden yukarılara tırmanmaya başladı. Bir çok vatandaşta yasakların tekrar başlayıp başlamayacağını merak ediyor. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan kabine toplantısıyla bu süreç netlik kazanacak. Peki, Yasaklar yeniden geliyor mu? Kabine toplantısı ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak...

Yasaklar Yeniden Geliyor Mu?

Covid-19 salgınının her geçen gün etkisini arttırması ve koronavirüse yakalanan hasta sayısının artarak devam etmesinden sonra herkes "yasaklar yeniden geliyor mu?" diye araştırmaya başladı. Geride kalan günlerde ülke genelinde çıkan yangınlar sebebiyle kabine toplanamamış ve bir karar alınamamıştı. Şu an için yasakların yeniden gelip gelmeyeceği ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Kabine Toplantısı Ne Zaman?

Geride bıraktığımız hafta içerisinde Türkiye'nin birçok yerinde meydana gelen orman yangınları sebebiyle, tüm devlet erkanının olay yerinde olması, gerçekleştirilecek olan kabine toplantısının ertelenmesine sebep olmuştu. Henüz kabine toplantısının yapılacağı tarih ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak söz konusu toplantının 9 Ağustos Pazartesi veya 10 Ağustos Salı günü gerçekleştirilmesi bekleniyor. 

Koronavirüs (Covid-19) Vaka Sayısı

Koronavirüs (Covid-19) vaka sayıları her geçen gün artmaya devam ediyor. 08 Ağustos 2021 Pazar günü saat 19.00 itibariyle Türkiye'de günlük vaka sayısı 22 bin 699'a, günlük vefat sayısı ise 108'e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 5 bin 835 olarak açıklandı. Tüm Türkiye'de toplam vaka sayısı ise 5 milyon 918 bin 540, iyileşen hasta sayısı 5 milyon 504 bin 355, vefat sayısı ise 52 bin 196 olmuş oldu.

Koronavirüs (Covid-19) Aşılanma Sayısı

Koronavirüsle mücadele kapsamında aşının bulunması ve yaygınlaşmasıyla beraber Türkiye'de de birçok kişi aşısını olmaya başladı. Ülke genelinde 1. doz aşı olan kişi sayısı 41 milyon 773 bin 741, 2. doz aşı olan kişi sayısı 28 milyon 872 bin 863 ve 3. doz aşı olan kişi sayısı ise 5 milyon 546 bin 799 oldu. Türkiye genelinde toplam aşı olan vatandaş sayısı ise 76 milyon 193 bin 403 olarak açıklandı. 

YORUMLAR 9
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Yasaklar çare değil, sorunun kaynağına inip virüsün bulaştığı noktaları engellemek lazım, bunlarda kapalı alanlarda maskesiz durulan yerler.
    Cevapla
  • gül baba 2 yıl önce Şikayet Et
    yasakların gelmesi lazım vaka artıyor ,yasakların gelmesi için neyi bekliyorlar durum vahim vefat çoğalıyor ,vaka çoğalıyor,sırf aşıyla yeterli olmuyor
    Cevapla
  • bir deli 2 yıl önce Şikayet Et
    ne yasağı kardeş 2 yıldır yasak yasak yeter ekmek lazım onun için de çalışmak lazım herkes senin gibi tuzu kuru memur değil salla başı al maaşı oh ne rahat ol aşını al tedbirini gerisi Allah kerim insanları eve tıkarak bu iş çözülmez hatta mümkünse kapalı olan sektör varsa onlar da açılsın tam açılalım yolumuza bakalım hadi rastgele.
    Cevapla
  • UGUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Yasak kaldırmaz insanlar. Geçim derdine düştü insanlar. Böyle bir yanlış karar iyi olmaz reis.
    Cevapla
  • Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu gidişle ne Okullar nede Üniversiteler Açılır. Sıkıntı büyük.
    Cevapla
  • mtdrgn 2 yıl önce Şikayet Et
    ne ... ne bağlacını doğru kullanan nadir kişilerden birisin. tebrik ederim.
    Cevapla
  • Halime avcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Her yil gripten ölen kanserden ölen insan sayisi daha fazla iken bu felaket tellalliginjn alti hic bos gibi gelmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor