Bakan Pakdemirli ve Dönmez'den ortak açıklama! Resmen yasaklandı

Son dakika haberi: Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez meydana gelen büyük yangınların söndürülmesinin ardından son dakika açıklamalarında bulundu.

Bakan Pakdemirli ve Dönmez'den ortak açıklama! Resmen yasaklandı
Bakan Pakdemirli ve Dönmez'den ortak açıklama! Resmen yasaklandı
GİRİŞ 12.08.2021 17:37 GÜNCELLEME 12.08.2021 17:37
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli, '"Büyük yangınlardan dolayı tüm ülke teyakkuz halindeydi. Bu teyakkuz halinden hayatın normal akışına geçiyor olmamız lazım.' dedi. Pakdemirli ayrıca, ''Antalya ve Muğla'da zarar gören devlet avlakları bölgelerinin 2021 ve 2022 yılında av döneminde ava kapatılması kararını aldık.'' şeklinde konuştu.

Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarından satır başları:

Burdur'un Bucak ilçesindeki orman yangınını kontrol altına aldık. Gece geç saatlerde Burdur’da toplantı yaptık ve geri döndüm.

Zincir halinde çıkmış yangınlardan Köyceğiz de kontrol altına aldık. Yangınlarla ilgili Türkiye’nin gündemini ortadan kaldırıyoruz.

Katkısı olan tüm kuruluşlar ve milletçe bu yangınların üstesinden gelebildi. Hayatın normal akışına geçebilmiş olmamız gerekiyor.

Akdeniz kuşağında olmamız sebebiyle tekrar yangınlar çıkacaktır. Yapılacak ağaçlandırma için iş makineleri bölgeye sev ediliyor. Bugün yangının bitişi yeşil vatan dönüşün başladığı gün olarak ilan edebiliriz.

Yangından zarar gören vatandaşlarımızın çeşitli hasarlarının hibe olarak karşılanacağını belirttik.

AV YASAĞI

Ormanlarımızı önemsediğimiz gibi tüm canlıları önemsiyoruz. Yaban hayatın doğru yönetimi için de gerekli düzenleme yapılacak. Antalya ve Muğla’da yangın nedeniyle zarar gören bölgeleri ava kapattık

SEL BÖLGELERİ İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Ormanlarımızı önemsediğimiz gibi tüm canlıları önemsiyoruz. Yaban hayatın doğru yönetimi için de gerekli düzenleme yapılacak. Antalya ve Muğla'da zarar gören devlet avlakları bölgelerinin 2021 ve 2022 yılında av döneminde ava kapatılması kararını aldık.

Yangın bölgelerinde elektrik faturalarına 3 ay ertelemeYangın bölgelerinde elektrik faturalarına 3 ay erteleme

Kastamonu'daki selde tomruklar evleri böyle parçaladı: İlk defa böyle bir şey görüyoruzKastamonu'daki selde tomruklar evleri böyle parçaladı: İlk defa böyle bir şey görüyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez ise şu açıklamalarda bulundu;

Yangın tehlikesi geçer geçmez elektrik vermeye başladık. Bir alt yapı sorunu yok.

SEL BÖLGESİ

Sel bölgesinde 4 ilimizde 19 ilçede 395 köyümüzde elektrik kesintileri yaşıyoruz. Bir kısmı güvenlik nedeniyle kesildi. 7 bin 609 abone durumdan etkilendi, ekiplerin çalışmaları hızla sürüyor. Bazı bölgeler mobil jenaratör gönderildi.

YORUMLAR 61
  • ömer lütfi 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanlarım kaç tane avcı ormanı yakmış. ormanı talan edenler belli kaldı ki yanan yerde av zaten olmaz. Siz ormanlardaki bütün suları şehirlere çekip doğal hayatı kökünden bitirenlerin peşine düşün.
    Cevapla
  • Güzide 2 yıl önce Şikayet Et
    Yangında telef olan hayvanların yerine yenileri üresin diye yasak geldi. Bunu anlamanız gerekirdi. Ayrıca zevk için hayvan öldürmek nasıl bir duygu. Bir türlü anlayamadım.
    Cevapla
  • Yalan yok 2 yıl önce Şikayet Et
    Projeler var Ve Maksat Köylü ve Bölgede Kimse Ormanlara girmesin diye .. AV yasağı Ne için yapıldığı belli ...
    Cevapla
  • Capla hama 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar dinozor olmuş..aklını almışlar,hayır beklenmez
    Cevapla
  • Güzel Türkiyem 2 yıl önce Şikayet Et
    Av tüm dünya üzerinde yasaklanmalı. Canlıya nişan alacaklarına gitsinler taşa nişan alsınlar. Yaradanın yarattığı dengeyi ve düzeni bozmaya kimsenin hakkı yoktur.
    Cevapla
  • Mecnun 2 yıl önce Şikayet Et
    Mangalı ve piknigide içmeye giden ayyaslarida yasaklayin ormana girmesini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir