Organize ırkçılık cinayete ve yağmaya yol açtı: Bu kandan siz sorumlusunuz

CHP ve İYİ Parti'nin siyasi hesaplarla sürekli mülteci ve yabancıları hedef alması Altındağ'da vahim sonuçlara yol açtı. Emirhan Yalçın'ın hayatını kaybetmesinin ardından Suriyelilerin evleri ve işyerleri taşlandı.

Organize ırkçılık cinayete ve yağmaya yol açtı: Bu kandan siz sorumlusunuz
Organize ırkçılık cinayete ve yağmaya yol açtı: Bu kandan siz sorumlusunuz
GİRİŞ 13.08.2021 11:13 GÜNCELLEME 13.08.2021 11:21
Bu Habere 150 Yorum Yapılmış

Suriyeliler başta olmak üzere sığınmacı ve mültecilere yönelik bir grup siyasinin organize linç kampanyası Ankara’da kan döktürdü. Son aylarda dozu artırılan tahrik söylemlerinin tetiklediği yabancı karşıtlığı tehlikeli sonucunu Altındağ’da gösterdi. Battalgazi Mahallesi’nde bulunan bir parkta 10 Ağustos’ta Suriyeli Y.A.A. ve A.M.A. ile 3 kişi arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Y.A.A., Emirhan Yalçın (18) ve Ali Yasin Ülger’i bıçakla yaraladı. Yalçın, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheliler “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

TEHLİKELİ GERGİNLİK

İki genç grup arasında çıkan kavga, 3-4 aydır sürdürülen sistemli manipülasyonun da etkisiyle hızla büyüdü. Olayın duyulması üzerine sokağa çıkan vatandaşlar durumu protesto etti. Önceki gün ise olayların şiddeti arttı. Çok sayıda kişi Suriyelilere ait evleri taşladı, iş yerleri ve araçlarına zarar verdi. Sosyal medya yalanları ile kızıştırılan saldırılardan küçük çocuklar da etkilendi. İbrahim (6) adlı Suriyeli bir çocuk evlerine atılan taş sonucu başından yaralandı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, olaylara müdahale etti.

Son Dakika... Altındağ provokasyonunda yeni gelişme: Çok sayıda gözaltı var!Son Dakika... Altındağ provokasyonunda yeni gelişme: Çok sayıda gözaltı var!

ATEŞİ YAKTILAR

Olayların bu aşamaya gelmesinde siyasilerin “mülteci düşmanlığının” etkisi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçoğlu, eski İYİ Parti’li Ümit Özdağ, CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın başı çektiği bazı siyasiler söylemleri ve sosyal medya paylaşımlarıyla bugünlerin ateşini yaktı. En ufak bir olayda bile kıvılcıma neden olan 3-4 ayda ivmesi artırılan o sorumsuzca paylaşımlar şöyle:

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son zamanlarda siyasetini mülteciler üzerine kurdu. Her platformda, sığınmacıların Türkiye’de soruna yol açtığını savunan Kılıçdaroğlu, “Göçmenleri davul ve zurna ile yollayacağız” dedi.

-Mültecilere karşı yürütülen kara propagandanın fitilini ateşleyen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan oldu. Özcan önce belediyenin mültecilere yaptığı sosyal yardımı kesti, ardından da “Yabancı uyruklulardan 10 kat fazla su faturası ücreti alacağız” diyerek ırkçılıkta zirve yaptı.

MÜLTECİLERİ GÖNDERECEKLERMİŞ!

-Bağımsız İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ da kampanyaya su taşıyan isimlerden. Özdağ, 8 Ağustos, “Türk çocukları üniversiteye giremiyor çünkü yerlerini yabancılar işgal ediyor” dedi.

-Eski milletvekili Sinan Oğan da Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın suya zam yaptığını açıkladığı videosunu paylaşarak, “Hastanelerde resmi olarak Suriyelilere her şey bedava olduğu halde diğer yabancı vatandaşlara (örneğin Türkmenlere) Türk vatandaşlarının en az 3 katı pahalı rayiç uygulayan AKP hükümeti ‘ırkçı, faşist’ mi oluyor?” demişti.

-Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de sığınmacıların ülkelerine bayramda gitmesini eleştirmişti. İnce, “Nasıl bayramda gidiyorsa normalde de gidebilir. İnşallah ilk seçimde hükümeti gönderdiğimiz gibi mültecileri de göndereceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

-İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de “Mülteciler işsizlik yaratıyor. Afganların gelişi nedir? Bende cevabı yok. Beka sorunu olacak” diyerek geri dönüş sürecinin acilen başlatılması gerektiğini söylemişti.

ESED'Cİ SÖYLEDİ CHP'LİLER ALKIŞLADI

Hatay’a bağlı Samandağ ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Suriye’de binlerce masum sivili katleden Beşşar Esed’in destekçilerinden şarkıcı Ali Deek ile Türkiye’de bir araya geldi. Rejim yanlısı şarkıcı kentte konser verirken, Samandağ’da düzenlenen organizasyona ait sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Deek’in Esed’i öven sloganlar attığı görüldü. Skandal eğlencede, Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı sloganlar da atıldı. Orman yangınlarıyla mücadele edilen dönemde yapılan eğlence ve atılan sloganlar sosyal medyada büyük tepki çekerken, CHP’li Eryılmaz da Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, şarkıcı Ali Deek’i Hatay’da ağırladığını açıkladı. Eryılmaz, Deek için, “Sanatıyla ve Suriye halkına karşı gerçekleşen emperyal saldırılara karşı dimdik duruşuyla tanıdığımız Suriyeli sanatçı sevgili Ali Deek’le bir araya geldik, güzel, hoş bir sohbet gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

CANI BİZE EMANET

Saldırılar sonucu yaralanan İbrahim’in fotoğrafını paylaşan Türk Kızılay Başkanı Kerem Kınık, “Bakın bu yavru masum, bizim misafirimiz, namusu canı bize emanet. Camdan gelen taşla yaralanmış, şimdi ambulansla aldırıyoruz. Yapmayın!” ifadesini kullandı. Türk Kızılay ekiplerinin ambulansla İbrahim’i hastaneye götürüp tedavi ettirdiği öğrenildi. Yaşadığı travmadan dolayı İbrahim’in kimseyle konuşmadığı belirtildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 150
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar elide Esed'in elindeki o kadar masumun kanı var
    Cevapla
  • EFE 2 yıl önce Şikayet Et
    Hedef Türkiyede kaos yaradip halka ayaklandirmak.Bir yandan yanginlar provokatörlerine gönderip halka kiskirmak yani bunlar secim bile istemiyor erdogani devirmektir.CHP Atatürkün partisi degildir bu partiye ismet inenü her seylerine degistirmisdir yani dis ülkenin partisi yapmisdir.Hedef Türk milleti dinimiz,,,,
    Cevapla
  • AYKIRI 2 yıl önce Şikayet Et
    insanlık düşmanı canilerden ne bekliyordunuz
    Cevapla
  • Rıza 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar göçmen değil, asyalı göçmen karşıtı, 2. dünya savaşında nerdeyse bütün avrupadan göçmenleri yahudiler dahil Türkiye ye taşıdılar. Avrupadan gelse gıkları çıkmaz.
    Cevapla
  • Gıyasettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Irkçılık kim yapıyorsa Allah’ın laneti onların üzerine olsun iblisler herkesin her yerde yaşama hakkı var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler