Fransa'daki Macron Modeli gibi! CHP ve İP'i de aşan İmamoğlu projesi

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür yazısında İYİ Parti lideri Akşener'in İmamoğlu'nu Fatih'e benzetmesinin altında Fransa'daki Macron Modeli gibi İmamoğlu etrafında CHP ve İP'i de aşan yeni bir siyasi yapı oluşturmak olduğunu ifade etti.

GİRİŞ 02.09.2021 13:46 GÜNCELLEME 02.09.2021 14:01
Bu Habere 161 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı'nda cumhurbaşkanı adayı belirleme stratejisinde liderlerden farklı sesler yükselmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Fatih'e benzetecek kadar ileriye gittiği sözleri cumhurbaşkanı adayı olarak İmamoğlu'na açık destek diye yorumlanırken dün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Seçimlere birden fazla adayla çıkabiliriz" açıklaması ittifaktaki çatlağı iyice ortaya çıkardı.

CHP'li Özgür Özel: Ne Kılıçdaroğlu ne Akşener...CHP'li Özgür Özel: Ne Kılıçdaroğlu ne Akşener...

FRANSA'DAKİ MACRON MODELİ GİBİ!

Akşener'in "30 Ağustos konuşması tesadüf değil ve yeni bir 'projenin' işareti" diyen Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür işin arka plandaki hesabı şu sözlerle ifade etti; İmamoğlu etrafında CHP ve İP'i de aşan yeni bir siyasi yapı oluşturmak. Hatırlarsanız bir ara, Fransa'daki Macron Modeli bizde de çok tartışıldı, Tıpkı onun gibi bir İmamoğlu modelinden söz ediliyor. Aslında İmamoğlu'nun da buna hazırlandığını, İstanbul Büyükşehir'de CHP kadrolarını dışlayan yeni bir kadrolaşmaya gittiğini herkes biliyor ve görüyor.

İşte Mahmut Övür'ün "İmamoğlu aşkı ve Yavaş nefreti" başlıklı yazısı;

İYİ Parti'ye neden "proje partisi" dendiğini anlamak için toplama aktörlerine bakmaya gerek yok, Meral Akşener'i izlemek yeterli. Her sözü ve her davranışıyla kendisinde bir "lider kumaşı" olmadığını ortaya koyuyor.

Halkla ve esnafla sürekli kavga ediyor.

Yalan iddialarla sefalet tellallığı yapıyor. Bir gün FETÖ'cülere selam çakıyor, bir gün Demirtaş'a sahip çıkıyor, bir gün HDP'yi PKK'nın yanına konumlandırıyor. Bir başka gün ise aynı HDP için "Kriminalize ediliyor" diyen danışmanı Aytun Çıray'a tepki vermiyor.

Ama hiç vazgeçmediği bir şey var: İmamoğlu'nu övmek... "Ajans" bile onun kadarını yapmıyor, yapamıyor.

Peki, Akşener bunu neden yapıyor?

Birkaç neden sayılabilir. İlki kendisinden bir şey olmayacağını biliyor. Çünkü 2018 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olarak bunu denedi ve boyunun ölçüsünü aldı. O seçimlerde partisinin bile gerisinde kaldı.

İkincisi kendisi olamıyorsa, kendisine en yakın birinin aday olmasının hesabını yapıyor. O yakın isim de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu... Bu ikili arasında "özel bir ilişki" olduğunu geçen haziran ayında ele almış ve şunları yazmıştım:

"Aralarında çok özel ve siyasi bir ilişki olduğu gizli saklı değil. Akşener'in yakın çevresine, zaman zaman 'Ekrem benim oğlum gibidir' dediği konuşuluyor."

Akşener'in bir süredir İmamoğlu ile ilgili özel bir strateji izlediği çok açık. Şimdi bunu bir adım ileri götürerek, onu "Fatih" ilan etti. Tabii bugün onu Fatih ilan ettiğine göre yarın da cumhurbaşkanı adayı ve "lider" ilan etmesi kaçınılmaz.

