28 Şubat davasında son dakika gelişmesi... Çevik Bir, İstanbul'a giderken yakalandı

Gelen son dakika bilgisine göre ise; 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan 14 kişiden biri olan emekli Orgeneral Çevik Bir, Bodrum’dan İstanbul’a giderken Milas karayolunda polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

GİRİŞ 19.08.2021 18:54 GÜNCELLEME 24.08.2021 10:01
Bu Habere 349 Yorum Yapılmış

Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davası, 13 Nisan 2018'de karara bağlandı. Aralarında dönemin simge ismi Genelkurmay 2'nci Başkanı Çevik Bir, emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu 18 sanığa 'Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini cebren ıskat veya vazife görmekten men' suçundan müebbet hapis cezası verildi. 

RÜTBELERİ SÖKÜLECEK

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında cezası kesinleşen emekli generallerin rütbelerinin sökülmesi talebiyle Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına yazı gönderdi.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan

ÇETİN DOĞAN BODRUM ADLİYESİ’NE TESLİM OLDU

28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan 14 kişiden biri olan eski paşalardan Çetin Doğan, Bodrum Adliyesi’ne teslim oldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çıkarılan yakalama kararı, infaz savcılığı tarafından emniyete talimat olarak gönderilmesinin ardından gözler, aralarında Çetin Doğan ve Çevik Bir’in de yer aldığı 14 sanığa çevrilmişti. Bu isimlerden Çetin Doğan bugün saat 15.45 sıralarında Bodrum Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evinden çıkıp Bitez’de bulunan Bodrum Adliyesi’ne geldi.

Çetin Doğan’a çok sayıda korumasının eşlik ettiği görüldü.

ÇEVIK BİR BODRUM’DAN İSTANBUL’A GİDERKEN YAKALANDI

28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan 14 kişiden biri olan emekli Orgeneral Çevik Bir, Bodrum’dan İstanbul’a giderken Milas karayolunda polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Çevik Bir, işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yaz aylarını Bodrum’da geçiren eski paşalardan Çevik Bir ve 13 kişi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkarıldı. Eski paşalardan Çevik Bir Bodrum’daki yazlığından İstanbul’a giderken Milas karayolunda polis ekiplerince gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından Çevik Bir tutuklanarak Muğla Kapalı Cezaevine gönderildi.

EMEKLİ KORGENERAL HAKKI KILINÇ, MANAVGAT'TA GÖZALTINA ALINDI

28 Şubat davasında cezası kesinleşen ve hakkında yakalama kararı verilen emekli korgeneral Hakkı Kılınç, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yakalandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın aldığı yakalama kararı sonrasında Manavgat'ta ikamet ettiği öğrenilen Hakkı Kılınç, Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından evinde gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat davasında cezası kesinleşen emekli generaller Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında yakalama kararı vermişti.

CUMHURİYET GAZETESİ YASTA: YILLARCA HİZMET ETMİŞLERDİ

Cumhuriyet Gazetesi, zulmün simgesi olmuş bu isimlere sahip çıktı. “Yıllarca hizmet etmişlerdi: 28 Şubat sanıklarının rütbeleri sökülecek!” diyerek darbeci generalleri savundu.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 349
  • Orhan0708 2 yıl önce Şikayet Et
    yıllarca hizmet ettikleri doğru. ama kime hizmet ettiler? işte ihanet burada...
    Cevapla
  • 1954 2 yıl önce Şikayet Et
    çetin doğan fatih camiini bombalatıp müslümanları stadyumlara doldurup yakmayı dillendirdiği planları çok mu doğru idi . bu nagehanın ne idüğü zaten çalıştığı amerikan kanalından belli .
    Cevapla
  • Ergün 2 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca kime hizmet etmişlerdi???
    Cevapla
  • Doktor Necdet 2 yıl önce Şikayet Et
    bir zamanlar kraldı lar. millete tepede n bakıyorlardı. balans ayarıymışta, 1000 yıl süre cekmişte.... zavallılar, içerde gayli bulaşık yıkarlar...
    Cevapla
  • sezayi 2 yıl önce Şikayet Et
    anılarını yazarsın .paşa paşa.emirleri ve görevlerini ifa ettin paşam.her şeyin bir bedeli vardır.ülke sevdalısı olmanın bile paşa olsan da.ne garip bir duygudur uğruna canını vereceğin varlığının sebebi saydığın konjoktürdeki eylemlerin seni yıllar sonra ömrünün son demlerinde hapis yatma na cezalandırıl mana sebep oluyor.neden?kendimizden uzaklaşıyoruz.adaletin yanında olmak her zaman.delinmiş hukukların değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde