Altındağ provokasyonunda yaralanan İbrahim'in babası konuştu: Kardeşçe yaşamak istiyoruz

Ankara Altındağ’daki provokasyonlarda yaralanan 6 yaşındaki İbrahim’in babası Halil İbrahim Hodhud "4 yıl önce DEAŞ’tan kaçtık, Türkiye bize kucak açtı. Allah’tan dileğim bir an önce mahallemizde yaşam eski haline döner." dedi.

Altındağ provokasyonunda yaralanan İbrahim'in babası konuştu: Kardeşçe yaşamak istiyoruz
Altındağ provokasyonunda yaralanan İbrahim'in babası konuştu: Kardeşçe yaşamak istiyoruz
GİRİŞ 14.08.2021 13:20 GÜNCELLEME 14.08.2021 14:14
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Cinayetin ardındaki provokasyonda başından yaralanan 6 yaşındaki İbrahim’in babası Hodhud Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada Suriye vatandaşı tarafından öldürülen Türk genciyle aynı mahallede yaşadığını ne vefat eden genci ne de katil Suriyeliyi tanımadığını ifade etti.

Olay olduktan sonra taziye çadırı kurulduğunu ve bazı kişilerin tepki gösterdiğini kaydeden Halil İbrahim Hodhud, ne olduysa evden çıktıkları anda olduğunu söyledi. Halil İbrahim Hodhud saldırı anında arabaya atılan büyük taşlardan birinin oğlu İbrahim’in kafasına geldiğini ifade etti.

İbrahim Hodhud

Emirhan Yalçın’ın babası: Devletim hep arkamdaydıEmirhan Yalçın’ın babası: Devletim hep arkamdaydı

Altındağ'daki provokasyon gecesi onun evini de yağmaladılar! Sebebine şaşıracaksınızAltındağ'daki provokasyon gecesi onun evini de yağmaladılar! Sebebine şaşıracaksınız

Organize ırkçılık cinayete ve yağmaya yol açtı: Bu kandan siz sorumlusunuzOrganize ırkçılık cinayete ve yağmaya yol açtı: Bu kandan siz sorumlusunuz

KARDEŞCE YAŞAMAK İSTİYORUZ

Polisin müdahalesinin ardından kalabalığın arasından kurtulduklarını belirten Hodhud, “Araba kullanılamaz hale geldi. Polis eşliğinde mahalleden çıktık. Tanıdıklarımızın yanına gittik. Fakat İbrahim’in yarası çok kanıyordu. Ambulansı aradık ve hastaneye gittik. İbrahim’in alnına yedi dikiş atıldı.” dedi.

Halil İbrahim Hodhud

Mahalleye yakın bir sanayi bölgesinde bulunan demirci atölyesinde çalıştığını söyleyen Suriyeli baba, “Sabahtan akşama kadar çalışıyorum. Mahallede kimseyi görmüyorum ve kimseyi tanımıyorum . 4 yıl önce Deyrizor’un Ebu Kemal şehrinden geldik. DEAŞ’tan kaçıp Türkiye’ye sığındık. Bu ülke bize kucak açtı. Şimdiye kadar kimseden bir zarar görmedik ve kimseye zarar vermedik. Kardeşce yaşamak istiyoruz.” dedi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK - HAMZA HIDIR
YORUMLAR 48
  • VATAN Hepimize YETER 2 yıl önce Şikayet Et
    sacma sapan konusmayin sizde ...ne bicim irkcisiniz ...ben Türküm ve Türk hic bir zaman irkci degildir ..öyle olsaydi ne 18 yüzyillinda milyonlarca cerkezi kabul ederdik ne 1990 la yüz binlerce kürdüne kucak acardik ...suriyeli dedidigin bizim öz ve öz insanlarimiz 600 sene osmanliya bagli kalömis arap türkmen kürt unsuruyla ...kim diyorsa defolun onlarm PKK yla ayni safhada demekdior benim gözümde ....bunu okuyun ve kafaniza yerlesdirin tamam mi
    Cevapla
  • doğrusubu 2 yıl önce Şikayet Et
    dönün vatanınıza (tabi kafanızda vatan kavramı varmı bilmem) çok çalışın vatanınızı kalkındırın burada rezil sefil olmayın gidin suriyeye 1. sınıf vatandaş olarak hayatınıza devam edin burada bir geleceğiniz yok
    Cevapla
  • hareket 2 yıl önce Şikayet Et
    Halil İbrahim Hodhud kardeşim,suriyenin sana ihtiyacı var.Gidip kendi ülkeni kurtarman gerekmez mi?Senin ailene devletimiz bakar merak etme.
    Cevapla
  • Garip 2 yıl önce Şikayet Et
    senin devlet dediğin Türk halkı bu insanlar kendine bakamıyo başkasına nasıl baksın 10 yıldır bakıyo zaten bundan sonra herkes kendine baksın
    Cevapla
  • asdfgv 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya kime karşı savaşacak boş yapmayın . birlik mi var. hayale karşı savaş
    Cevapla
  • ibrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    şu an orada iç savaş var. abd rusya esed deaş ypg pkk bilumum terör şebekesi orada. Kurşun atacaksın ama kiminle kime karşı. Filistinde düşman belli. Suriye de karma karışık. Eğer devletler anlaşır ve orada sistem kurulursa o zaman bizimle aynı dili konuşan ve bizimle aynı kültürü almış bir yer olur orası. O gün en az yarısı istesen de burada durmaz. Birde son 100 yılda gelenler en çok laf edenler ya, o çok tuhaf. Suriye dediğiniz yerin urfadan adıyamandan hataydan yani bizden ayrı bir yer değildi ki, bu düşmanlık niye. Sanırsın fransızlar gelmiş de bizimkiler reaksiyon veriyor. en kaba tabirle yuh olsun bizimle toprakdaş olanlara bu kadar laf eden ham ruhlara.
    Cevapla
  • Ulubatlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Katili savunan kim tabiki cezalandırılsın ama suçsuz masum lara vurmak ne dinimizde var nede insanlıkta.Biraz sakin biraz merhamet yahu .
    Cevapla
  • Mmm 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunun gibi ailelere sözüm yok. Kapıları açsanız bile bunlar gitmez ve gitmesinde. Ama nargileyi tacizci tecavüzcü gaspci katil ayyaş bir sürü mülteci gitmek için kapıların açılmasını bekliyor. Tekrar söylüyorum. Mülteci anlaşması sadece avrupayi koruyor. Onlar rahatsız olmasın diye bulunmuş bir yöntem. Avrupa rahatsız olmadıkça Müslüman katliamları devam edecek. Bugün Suriye yarın Libya belki yakında Türkiye. Bu Avrupa tamamen Müslüman katliamı yapıyor ve mülteci anlaşması onları koruyor. Lütfen. Lütfen bitirin mülteci anlaşmasını. Bırakın avrupaya geçen geçsin. Avrupa rahatsız olsun. Türk milleti değil.
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Pandemiden önce kapılar açılmıştı. Gidenlere engel olunmuyordu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor