Altındağ'da çirkin tahrik! Halk sokağa döküldü

Ankara'nın Altındağ ilçesinde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olaylarda, iş yerleri ve evlere zarar verildi. Ankara Valiliği, olayların sona erdiğini açıkladı.

GİRİŞ 12.08.2021 02:57 GÜNCELLEME 12.08.2021 10:02
Bu Habere 170 Yorum Yapılmış

Olay, dün akşam saatlerinde Battalgazi Mahallesi'nde bulunan bir parkta meydana geldi.

İki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine iddiaya göre yabancı uyruklu Y.A, yanında bulunan bıçakla, Emirhan Yalçın (18) ve Ali Yasin Güler'i yaraladıktan sonra olay yerinden kaçtı.

Hastaneye kaldırılan Yalçın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

DÜN BAŞLAYAN OLAYLAR BÜYÜYEREK DEVAM ETTİ

Olayın duyulması üzerine mahalle sakinleri ayaklandı. Dün geceden beri devam eden olaylar bu gece daha da büyüdü.

Yüzlerce kişi yabancı uyruklulara ait evleri taşladı, iş yerlerini ve araçlarına zarar verdi. Durumu yatıştırmaya çalışan polis ekiplerininse araçları taşlandı.

Gerginliğin giderek arttığı bölgede öfkeli bir kalabalık, yabancı uyrukluların dükkanlarına da saldırmaya başladı. Bir dükkanın girişinin parçalanarak mekanın kullanılamaz hale getirilmesi saniye saniye kaydedildi. Öte yandan bir grup vatandaş ise yabancı uyruklu kişilerin yaşadığı evlerin camlarını taşladı. Evlere saldıran vatandaşların attığı taşlardan dolayı çocukların yaralandığı öğrenildi.

Camdan evine atılan taşın başına isabet etmesiyle yaralanan ve kanlar içerisinde kalan Suriyeli çocuk, hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan çocuğun, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

TUTUKLANDILAR

Olayla ilgili gözaltına alınan iki yabancı uyruklu zanlı, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince "kasten adam öldürme" suçundan tutuklanmıştı.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada "Altındağ ilçemizde bu akşam meydana gelen bir takım gösteri ve olaylar vatandaşlarımızın soğukkanlılığı ve emniyet güçlerimizin yoğun çalışmaları sonucu an itibariyle sona ermiştir. Halkımızın provokatif haber ve paylaşımlara itibar etmemeleri önemle rica olunur." denildi

KIZILAY BAŞKANI KINIK'TAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Twitter hesabından paylaşımda bulunan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, "Hangi töremizde gece vakti insanların evlerini taşlamak var? Pek çok sığınmacı bize ulaştı ve çocuklarının canından endişe ettiklerini, korktuklarını ifade etti. Bu davranışlar ne hukuka ne ahlaka ne insanlığa sığar. Yapmayın." dedi.

Saldırılar sonucu yaralanan bir çocuğun da fotoğrafını paylaşan Kınık, "Bakın bu yavru masum, bizim misafirimiz, namusu canı bize emanet. Camdan gelen taşla yaralanmış, şimdi ambulansla aldırıyoruz. Yapmayın!" ifadesini kullandı.

 

YORUMLAR 170
  • Burhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriyelileri kovma peşinde olanlar size sesleniyorum. Siz önce 30 bin insanımızın katili PKK, ona oyverenler ve onun işbirlikçisi CHP ye laf söyleyin. Suriyelilermi bizim Binlerce insanimizi şehit etti ve etmeye devem ediyor.
    Cevapla
  • Tuba 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu zarar verilen çocuklara peki yazık degıl mı onların ne gühanı var biçare korumasız yavrular az merhameti olan böyle bir seye kalkısmaz ortalıgı karıstırmanın anlamı yok şuclu kimse o çeksın cezasını diğerleri değil
    Cevapla
  • Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Yakalananlardan 38i uyuşturucu yaralama vs den sabıkalı bakın provokasyon var 4 yaşında çocukları taşlayarak bu hale getirenin ne Türklükle ne Müslümanlıkla nede insanlıkla ilgisi olamaz çocukların ne günahı var
    Cevapla
  • Misafir. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu masum kiz ccugunun hakkini nasil odeyecrksiniz.
    Cevapla
  • Vatandaş ! 2 yıl önce Şikayet Et
    "Mülk Allahındır" Sakın kavgaya karışmayın !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler