Abdullah Ağar 'Bush'un hedefiydi' diyerek Türkiye için uyarıda bulundu

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Afganistan'da Taliban'ın yeniden hakimiyeti ele geçirmesinden yola çıkarak müslüman ülkelerde yaşanan kaoslarla ilgili çok çarpıcı detaylara değindi.

Abdullah Ağar 'Bush'un hedefiydi' diyerek Türkiye için uyarıda bulundu
Abdullah Ağar 'Bush'un hedefiydi' diyerek Türkiye için uyarıda bulundu
GİRİŞ 20.08.2021 10:36 GÜNCELLEME 20.08.2021 10:41
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

ABD'nin 2000'li yılların başlarında işgal ve istilaları başlarken o dönemin başkanı George W. Bush'un teolojik hedef olarak 'Kutsal din savaşlarını' hedef göstermesi ve İslam ve İslam toplumlarını bozguna uğratma amacını dile getiren Abdullah Ağar, FETÖ, DEAŞ, El-Kaide, Haşdi Şabi gibi örgütlerden ders çıkarmamız gerektiğini söyledi. Ağar sözlerine şu şekilde devam etti:

Peki sonuç: 

- İslam dünyası paramparça,

- Birbirine düşman, 

- Mezhep fitnesinde, taassubunda boğuluyor,

- Radikalizmin pençesinde, 

- Birbirine cihat ilan etmiş!

- Birbirine mürtet, zındık, kafir, tağut diyor, savaşıyor.

- Menfaatler din olmuş,

- İslam adı altında binbir türlü, kişi (ruhban) bazlı tarikat-cemaat, alt mezhep, şıh-şeyh-mele-molla-dede dini gelişti, ılımlı-siyasal-radikal-örgüt dinleri oluştu.

Üstüne bir de ‘Crusade’ciler “İslamofobi” adı altında, İslam’ı ve Müslümanları aşağılamayı, batıl damgasını yedirmeyi başardıkları bir başka zafer kazandılar. 

Ne dersiniz? 

Bunca yaşadıklarımızdan, kendi içimizdeki düşmanlaşmadan, FETÖ’den, Daesh’ten, Taliban’dan, El-Kaide’den, Haşdi Şabilerden, dini ve dindarı istismar eden diğer yapılardan hala DERS ÇIKARTMAYACAK MIYIZ?

Gerçeklerle yüzleşmeyecek miyiz?

İslam Dünyası ne yazık ki hala ürettiği sayısız şirk, menfaat ve aidiyet diniyle bırakın çözümü,  ürettiği sorunu görmekten bile çok uzak.

Soru şu:

Türkiye yaşanan bozgunu, çöküntüyü, tehdidi, bağ bozumunu görebilecek mi?
Bütün herşeyi, geleceği, gücü, birlikteliği tehdit eden bu teolojik-kavramsal sorunu çözebilecek mi?

Yoksa sorunun bir parçası mı olacak?
Bir umuttur Türkiye.
Umarım o ümidi de karartmayız.

YORUMLAR 31
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah nurunu tamamlayacak allah var gam yok
    Cevapla
  • KLPRT 2 yıl önce Şikayet Et
    Fazla uzatmaya gerek yok.. ABD ülke içinde büyük bir ekonomik krizin içinde... Artık böyle büyük maliyetli operasyonlara harcayacak parası da yok.. Biden'ın, küreselcilerin adamı olduğunu her biliyor. Bunların yeni merkezi de bilindiği gibi Çin'dir.. Çin'in hem hammade kaynağı hemde lojistik yollarının güvenli hale getirilmesi gerekiyor ve Afganistan'da olan da sadece bu yönde atılmış bir adımdır... Afganistan bunda sonra zamanla daha gelişmiş bir ülke olacak.. Çinde ileride Doğu Türkistan meselesinin Afganistan sınırından kaşınmasının önüne geçmiş olacak...
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Sn Ağar bu sefer katılıyorum. Türkiye ye yansımaları OLACAK. Afganistan Çekilme takvimine Bakalım; MAyıs 19 Trump "Çekileceğiz" dedi (Suriye gibi) Tetiğe bastı. Taliban ile BAE de Görüşülüp anlaşıldı; 5000 tutuklu serbest kalacak, çıkış 9/11. Ve Sonrası ilginç çekilmiyor; ülkede bütün silahlarını bırakıp, tutukluları serbest bırakıp; 100-150 bin PMC /Askeri Müteahhit i geride unutup, bütün maddi zenginliklerini yüklenip (bankaları boşaltıp; piyasada yenen yiyecekler bitince birbirlerini yiyecekler) çıkıp gidiyor. Ne Afgan ordusunun devleti maaşını ödeycek ne BM İMF para aktaracak, ne hazinesi ne bankalarındaki paraları YOK. Birbirlerini mi yiyecekler? evet İLKELLİĞİN dibi.
    Cevapla
  • sezayi 2 yıl önce Şikayet Et
    bu açılımınız okumanız dahada derinleşerek insanların anlaya bileceği örneklemelerle ifadelerle ülke insanıma tıpkı seferberlik gibi anlatılmalı.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    şeyh, mezhep, tarikat, cemaat vs. bölünmeyi getiriyor insanları gruplaştırıp menfaat çeteleri oluşturuyor yalan mı? yalan değil gerçek bunu söylüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir