Onlar için güvenli bir yer yok! İşte nefes kesen operasyonun detayları

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Irak'ın 200 kilometre derinliğinde 20 uçağın katılımıyla gerçekleşen operasyonun detaylarını aktararak, PKK için 'şok' edici durumu paylaştı.

GİRİŞ 25.08.2021 11:01 GÜNCELLEME 25.08.2021 11:02
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, bugünkü "PKK “Buraya kadar da gelemezler artık” diye düşündüğü iki ayrı yerde birden vuruldu" başlıklı yazısında, dün Irak'ın 200 kilometre derinliğinde 20 uçağın katılımıyla gerçekleşen operasyonun detaylarını ve teröristlerin 'şok' içinde bulunduğu psikolojik durumu aktardı.

Mehmet Acet'in bugünkü köşe yazısı şöyle:

Güvenlik işleri için mesai harcayan bir kaynak, PKK’nın içinde bulunduğu psikolojiyi şöyle anlatıyor:

“Türkiye sınırından ne kadar uzak olursak, o kadar güvende olacaklarını zannediyorlar. Bunun doğru olmadığını ispat ettik.”

“Bunun doğru olmadığını ispat ettik” cümlesi, önceki gece TSK ile MİT’in koordineli çalışmasıyla yapılan, 20’den fazla savaş uçağının katıldığı operasyonla ilişkili.

24 Ağustos’ta, Fırat Kalkanı Harekâtı’nın 5’inci yıldönümünde yapılan operasyonda PKK’nın “Buraya kadar da gelemezler artık” diye düşündüğü yerler hedef alındı.

Konuya ilişkin olarak dün, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamadan bir alıntı yapalım:

“Bu kapsamda; 200 kilometre derinlikteki Irak’ın kuzeyi Asos bölgesinde bulunan ve teröristler tarafından kullanılan hedeflere, Millî İstihbarat Teşkilatı ile koordineli olarak 24 Ağustos 2021’de hava harekâtı düzenlenmiştir.”

Türkiye sınırına 200 kilometre uzakta bulunan PKK hedefinin vurulması, örgütün Türkiye sınırından olabildiğince uzak yerlerde kendisine barınma alanları bulmaya çalıştığı şeklinde yorumlanıyor.

Yapılan değerlendirmelerden bir özet geçelim:

-TSK/MİT koordinasyonuyla yapılan operasyonlarla üst düzey isimlerinin etkisiz hale getirilmesi, örgütte güvensizlik duygusuna yol açtı.

-Bu operasyonlardan dolayı, örgüt içinde “Acaba içimizde ajan mı var” sorusunun sorulduğu, bu güvensizlik nedeniyle de Türkiye sınırından 200 kilometre aşağılara kadar uzaklaştıkları değerlendiriliyor.

HAVA OPERASYONLARINDAN KORUNMAK İÇİN SIĞINAKLAR KAZIYORLAR

-Örgüt mensuplarının operasyonlardan korunmak için kendilerine 4 metrelik, 6 metrelik sığınaklar yaptığı, üstü çalı çırpı ile kapatılan bu sığınaklarda yaşamaya başladığı yönünde bilgiler de var.

Bir diğer veri de şu:

Yoğun operasyonlar nedeniyle Kandil ve Gara bölgesinde tutunmakta zorlanan örgüt, Süleymaniye’nin daha aşağılarında İran sınırının yakınlarında bulunan düz alanlara indi.

Bu son operasyonun yapılış amaçlarından biri işte bu.

Yani PKK’ya nereye giderseniz gidin, güvende olmayacaksınız mesajını vermek, örgütün yeni alanlar oluşturma çabalarını engellemek.

LİDER KADROYA DÖNÜK AMANSIZ TAKİP

Diğer yandan PKK’ya dönük olarak sınıra uzak bölgelerde yapılan ilk operasyon değil bu.

İki ay kadar önce PKK’ya yaşam alanı sağlama konusunda cömert bir tutumun sergilendiği Süleymaniye kentine bağlı Kaladize ilçesinde, Türkiye’de pek çok kanlı eylemin sorumlusu olan ve İNTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranan, aynı zamanda İçişleri Bakanlığı’nın Kırmızı kategorisinde yer alan Ulaş Dersim Kod adlı Ulaş Doğan, MİT tarafından düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirilmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinesinde gerçekleştirilen çalışma sonucu, Irak'ın kuzeyindeki Asos bölgesinde tespit edilen 28 terör hedefi, sabah saatlerinde düzenlenen ve 20'den fazla uçağın katıldığı hava harekatıyla imha edilmiş, terör örgütü PKK'ya ağır darbe indirilmişti.

SURİYE’DE YPG’NİN EN GÜÇLÜ OLDUĞU YERDE MİT’TEN NOKTA ATIŞI OPERASYON

Örgütün lider kadrosuna yapılan nokta operasyonların sayısındaki artık, fark edilmiş olmalı.

Gri kategoride, turuncu kategoride, kırmızı kategoride olup da etkisiz hale getirilenlere dair haberler son zamanlarda daha da sıklaşmış durumda.

Bunun en önemli nedeni, istihbarat teşkilatının sahadaki etkinliği.

Teknik donanım ve etkili ateş gücünün yanı sıra insani istihbarat anlamında da MİT, hem Irak, hem de Suriye’de ‘Uçan kuştan haberdar olabilecek’ bir kapasiteye ulaştı.

Örgütün Suriye uzantısı YPG’nin önde gelen isimlerinden birine örgütün kalbi olarak görülebilecek bir yerde yapılan son operasyon bu durumu teyit etti.

Detaylandıralım.

YPG’nin askeri konsey üyesi ve Haseki-Kamışlı karargâh sorumlusu İran uyruklu Renas Roj kod adlı Selahaddin Şahabi, Haseke’den araçla çıktıktan sonra MİT tarafından takibe alınıyor.

Renas Roj kod adlı Selahaddin Şahabi

Araca, sivil yerleşim birimlerinden uzaklaşmasının ardından seyir halindeyken TB-2 Bayraktar ile nokta atışı yapılıyor.

Ve Şahabi ile birlikte şoförü ve koruması öldürülüyor.

Suriye’de, üstelik de örgütün “Nasılsa Türkiye buraya bir şey yapamaz” diye düşündüğü bir bölgede böyle bir nokta atışı operasyon yapılabilmesi ne anlama geliyor?

Yine aynı anlama geliyor.

Yani, örgüt içindeki güvensizlik duygusunun derinleşmesi anlamına geliyor.

Amerika’nın, Rusya’nın gölgesine sığınmanın her zaman işe yaramayacağı anlamına geliyor."

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 40
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayellerinizi ve ideee lerinizi hiç kimseyle paylaşmayın hele internette tek bir harf dahi geçmesin Kudürsun hırsız itler nasıl calacakmisda görelim...?
    Cevapla
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Robot askerler olmalı açil teknoloji trasferi yapilmali
    Cevapla
  • başlangıç bunlar 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha da Türk ordusunun karşısında kimse duramaz. İsteyen denesinde görelim. 90 yıllık uykudan uyandık artık.
    Cevapla
  • YUSUF.İR 2 yıl önce Şikayet Et
    Irak'ın kuzeyinde güneyinde batı doğu her zaman operasyona hazır.
    Cevapla
  • İzmirli vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Biter biter sen yorma kendini izmirli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!