Başkan Erdoğan ABD'ye gidiyor! İşte baş döndüren ziyaret trafiği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 76'ncı Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere yarın Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) gidecek.

Başkan Erdoğan ABD'ye gidiyor! İşte baş döndüren ziyaret trafiği
Başkan Erdoğan ABD'ye gidiyor! İşte baş döndüren ziyaret trafiği
GİRİŞ 19.09.2021 01:21 GÜNCELLEME 19.09.2021 01:24
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 21 Eylül'de bir kez daha liderlerini ağırlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıya katılmak üzere yarın New York'a gidecek.

TÜRKEVİ'NİN AÇILIŞI YAPILACAK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta düzenlenecek BM 76'ncı Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere, 19-22 Eylül 2021 tarihlerinde ABD'yi ziyaret edecek. Erdoğan, 20 Eylül Pazartesi günü, New York'ta inşa edilen Yeni Türkevi binasının açılışını yapacak.

BM GENEL KURULU'NA HİTAP EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kovid-19 Salgınının Atlatılması, Sürdürülebilirliğin Yeniden İnşası, Gezegenin İhtiyaçlarına Cevap Verilmesi, İnsanların Haklarına Saygı ve Birleşmiş Milletler'in Yeniden Canlandırılması İçin Dayanıklılığın Umut Yoluyla Tesisi" temasıyla yapılacak 76'ncı Genel Kurul'un ilk günü olan 21 Eylül'de hitaplarını gerçekleştirecek.

ERDOĞAN ÇOK SAYIDA İKİLİ GÖRÜŞME YAPACAK

Ziyaret vesilesiyle BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in yanı sıra çok sayıda devlet ve hükümet başkanıyla ikili görüşmelerde bulunacağı bildirilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi tarafından düzenlenecek, "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" başlıklı konferans kapsamında ABD'deki Türk, soydaş ve Müslüman toplumu temsilcileriyle bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'deki basın yayın kuruluşlarına mülakatlar vermesi ve Türk-Amerikan İş Konseyince (TAİK) ABD iş dünyasının temsilcilerinin iştirakiyle düzenlenecek 11'inci Türkiye Yatırım Konferansı geleneksel Gala Yemeği'ne katılması öngörülüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 37
  • YALNIZ KURT 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan parlamentosunda da Dünya Amerika'dan çok daha büyük demeyi nasip eylesin.Seni Allah için seviyoruz Uzun adam. Rab'bim Hak dediğin yerde elinden tutsun inşallah...
    Cevapla
  • YALNIZ KURT 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah Uzun Adama Amerikan parlamentosunda da Dünya Amerika'dan çok daha büyük demeyi nasip etsin! Seni Allah için seviyoruz REİS!
    Cevapla
  • Zehni 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın dostlugunada düşmanliginada güvenilmez
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD 2017’de İran’ı hedef tahtasına koydu. Aynı zamanda Trump, ABD-İran arasındaki 2015 Nükleer Anlaşmasını bozdu. Ekonomik ağırlıklı yaptırımlar devreye kondu. Son üç yılda İran’da çok vilayette ayaklanma ve terör girişimi oldu. Hatta, üslenen IŞİD dendi ama her neyse, belli odaklar Parlamento binasına bile saldırarak terör eylemi gerçekleştirdi. Devrim Muhafızları terör listesine alındı. ABD ve İsrail Lübnan ve Suriye’deki İran milislerini terörist olarak damgaladı. ABD, İsrail ile daha önce cesaret edilmeyen adımları Trump ile attı. Kudüs, Golan tepeleri vs. Yakın zamanda Yüzyılın Anlaşması açıklandı ve Filistin neredeyse yok sayıldı.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD ;" Allah BİR" dese artık Ona inanamayacağımız safhaya geldik artık.... veee Herkim ki ABD ile el sıkışsaaa " PARMAKLARINI SAYSIN" tam mı degil mi diye??Yıllardır "PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR" deyip başta İncirlik'den dahil ülkemin altını oyan bir devlet değil mi ABD??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?