Arnavutköy'de kaybolan kız çocukları bulundu

Hadımköy’de kaybolan 2’si kardeş 3 kız çocuğu Küçükçekmece’de bir lunaparktaki tuvalet girişinde bulundu. Kore filmi izledikleri ve Kore’ye gitmek için evden ayrıldıkları öğrenilen çocukların, dün geceyi sahilde geçirdikleri öğrenildi.

GİRİŞ 10.08.2021 03:28 GÜNCELLEME 10.08.2021 11:33
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Hadımköy’den dün gece saatlerinde Eslem Tuana Yüksel (15), Efsa Yüksel (13) ve Nazar Memiş (11) isimli 3 kız çocuğu, evlerinden çıkarak kayıplara karışmıştı. Çocukların olmadığını gören aileler paniğe kapılarak durumu polise bildirmiş, eve gelen polis ekipleri de güvenlik kameralarını inceleyerek çocukları bulmak için çalışma başlatmıştı.

Avcılar’da tuvalette güvenlik kamerasıyla görüntülendiler

Hadımköy’den çıkan çocukların ilk olarak izine Avcılar Sahildeki, bir kız çocuğunun kıyafetiyle rastlandı. Çocuklar Avcılar’da gezdikten sonra belediyeye ait tuvalete gitti. Tuvaletteki görevli personelin dikkatini çeken çocuklar daha sonra buradan ayrılarak gözden kayboldu.

Çocuklar Küçükçekmece’de Lunaparkta bulundu

Tuvaletteki görevli personelin bilgi vermesi üzerine bölgeye gelen ekipler, çocukların gidebileceği güzergahlar üzerinde çalışma yaptı. Ekiplerin yaptığı incelemelerin ardından Küçükçekmece’de bir lunaparktaki tuvalet girişinde bekledikleri sırada bulunarak gözetim altına alındı.

Çocuklar Kore’ye gitmek için evden kaçmışlar

Polis ekipleri kız çocuklarını araca alarak Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliğine getirdi. Polis merkezinde pedagog eşliğinde dinlenen çocuklar, ilk ifadelerinde izledikleri Kore filminin etkisinde kalarak Kore’ye gitmek için evden kaçtıklarını ve dün geceyi de Avcılar sahilde uyuyarak geçirdiklerini söyledikleri öğrenildi.

"Yaşadıklarımı hatırlamıyorum"

Nazar Memiş'in babası Özay Memiş, "Çok sevinçliyiz. diyecek bir şey bulamıyorum. Hislerimi bilmiyorum. Sadece sarılmak istiyorum. Son 24 saatte yaşadıklarımı hatırlamıyorum" dedi.

Nazar Memiş'in dedesi Erdal Bacak da, "Söyleyecek bir şey bulamıyorum, çok mutluyum. Çok sağ olsunlar polis arkadaşlar bulmuşlar. Bekleyiş 1 gün sürdü ama 1 yıldan fazla ömrüm gitti. Ben Nazar Memiş'in dedesiyim Bartın'dan geliyorum. Kaybolduğunu duyunca Bartın'dan geldim buraya" diye konuştu.

Kız çocukları Arnavutköy’de aileye teslim edildi

Çocukların bulunduğu haberini alan aileler, hızlı bir şekilde evden çıkarak emniyete gitti. Emniyette yapılan işlemlerin ardından çocuklar ailelerine teslim edildi. Çocuklar aileleriyle birlikte evlerine gitti.

KAYNAK: İHA, DHA
YORUMLAR 30
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    K-pop çılgınlığı var şimdi bu çocukların rol modeli hep o tipler ne diyeceğimi bilemedim çok zor dönem çok
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Olay bi k pop cilginligi degil oncelikle ailenin icini bilmeden sirf haber spikerlerinin yazdigi haberlere inanmayin dogru durust aile roportaj bile vermedi dun gece ordaydim ailenin en yakin arkabalarindan biriyim
    Cevapla
  • cerrah 2 yıl önce Şikayet Et
    TRT1 den başka kanal izletmeyin çocuklarınıza.
    Cevapla
  • Düşünce 2 yıl önce Şikayet Et
    Zor devir Allah herkesin yardımcısı olsun
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    15-16 yaşındaki ergenliğe yeni girmiş kızlar telefonda biri seni beğendim canım cicime kanılıp başka şehire kaçıyor telefonda tanımadığı 1 hafta görüştüğü 1 ay görüştüğü kişiye kaçıyor.gittiği kişiler güvenilirmi belli değil ailesini takan az diziler özenti macera aramak istiyorlar bazı çocuklarda dikkat çekmek ilgi görmek için yapıyor.
    Cevapla
  • elo 2 yıl önce Şikayet Et
    Egitim ana, baba ile baslar, ana okuldan sonra devam eder. Ilk okul ögretmenleri cok cok iyi yetistirilmeli.
    Cevapla
  • iğne - çuvaldız 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen ordinaryus profesör müsün? Hemen olayı eğitimci yetiştirilmesine bağladın. Ebeveynler olarak genel olarak söylüyorum, çocuklarımızı anlamak için kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. İnternette kültürümüzü bozan diziler vb. ne zaman ayırana kadar, anne baba olarak evdeyken çocuklarımı nasıl eğitebilirimle ilgili kendimizi geliştirmek için okumalıyız. Eğitimcilerin binde biri kadar çocuğa sahip çıkma titizliği ve donanımınız olsa, bunların hiçbiri yaşanmaz. Çocuklara çok iyi sahip çıkan, kendini geliştiren ebeveynler de var. Onları alkışlıyorum. Ama bir o kadar da ne yazık ki kendini geliştirmeyenler var. Doğru teşhis için önce kendimizi sorgulayalım, başkalarını değil..
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyorsunuzda öğretmenle alakalı bir durum yok şimdi öğretmenler sınıfta öğrencinin yerini bile değiştiremiyor öğrenciye ödevin nerde diye bile soramıyorken öğretmenin elinden bir şey gelmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelin duvağını toplarken magandanın kurşunuyla vuruldu!
7 yıl sonra bir ilk! Türkiye'ye gelip kritik anlaşmalara imza atacak