MİT'in Özbekistan'da yakalayıp getirdiği FETÖ sanığının talebi reddedildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) operasyonuyla Özbekistan'da yakalanarak, Türkiye'ye getirilen ve FETÖ/PDY adına PKK'ya silah sağlamakla suçlanan Gürbüz Sevilay'ın tahliye talebi, mahkemece reddedildi.

MİT'in Özbekistan'da yakalayıp getirdiği FETÖ sanığının talebi reddedildi
MİT'in Özbekistan'da yakalayıp getirdiği FETÖ sanığının talebi reddedildi
GİRİŞ 10.08.2021 12:21 GÜNCELLEME 10.08.2021 12:21

Savunma sanayi şirketi bulunan Gürbüz Sevilay, şubat ayında, Özbekistan'da MİT operasyonuyla yakalanarak, Türkiye'ye getirildi.

FETÖ/PDY adına Suriye'de PKK'ya silah sağladığı iddia edilen ve mahkemece tutuklanan Gürbüz Sevilay'ın Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.

Hainlerin işbirliği deşifre oldu! Her şeyi bir bir itiraf ettiHainlerin işbirliği deşifre oldu! Her şeyi bir bir itiraf etti

'Silahlı terör örgütüne silah sağlama' ve 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından 30 yıl hapsi istenen Sevilay, savunmasında örgüt üyesi olmadığını ileri sürerek, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Sanık Sevilay, iflas ettiğini, şirketlerinin battığını, evine haciz gelme noktasında olduğunu, eşinin ve çocuklarının ciddi maddi problemler yaşadığını belirtti. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak adına bildiği şeyleri anlattığını belirten Sevilay, sağlık durumu da gözetilerek, adli kontrol şartıyla tahliye edilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanık Gürbüz Sevilay’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyada eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Özbekistan'da yakalanan FETÖ'cü, PKK ile silah işbirliğini anlattıÖzbekistan'da yakalanan FETÖ'cü, PKK ile silah işbirliğini anlattı

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...