Cihat Yaycı: 'Türkiye PKK'ya, nereye kaçarsanız kaçın sizi bulur yok ederiz mesajı verdi'

TSK ve MİT'in 200 kilometre derinliğe girerek gerçekleştirdiği son "Asos Operasyonu"nu Haber7'ye değerlendiren Cihat Yaycı, Türkiye'nin PKK'ya, "Siz nereye kaçarsanız kaçın biz sizi orada bulur yok ederiz" mesajı verdiğini kaydetti.

GİRİŞ 26.08.2021 13:13 GÜNCELLEME 26.08.2021 13:13
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Haber7 / Gamze TÜRK

Milli Savunma Bakanlığı, 20 uçağın katılımıyla PKK'ya ağır darbe vurulduğunu açıkladı. Irak'ın kuzeyindeki Asos bölgesinde teröristler tarafından barınak, sığınak, mühimmat deposu ve sözde karargah olarak kullanılan 28 hedefin hava harekatıyla imha edildi. Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanılan hava harekatıyla terör örgütünün bölgedeki varlığına ağır darbe vuruldu.

TERÖRİST ELEBAŞISI ÖLDÜRÜLDÜ

Nefes kesen operasyonda saniye saniye takip edilen PKK/YPG'nin Suriye sorumlularından İran uyruklu Renas Roj kod adlı Selahaddin Şahabi, araç içerisinde hareket halindeyken SİHA tarafından nokta operasyonla öldürüldü. Edinilen bilgiye göre; Selahaddin Şahabi adlı terörist Afrin'de şehit edilen 11 askerimizin katiliydi.

Renas Roj kod adlı Selahaddin Şahabi

"NEREYE KAÇARSANIZ KAÇIN SİZİ BULURUZ" MESAJI

Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı da Haber7 muhabiri Gamze Türk'ün operasyon ile alakalı sorularını yanıtladı.

TSK ve MİT'in ortak operasyonuyla, kanlı terör örgütü PKK'nın üs bölgesi olarak adlandırdığı 200 km derinlikteki Asos'ta çok sayıda hedefin imha edildiği operasyonu nasıl değerlendiriyorsunuz?

"Öncelikle bu operasyonu icra eden ve koordine içerisinde hareket eden MİT ile TSK'nın kahraman mensuplarını kutluyorum. Bu operasyon çok anlamlı bir operasyondur. 200 km derinlikteki hedefleri nokta atışıyla vurmak, sivilleri onun dışında tutmak ve en az 28 tane hedefi yok ederek hem terörist üslerini hem teröristleri vurmak büyük bir başarıdır. Bunun çok ince bir çalışmanın ürünü olduğunu söylemek gerekir. Şahısları ve hedefleri tespit edebilmek çok büyük bir başarıdır. MİT'in sınır ötesinde çok kapsamlı bir istihbarat ağının bulunduğunu görüyoruz. MİT'in kanlı terör örgütü PKK'nın ciğerini bildiğini ve TSK'nın da ciğerini söktüğünü söyleyebiliriz. Bu bizim devletimizin gücünün bir göstergesidir.

"BU OPERASYONUN ÇOK ÖNEMLİ BİR MESAJI VARDI"

Diğer yandan İHA ve SİHA'larımızın da ne kadar etkili olduğunu gördük. Bu operasyonun çok önemli bir mesajı daha vardı. Hiçbir zayiat vermeden karşı tarafa yani terörist örgüte ağır zayiatlar veren bir harekattan bahsediyoruz. Allah'a çok şükür Türkiye Cumhuriyeti son derece güçlüdür ve sınırlarının ötesinde terör örgütünü bertaraf edebilecek güçtedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırları içerisinde terör örgütünün varlık gösterebilme imkanı kalmamıştır. Birtakım sabotajlar yapma, suikastlar yapma gibi faaliyetler terör örgütünün olabilir ama toplu bir faaliyeti olamamaktadır. TSK ve MİT birlikte şu mesajı vermiştir, 'Siz nereye kaçarsanız kaçın biz sizi orada bulur yok ederiz.' Yani bulundukları yerde tespit, bulundukları yerde imha edildiğinin çok önemli bir göstergesi.

"BU OPERASYONLA KOMŞU ÜLKELERE DE MESAJ VERİLDİ"

Asos bölgesi Süleymaniye'nin kuzey doğusunda İran sınırına yakın PKK'nın İran kolunun üslendiği bir bölge. Bu bölgeye Kandil'e, Metina'ya, Sincar'a, TSK ve MİT'in düzenlediği harekatlar neticesinde örgütün elebaşları kaçmışlardır. Orada üslenmeye çalışmışlardır ama 'siz burada da üslenemezsiniz' diye devletimiz mesajını vermiştir. Aynı zamanda komşu ülkelere de mesaj verilmiştir. Her kim buna destek olursa olsun biz buna göz yummayız denmiştir."

"TÜRKİYE'NİN İNEMEYECEĞİ, GİREMEYECEĞİ DERİNLİK YOKTUR"

Terör örgütü lideri Karayılan'ın "Türkiye asla bu kadar derinliğe giremez" sözüne bu harekat cevap olmuştur değil mi?

"Çok güzel bir cevap oldu. Türkiye'nin inemeyeceği, giremeyeceği derinlik yoktur. Onlar kendilerine kaçacak delik aramışlardır. Onlara şu soruyu sormak lazım. 'Siz niye oralara gittiniz? TSK eğer o derinliklere inemiyorsa siz niye indiği derinliklerden başka derinliklere kaçıyorsunuz?' Şimdi başka yerlere kaçacaklar. Bu terörist başının söylediği söze karşılık şu söz söylenebilir, 'Kül yutmam derken mangal boyunlarında dolaşıyorlar!' Biz kül yutmayız derken Türkiye Cumhuriyeti mangalı boyunlarına asmış onların."

KAYNAK: HABER7 / GAMZE TÜRK
YORUMLAR 55
  • A. Gönültaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem imkan var neyi bekliyorsunuz !!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • 6596 2 yıl önce Şikayet Et
    inşallah bitecekler onların yapacağı en akıllı şey sılahi bırakıp biz bu yalan sevdadan vaz geçtik kaybolmaniz aynı osman öcalan gibi çünkü türkiye eski türkiye değil karşınızda poh joh komando bordo bereli mit jitem var iha siha daha ne diyim abd ye ona buna kuklalık yapmayın yok devam derseniz ceheneme biletinizi alın
    Cevapla
  • Kayahan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hem içerse hem dışarıda, bir taneniz kalmayıncaya kadar Geberirsiniz inş.
    Cevapla
  • Sinan58 /1905 2 yıl önce Şikayet Et
    Ohhhhhh
    Cevapla
  • Gerçekçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Cihat yağcı ezigin teki. Fetö karşıtlığı adam etti bunu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!