CHP İstanbul'da İmamoğlu -Kaftancıoğlu'na şoku kimler yaşattıCHP İstanbul'da İmamoğlu -Kaftancıoğlu'na şoku kimler yaşattı

'Demir Leydi' değil 'Darbesever' Meral Akşener"Demir Leydi" değil "Darbesever" Meral Akşener

CHP’de büyük kavga! İşte Kılıçdaroğlu'nun kulislere bomba gibi düşen talimatıCHP’de büyük kavga! İşte Kılıçdaroğlu'nun kulislere bomba gibi düşen talimatı

Akşener bu hamlesiyle kendisinin başaramadığı birkaç şeyi başarabileceğini umuyor. En başta da aday olma ihtimali konuşulan Kemal Kılıçdaroğlu (Çünkü onun kazanacağına inanmıyor) ile "nefret" ettiği Mansur Yavaş'ın önünü kesmek istiyor.

İşin arka planında bir hesap daha var: İmamoğlu etrafında CHP ve İP'i de aşan yeni bir siyasi yapı oluşturmak. Hatırlarsanız bir ara, Fransa'daki Macron Modeli bizde de çok tartışıldı, Tıpkı onun gibi bir İmamoğlu modelinden söz ediliyor. Aslında İmamoğlu'nun da buna hazırlandığını, İstanbul Büyükşehir'de CHP kadrolarını dışlayan yeni bir kadrolaşmaya gittiğini herkes biliyor ve görüyor.

Bu açıdan Akşener'in 30 Ağustos konuşması tesadüf değil ve yeni bir "projenin" işareti.

Ama şunu da söyleyelim: Akşener, Kılıçdaroğlu'nu ekarte edip Mansur Yavaş'ı denklem dışına iterken baltayı da taşa vuruyor.

Bu da onun "lider kumaşı"na sahip olmadığının bir başka kanıtı.

Bakın Akşener, İmamoğlu'nu överken nasıl tarihi bir hata yapıyor:

"Bizans'a, Avrupa'ya rağmen, Haçlılara rağmen ya İstanbul'u alırım ya İstanbul beni alır. İki kararlı lider ve İstanbul alındı." Akşener'in ne dediği çok açık değil mi? Ona göre, arkasında Türkiye genelinde AK Parti'ye destek veren 20 milyon seçmen "Bizans ve Haçlı" ama FETÖ'ye, PKK'ya ve küresel dostlara tek söz söylemeyen İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmed... Bu sadece AK Parti tabanından değil, CHP ve İP tabanından da ciddi tepki alır. Bu sonuca, Akşener'in İmamoğlu aşkı mı, Yavaş nefreti mi yoksa projenin "sipariş" verilmesi mi yol açtı bilemem ama şunu biliyorum:

Bu açıklama Millet İttifakı'nda bir kırılma yaratacak ve sular durulmayacak...

KAYNAK: SABAH - MAHMUT ÖVÜR
YORUMLAR 161
  • Unutmuş 2 yıl önce Şikayet Et
    Eİ FATİH Olamaz. Olsa olsa Bizans imparatoru olur. Seçim döneminde "zulüm 1453 te başladı" sloganlarını. Yunan gazetenin niz kazanfık manşetlerini unutmayın.
    Cevapla
  • Tarık 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne modeli olursa olsun alayının kanı bozuk 2023 te sandığın dibine gömeceğiz İNŞALLAH ÖLÜMÜNE REİS
    Cevapla
  • yahya 2 yıl önce Şikayet Et
    belediyeyi yüzüne gözüne bulaştırdı
    Cevapla
  • yahya 2 yıl önce Şikayet Et
    en çok istediğim. bu imamoğlunun boş olduğunu bir an evvel görmek.
    Cevapla
  • kayra75 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda kendileri çalıp kendileri oynuyorlar, millet sizin gibi münafıklardan düzenbazlardan iyicene nefret ediyor....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor